Vizitator panzer2013 Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Buna ziua, Vreau sa fac un acumuloator 4 x 18650 - 8000mah (Ex. http://www.ebay.co.u...v-/261260261869 ). Am cei 4 acumulatori, stiu cum sa ii pozitionez , dar nu stiu cum as putea sa ii lipesc. Am solutie de decapare, ca in poza si vreau sa stiu etapele pentru lipirea firelor de baterii. Am primit sugestii dar nu stiu etapele pentru realizarea acumulatorilor. Acum am pus o poza cu toate "ingredientele" Va rog o sugestie sau o idee, multumesc! Link spre comentariu
geomx Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Eu nu-ti recomand sa lipesti acumulatorii asa cum vrei..... de obicei astfel de acumulatori nu se cositoresc ci se sudeaza...adica legaturile intre ei se fac prin inermeiul unei table care este sudata prin puncte. Avantajul este durata sudurii care este f. mica si nu duce la o incalzire prea mare a acumultorilor. Prin incercarea de cositorire risti sa distrugi acumulatorii. Exista suporti de 4 acumulatori asa ca iti recomand sa achizitionezi asa ceva: http://www.rczone.ro/264-630-thickbox/s ... aterii.jpg Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Daca trebuie neaparat sa-i lipesti (uneori un suport de acumulatori nu are loc unde ai nevoie) ar trebui s-o faci cu un letcon de putere mare, minim 100W, nu cu letconul din poza.Trebuie facuta lipitura foarte rapid, acumulatorul nu trebuie incalzit decat in zona lipiturii, altfel se distruge izolatia si creste presiunea interna si nu e de dorit asta.Sudura in puncte este cel mai bun mijloc de inseriere, dar din pacate, un aparat de sudura in puncte nu e disponibil oriunde si oricui. Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Ca decapant te sfatuiesc sa folosesti acid ortofosforic. Pui una sau doua picaturi cu o scobitoate si il intinzi pe zona de lipire. Aliajul de lipit adera instantaneu chiar daca zona respectiva este nichelata. Se reduce astfel timpul de incalzire al acumulatorilor. Surplusul de acid se indeparteaza cu alcool izopropilic. Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 ... de obicei astfel de acumulatori nu se cositoresc ci se sudeaza...adica legaturile intre ei se fac prin inermeiul unei table care este sudata prin puncte. ...Are cineva idee unde se poate suda, in Bucuresti, o baterie de acumulatori? Pe vremuri operatiunea o faceau tipii de la Germanos, dar au renuntat. Link spre comentariu
pinky Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Pasta de lipit din poza nu e buna pentru ce doresti tu.Firele din poza sunt mult prea groase.Eu am mai lipit acumulatori de acest tip intre ei. Folosesc pasta de lipit din aceea pentru lipit tevi de cupru de incalzire. Gasesti pasta de lipit la magazine de instalatii termice. Am folosit statia de lipit cu letcon de 48W si fludor Sn60Pb40. Trebuie sa ai pregatit totul, ca sa nu trebuiasca sa incalzesti inutil acumulatorul. Firele sau tablele folosite pentru a face legatura intre acumulatori, trebuie sa fie cositorite in prealabil. Pe conductori pui mai mult fludor, pe acumulator pui doar putina pasta de lipit, incalzesti conductorul si il pozitionezi pe acumulator. Lipirea ar trebui sa dureze maxim 3 secunde, la o mana experimentata dureaza 1 secunda.Cu metoda asta lipesc si pe baterii mici folosite la BIOS-ul placilor de baza de laptop. Folosesc metoda de peste 4 ani, fara deteriorarea acumulatorilor sau a bateriilor. Link spre comentariu
crispus Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Si totusi, stie cineva cine ar putea suda acumulatorii aici in Bucuresti? Link spre comentariu
CATA2003 Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Acumulatorii pe care ii detii sunt destul de slabi, dupa primele 5-10 incarcari, pot fi aruncati, incearca sa cumperi uni de la trustfire tot flame... Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Cei de la gp romania n-au scula de sudura? Parca vindeau si pack-uri custom Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Intr-adevar parca aveau Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 La acumulatorii "ordinari" Li-Ion (cei albastri doar cu codul si tensiunea pe ei si care pot debita pana la 4A pana se intrerup) tablita de la minus poti sa incerci sa o lipesti oricat si nu vei reusi. In schimb, daca se elimina acea tablita se poate lipi un fir direct pe corpul acumulatorului. Cand am lipit am lasat sa se "incinga" bine letconul (de 40W) apoi am curatat cu smirghel fin capetele, am intins putin sacaz cald (cred ca in cutiuta din mijloc este) si abia apoi am incercat lipitura. Lipitura am facut-o cu "latul" varfului la borna "plus" plimband repede varful pe contactul acumulatorului cam 5-10 secunde apoi pauza pana se racea (se intarea sacazul, era indicator ca un termometru) si reincercat pana adera cositorul (nu insistati peste cele cateva secunde). La fel am facut si la "minus" doar ca am scos tablita ca sa pot lipi.Ca fapt divers, acumulatorul pe care l-am lipit avea lungimea mai mica de 650mm semn ca nu are electronica de protectie si se bazeaza doar pe protectia interna a celulei. Daca are electronica de protectie atunci este mai lung cu cativa mm decat 650mm si, de obicei se "simte" o fasie ingusta pe toata lungimea acumulatorului care duce la acea electronica. Am scris acest lucru pentru a feri aceasta electronica cand se intervine, aceasta avand un rol bine definit la protectie. Regula spune ca orice acumulator destinat a fi folosit in echipamente la fel ca o baterie trebuie sa aiba electronica de protectie iar cei care sunt destinati a fi lipiti nu trebuie sa aiba aceasta electronica la fiecare celula (de exemplu acumulatorii pentru laptop). In practica, chinezul "uita" sa adauge aceasta electronica. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 E in Bucuresti cineva care se ocupa cu inlocuirea de acumulatori de bormasini portabile, l-am gasit acum cateva luni pe okazii .ro in timpce ma uitam dupa acumulatori de rezerva pentru un prieten.Acela ar avea tot ce trebuie pentru sudura in puncte.Din pacate am pierdut numarul lui, dar cautand pe net se poate gasi. Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Mergi la aceasta firma http://www.globstar.ro/contact.php pentru a realiza ceea ce doresti. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Aia e firma gp. Doar ca si-a schimbat numele Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Aia e firma gp. Doar ca si-a schimbat numeleDa asa este dar in vara am facut un acumulator de 7,2v la ei si l-au sudat prin puncte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum