valivoi Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 La arzatoarele de gaz industriale ,daca este inversata faza cu nulul pe alimentare pot da eroare de detectie a flacarii,verificati conexiunea corecta faza nul. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 De curiozitate, daca faceti aceste modificari la centrala termica, cand ii faceti revizia odata la 2 ani( asa cere legea), angajatul care o verifica va da ok-ul pe fisa aceea de constatare, sau suna la ISCIR/Politie?! Cat despre latura tehnica, e o taranie incredibila sa inlocuiti sursa aceea cu traf+punte+electrolitic de filtraj, exista surse in comutatie "brick" (de genul alimentatoarelor de laptop)24V/2A, de la 40 de lei, cu MTBF 100.000 ore... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2017 Partajează Postat Decembrie 10, 2017 Las la o parte exprimarea,dar intreb si eu,ce element de siguranta ISCIR a fost compromis prin asigurarea tensiunii de 24 V din alta sursa decat cea originala? Care pot fi urmarile functionarii defectuase a acelei surse,fata de una in comutatie? Ce caracteristici importante mai mult sau mai putin ale cazanului, au fost compromise? Ca fapt divers,omuletul care face verificarea centralei este autorizat ISCIR,deci cand vine la verificare,el este ISCIR-ul...la ce bun sa mai sune in alta parte,tot la ISCIR,si cu atat mai mult la politie? De ce nu la jandarmi,sau la trupele antitero? El poate da avizul pt functionare al cazanului,sau nu - punct Orice alta sursa,fie clasica,cu traf,fie in comutatie,aceleasi modificari trebuiesc facute pt montarea in incinta centralei,adica tot o cutie cu sarme pana la placa va fi...doar ca una va fi taranie,iar alta va fi taranie incredibila. Link spre comentariu
QQme Postat Decembrie 10, 2017 Partajează Postat Decembrie 10, 2017 Cu tarania incredibila,s-au alimentat toate celea aproape 100 ani. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2017 Partajează Postat Decembrie 10, 2017 Ma rog,fiecare are drept de opinie...la mine era doar o curiozitate raspunsul la acele intrebari,n-am spus nici ca are,nici ca nu are dreptate. Link spre comentariu
Luci.78 Postat Iunie 12, 2018 Partajează Postat Iunie 12, 2018 La Tuesday, November 26, 2013 la 23:20, validae a spus: Decat sa tot carpesti la sursa aia tampita cu FSD, mai bine pune-i un alimentator cu rafo de retea clasic si stabilizator de 24V si nu mai umbli in veci la ea. Buna-ziua! Poate gasesc si eu rezolvare stiu ca e postat din 2013, dar eu acum am gasit si cred ca am o problema asemanatoare. De fapt centrala mea functioneaza perfect, doar ca la un interval de aprox 1 zi , se opreste in sensul ca nu mai primeste curent pur si simplu. Apoi o scot din priza si o bag inapoi si isi revine si functioneaza iarasi perfect timp de aprox 1-1/2 zile. Si se tot repeta problema asta de cel putin 3-4 luni. Precizez ca am si regulator de tensiune la centrala. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 12, 2018 Partajează Postat Iunie 12, 2018 (editat) Trebuie verificată sursa în comutație a plăcii, posibil condensator devalorizat pe filtraj, sau lipituri cu probleme...eventual se poate aplica înlocuirea sursei în comutație cu un alimentator stabilizat de 24V cu transformator.Dar acest lucru îl poate face în siguranță doar cineva cu experiență, nu recomand să experimentați asta singur. Editat Iunie 12, 2018 de validae Link spre comentariu
Luci.78 Postat Iunie 13, 2018 Partajează Postat Iunie 13, 2018 Acum 10 ore, validae a spus: Trebuie verificată sursa în comutație a plăcii, posibil condensator devalorizat pe filtraj, sau lipituri cu probleme...eventual se poate aplica înlocuirea sursei în comutație cu un alimentator stabilizat de 24V cu transformator.Dar acest lucru îl poate face în siguranță doar cineva cu experiență, nu recomand să experimentați asta singur. O sa incerc sa dau de un meserias bun..numai ca majoritatea recomanda inlocuirea centralei:(( asta mi-au spus pana acuma câțiva care i-am contactat. Cred ca ori nu se pricep ori nu vor sa-si bata capul...de...asta e..poate dau de vreun electrician ok. Daca stiti pe cineva in Constanta, a-si fi incantat sa iau legatura. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 13, 2018 Partajează Postat Iunie 13, 2018 (editat) Sunt colegi de forum de prin zonă, dacă-mi amintesc bine doi dintre ei ar fi aygun și nostrom. Poate reușești să iei legătura cu ei prin MP.. Editat Iunie 13, 2018 de validae Link spre comentariu
Luci.78 Postat Iunie 13, 2018 Partajează Postat Iunie 13, 2018 (editat) Acum 3 ore, validae a spus: Sunt colegi de forum de prin zonă, dacă-mi amintesc bine doi dintre ei ar fi aygun și nostrom. Poate reușești să iei legătura cu ei prin MP.. Multumesc mult. O sa incerc sa-i caut si poate rezolv problema. O zi buna in continuare! Editat Iunie 13, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator dann rusu Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 Am citit cu mare atentie tot ce ati scris si am pus in practica alimentarea cu transformator , functioneaza perfect ! Am eliminat doar FSD 210 si am folostit un alimentator de laptop 19 v cu 3 A . Geniala treaba , multumesc tuturor pentru idei . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 (editat) Un coleg a schimbat integratul si nu a functionat. A luat altul de la alt magazin de pe MD de siguranta si placa a ajuns la mine. Integratul 2 era ars, l-am pus pe ultimul. Am inceput alimentarea de la 20Vca si pe la 60V am vazut ca delta se ingusta mult iar pe automentinere nu crestea tensiunea peste 5V. Am facut un montaj ridicator cu FSD si am pus primarul unui traf aux ATX cu aceeasi inductanta ca si cel de pe placa centrala-2,5mH. Am pus 56 ohm serie cu primarul pt siguranta. Apoi am pus traful de pe placa. Rezultatul pt cei ce nu lucreaza cu osc. Editat Noiembrie 19, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Daca cititi pe aici, are cineva un traf recuperat? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 daca este vorba despre trafo acela micut , beige , cu 4 pini intr-o parte si 2 pini in cealalta parte , atunci am eu pe stoc asa ceva . Link spre comentariu
Vizitator ioneldov Postat Decembrie 8, 2018 Partajează Postat Decembrie 8, 2018 unde gasesc acel tr driver? tensiune de intrare are 304vcc dar tensiune de iesire nu. Problema e ca nu gasesc sa il cumpar :( Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum