The Stressmaker Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Folositi ideea precedenta si scoateti lita de la sigurante obisnuite de 0,65A si lipiti-le cu o picatura de cositor. Asa realizati o siguranta mai lunga din bucati mai mici. Cand se va arde, se va arde in zona de "0,65A", intre lipituri. Firul de siguranta "prelungit" sa fie neaparat in interiorul de sticla al sigurantei vechi, la fel ca firul original. Link spre comentariu
rabanne2013 Postat Octombrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Buna searaAzi am reusit sa repar cuptorul cu microunde, am desfacut siguranta si am incalzit capetele de metal ale tubului de sticla si am pus o lita aseamanatoare la grosime cu cea originala, si funtioneaza perfect.Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat.Toata operatiunea a durat maxim 10 minute.Multumesc inca odata.! Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Buna seara, ca sa nu mai deschid alt topic pe aceeasi tema as avea si eu nevoie de sfaturi.Am un cuptor Zanussi (microunde+grill). Problema este ca incalzeste foarte greu (in 5 minutede-abia a incins o cana de apa cand normal ar fi trebuit sa o clocoteasca in mai putin de atat).Verificat:-siguranta HV-ok -tensiune filament-6,2V -tensiune primar trafo-218-221VCe nu am reusit sa aflu este daca dioda este ok (nu indica nimic nici pe diode nici pe scala de2Mohmi ca mai mare nu am momentan). Condensatorul se incarca totusi (pliciuie la descarcare insami se pare totusi putin anemic pliciul). Daca apropii insa o surubelnita de firul de inalta se produceacel arc electric specific. Ce ar putea avea? Daca are cineva vreo idee ajutati-l pana nu ajunge cuibarde porumbei. Multumiri. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Caderea de tensiune directa pe dioda de HV este undeva la 6-7V (stiam ca e mai mult...) si o masurati in serie cu aparatul de masura pus pe volti (in curent continuu) de la retea (cea mai rapida varianta). Un exemplu de masura aici (Eng): unde se prezinta o alta metoda. Cititi si la comentarii daca dioda este defecta. Nu este cam mare tensiunea pe filament? exista vre-o informatie despre aceasta pe schema sau pe trafo? eu stiam ca tensiunea de filament este undeva la 3-4V la cuptoarele la care am avut ocazia sa surubaresc. Acel arc specific are cativa centimetri daca indepartati surubelnita? verificati continuitatea secundarului apoi inseriati-l cu un bec de maxim 15W la 220V si testati daca are spire in scurt suntand primarul. Daca se observa o cresterea a luminozitatii la suntarea primarului probabilitatea ca secundarul sa fie bun este mare. Atentie foarte mare cu transformatorul asta ca se poate transforma usor in scaun electric (de fapt aceasta este "tensiunea de lucru" a acelui scaun dar la un curent de 10A si acesta de cuptor nu poate da decat 1,9A maximum). Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Nu ati mentionat pe ce treapta de putere ati incercat sa incalziti apa, fiindca trebuie sa-l setati la maxim pentru asta. Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Probele le-am facut la maxim (700W) evident. Arcul electric este scurt, cativa milimetri.Verificat si traful si este ok. In schimb dioda nu conduce, la iesire nu da nimic.Intrebarea este cu ce dioda as putea sa o inlocuiesc (am o gramada de placidin tot soiul de masinarii, monitoare, dar nici una de cuptor). Daca nu am sa caut sacumpar una. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 In teorie 12-15 diode 1N4007 inseriate ar putea echivala cu cea originala cu conditia sa fie identice.LE: pe primarul trafo exista 230V? verificati sa nu ramana inseriata rezistenta de preincalzire prin necuplarea contactului de comanda a puterii (contact care sunteaza acea rezistenta). Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Posibil condul de pe HV (aprox 1uF ) sa fie devalorizat.Succes Link spre comentariu
niki4 Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Condensatorul de 1uf sau magnetronul defect. Link spre comentariu
traianpop Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 In teorie 12-15 diode 1N4007 inseriate ar putea echivala cu cea originala cu conditia sa fie identice.In teorie asa e, dar eu stiam ca diodele pentru cuptoare cu microunde au tensiunea de avalansa diferita fata de diodele normale. Dupa o sticla de coniac, nu-mi amintesc unde am citit asta, imi pare rau. Si pentru a pune pret pe comoditate, nu mai bine cumperi un grup dioda+condensator? Daca veni vorba, acest gen de aparate functioneaza si cu un condensator care are capacitatea scazuta la jumatate. Link spre comentariu
Vizitator Lucica Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Buna, Am si eu o intrebare: am un cuptor cu microunde SAMSUNG MW73E si nu mai merge nicio tasta, imi apare mesajul -SE-. Stiti cumva ce inseamna aceasta defectiune? Multumesc. Link spre comentariu
adydep Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Este defectă membrana cu butoane;defect tipic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum