Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LC METER PROJECT AND KIT

dalu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

6

• dalu

2

• sifor

1

• vsurducan

1

Top autori în acest subiect

Toate bune si frumoase, pana la un punct. Nu am lucrat cu microcontrolere si nici nu m-am documentat in legatura cu acestea. Seful meu, un ing. electronist foarte capabil [ trebuie sa-l laud ca cine stie , poate-i inscris pe forum si eu nu stiu si citeste ceea ce-am scris, si ma pune sa invat in regim de urgenta despre microcontrollere] ne-a lasat pe cei din subordine sa facem treaba cum credem ca e mai bine , pe principiul ,, treaba sa mearga sa n-am eu probleme ", asa ca, avand in vedere si cu cat santem platiti , numai de autoperfectionare nu ne-a ars noua, eventual de ciubucuri ca sa ne rotunjim veniturile. Seful a reusit sa convinga patronii ( care-s aerieni ) ca problemele legate de microcontrollere sant incluse in categoria hardware , asa ca nu-i treaba de automatisti, si ia convins pe aia sa faca contract cu o firma de software-hardware de automatizari din Sibiu care au preluat de la noi interfta cu calculatorul si chestiile de hardware. N-am crezut ca in hobby-ul meu de electronica medicala am sa ajung ziua in care am sa am nevoie de microcontrollere, dar se pare ca m-am inselat.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

functioneaza, am pus inductanta de 100 si din cauza asta nu masoara Curi peste 100n el fiind gandit pentru 300n dar de masurat masoara chiar foarte precis . inclusiv inductante .

Link spre comentariu

Inductanta de 82 uH se obtine scotand citeva spire din cea de 100 uH. Trebuie sa o masori cu alt aparat, bineinteles. Eu asa am facut si merge foarte bine aparatul, este neasteptat de precis.Don Mario

Link spre comentariu

pai gasisem una dar nu era conectat lcd-ul ca al meu si eu am deja montajul facut, da nui nici o problema ca de mers merge chiar foarte bine si daca am chef de bobinat am cu ce masura sa vad cand ajung la 82 uH. Dar am speranta ca voi avea curand inductanta aia .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

am am realizat LCmetru de la http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/ ... index.html dar inca nu am inductanta de 82uH, si fara ea nu functioneaza, amfacut eu la repezeala o bobina oarecare ca sa oscileze LM311 si pare a functiona jucaria, masoara, indica ce trebuie, este interesant, dupa ce fac rost de inductanta aia o sa zic cum merge .

frate eu acum lucrez la chestia asta http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/ ... ndex2.html ... nu era mai usor de facut?sa o continui ...? ce parere ai? merita facuta?
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

scuze pentru redeschiderea topicului, insa acum mi-am construit si eu un LC metru cu LM 311. Problema e ca aceste circuite sunt limitate undeva la 1uF. Ce se poate face pentru optimizarea circuitului, ca sa masoare si capacitati mai mari? care este cauza limitarii? Merci

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări