rabanne2013 Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 buna ziua Am un cuptor cu microunde Clatronic MWG 733, functioneaza perfect doar ca nu incalzeste nimic.Care este problema oare? atasez un link cu acest cuptor https://www.google.ro/search?q=clatroni ... 1067%3B865 Link spre comentariu
asyx Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 pot fi mai multe probleme dar verificati,in primul rand,siguranta de pe tensiunea inalta Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 pot fi mai multe probleme dar verificati,in primul rand,siguranta de pe tensiunea inaltaIn 99% din cauze este vorba de arderea sigurantei de pe tensiunea inalta o gasiti demontand capacul cuptorului in zona transformatorului. Link spre comentariu
rabanne2013 Postat Octombrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Am demontat aceasta siguranta de la cuptor si am pus alta de la un cuptor functional, si am pus ceva la incalzit si surpriza incalzeste. Cum pot inlocui acea siguranta din aceea carcasa de platic? Sau de gaseste asa ca si in poza atasata?Eu as dori sa cumpar doar aceea siguranta care este vreo 1 leu maxim.Gasesc asa ceva?Unde? SIGURANTA este de 5KV 0.65A. Multumesc Link spre comentariu
ruscanusorin Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Vedeti ca are unul sau doua clipsuri. Link spre comentariu
rabanne2013 Postat Octombrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Pai am desfacut clipsurile(adica am deschis carcasa de plastic in doua parti) si acolo are o siguranta dintrun tub de sticla.Se poate inlocui acea siguranta si unde pot gasi?Am gasit eu pe siguranta ca si in poaz de mai sus, dar costa 10 lei plus inca 10 transportul.asa mai bine inlocuiesc doar siguranta aia de sticla care costa max 5 lei.se Poate? Link spre comentariu
euvasile Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 cu ajutorul pistolului de lipit incalzesti capacele din metal iar cu o penseta tragi de siguranta, asadar capacele de la siguranta se scot de pe tubul din sticla prin incalzirese, apoi se pune prin interiorul tubului un fir de lita la diametrul celui ars, se monteaza capacele tot prin incalzire iar capetele firului se cositoreste pe capace. Operatia asta dureaza cateva minute. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 In principiu e simplu sa inlocuiesti firul original cu o lita de cupru, dar asta nu inseamna ca noua siguranta va respecta curentul de rupere original.Asta fiindca practic nu cunoastem caracteristicile materialului original (de multe ori firul fuzibil este un aliaj nu Cupru) si chiar de le-am sti, nu avem asa ceva la indemana. Exista insa tabele cu sectiunile si curentii la care devin fuzibile diverse metale uzuale.Gasiti asa ceva in cartea asta: http://www.scribd.com/doc/87958885/Memo ... nicianului Link spre comentariu
euvasile Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Este vorba de 0.65A nu de de zeci de amperi. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Pai n-am zis nimic de zeci de amperi, in cartea pe care am numit-o este si o nomograma de calcul a curentului de fuzibilitate care incepe de la diametre mici ale conductorilor, corespunzator unor curenti relativ mici. Pana la urma, carpim o siguranta, dar am vrea sa-si faca si treaba cat mai aproape de parametrii originali, nu ? Link spre comentariu
euvasile Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 bineinteles, asa este. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Sau puteti incerca cu sigurante obisnuite inseriate de 250V/0,65A cam 10 bucati (normal rezista pana la 500V). S-ar putea sa iasa mai lung ansamblul dar se ajunge la ceva asemanator functional cu originalul. Alta varianta ar fi cautarea pe la centrele de reciclare sau pe la service-uri dupa o siguranta asemanatoare ca valoare a curentului.Totusi,inainte de alimentare, verificati starea placutei de mica din cuptor, sa nu fie murdara sau "prajita". Link spre comentariu
rabanne2013 Postat Octombrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Multumesc tuturor pentru informatii. Pana la urma vreau sa demontez siguranta si sa inlocuiesc lita din interiorul tubului. Problema este ca a mai ramas din lita din tub putin, cel putin asa se vede.Dar daca montez lita la capetele sigurantei fara sa desfac capacele de pe acel tub ar fi vreo problema? Nu am subler sa masor lita din ce fir as putea lua?Multumesc mult.Maine vreau sa ma apuc de treaba.O zi buna Link spre comentariu
euvasile Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Daca montezi lita pe deasupra tubului, atunci cand se va arde siguranta se va produce un arc electric care va topi carcasa de la siguranta. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Pune o lita cu grosimea cat mai apropiata de cea originala, sa fie acolo pentru orice eventualitate.Fir asa subtire poti recupera dintr-un ceas electronic analogic (cu limbi) defect. Demontezi bobina motorasului pas cu pas si ai sarma subtire din belsug. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum