gaguady Postat Octombrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Le-am înlocuit încă odată pe toate și tot degeaba se pare. Poate îmi poate da cineva rezistența ohmică de la traf droser?? Condensatorul smd dintre masă și Vfb (care cred ca e de 47nf/50V) poate să fie una din vina căruia nu am tensiunea de deschidere de 8.7V? Ce ar putea fi problema, de sursa nu funcționează? Link spre comentariu
gaguady Postat Octombrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Nu îmi dă și mie cineva o altă explicație??? În foto ... cele încercuite cu roșu sunt înlocuite cu noi și cele cu galben sunt verificate și sunt funcționabile. Și ... are cineva schema de la această placă, cumva? Nu îmi dau seama de ce nu îmi dă tensiunile necesare, de feedback, de startup a FSD-ului. :cry: Link spre comentariu
gaguady Postat Octombrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Tr. driver defect. Link spre comentariu
gabiunu Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Ati mai rezolvat ceva ? Pana la urma traful era bun? La mai multe placi de acest tip, de obicei integratul din sursa exploda. Nu prea as crede ca in cazul in care transformatorul are spire in scurt, integratul sa ramana intact. Am facut si cateva masuratori ohmice la infasurari primare din diferite surse functionale, putere apropiata. Rezultatele nu sunt concludente. Rezistenta ohmica a infasurarii depinde foarte mult de frecventa de lucru a sursei. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Decat sa tot carpesti la sursa aia tampita cu FSD, mai bine pune-i un alimentator cu rafo de retea clasic si stabilizator de 24V si nu mai umbli in veci la ea. Link spre comentariu
gaguady Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 De atunci am rezolvat problema, punând o sursa separata de alimentare de 24V. Îmi pare rău că nu am mai apucat a scrie pe forum dar am fost cam ocupat și cei drept am mai și uitat. Sorry, și oricum va mulțumesc mult de ajutorul dvs. Din câte vad, de o lună și jumate centrala funcționează. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 O sa functioneze mult si bine asa, o sa vedeti ! Or fi ele sursele in comutatie mici, ieftine si cu randament mare, dar tot batranul transformator de retea e mai fiabil. 1 Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Revin cu cateva informatii care poate vor fi de ajutor pe viitor. Am facut rost de o placa cu sursa functionala si am facut cateva masuratori ohmice la transformatorul T1: infasurare 1-2=10.2 ohmi, 3-4=1.1 ohmi, 7-8(secundar)=0.6 ohmi... deci, in cazul colegului de mai sus, probabil traf-ul a fost putin fiert din cauza unei erori. Dioda zener din pinul 5 este de 12Volti, alte informatii am mai trecut pe schema. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 E super ca ai scos schema electrica ;eu n-am avut rabdare sa fac asta,fac din prima varianta cu traf. clasic si e ok..Pentru comparatie am pus o schema tot cu FSD210;se observa controlul prin optopcuplor si circuitul de protectie dim primarul transformatorului de la pinul 8 la +310vcc.Eventual ar merge modificata ca in a doua schema,dar nu stiu daca merita efortul. Link spre comentariu
gaguady Postat Ianuarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Corect ....de fiert era fiert. Acolo au fost ceva erori nu gluma de l-a atacat pe el direct. Pe viitor de oi mai intalni asa ceva o sa stiu ce am de facut. Asa ca multumesc, chiar si acuma cand am rezolvat-o. Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 IGBT, in prima schema postata de tine, schema pare corecta dar numerotarea pinilor nu corespunde. Probabil sa fie alt chinez. Oricum la ultimile serii de placi stiu ca a fost schimbat integratul, dar am o banuiala ca problema era in proiectarea schemei. Sunt aceleasi integrate prezente in incarcatoarele de telefoane care rezista ani de zile, dar in alta capsula si alta configuratie a pinilor: FSD, LNK, TOP, VIPER, etc. Trebuie doar putina imaginatie si ceva cunostinte de electronica si imediat faci un power-switch. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 La aceste centrale termice nu se justifica nicio sursa in comutatie (decat pentru fabricanti... desigur)In cele din urma oricat ar fi de bine conceputa tot pica, macar condensatorul de filtraj.Si nici nu e cine stie ce cheltuiala un trafo de 24V acolo...dar fiabilitatea nici nu se compara Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Filtrajul pe intrare este intradevar demn de un bec economic low-cost. Trecand peste problema cu sursa de alimentare, este bine sa stiti si ca aceste minicentrale, valabil pentru majoritea marcilor, sunt concepute pentru a functiona 8-10 ani, pentru ca atat sunt unii producatori obligati sa asigure piese de schimb, pentru modelele precedende. Daca exista avantaj, gasim piese inca vreo 20 de ani de la fabricatie. Dupa o anumita perioada de timp, componentele imbatranesc si incep sa cada pe rand: - anul asta pompa , 800lei;- anul viitor sau poate urmatorul, cade ventilatorul, 600~800lei;- placa electronica, 800~1200lei;- vana gaz defecta, sau poate blocata, 500 lei. Valabil pentru majoritatea centralelor, ce am scris mai sus. Atat timp cat o centrala noua pentru un apartament cu 2-4camere costa 2000-2500 lei, varianta clasica, utilizatorul este singurul care poate decide, tinand cont si de service. Dupa cate se vede in schema extrasa de mine, nu prea se respecta recomandarile producatorului de FSD210, poate o mai fi si altul? Link spre comentariu
Vizitator nicu12345 Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Salut, In weekend am patit si eu aceasta problema cu placa electronica de la centrala Fereasy 24. Is electrician da nu electronist .......... am scos placa electronica si la prima inspectie C14 ii ars afumat , C 20 crapat ..... le-am dat jos de pe placa in ideea ca acestea ar fi problema principala .Am citit si tot acest forum despre problemele cu care v-ati confruntat voi. Am studiat am studiat m-am uitat la pozele care is postate. Transformatorul meu de pe placa este bun nu ii defect. fsd210 n-am habar cum sa il verific . Momentan astept sa imi vina condensatorii ca sa pot sa ii montez sa ii dau drumu sa vad daca merge centrala. Intrebarea mea este urmatoarea: daca pui un transformator de 24 v cc ce componente de pe placa trebuie anulate si la transformator de unde sa ii leg alimentarea si unde sa alimentez iesirea si oare imi trebuie si o punte redresoare ? Daca ma putei ajuta cu un complete idiots guide va multumesc frumos. Link spre comentariu
Fulgerik Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Pentru acest tip de centrala, dupa ce am tot schimbat FSD210 , eu montez un transformator clasic cu redresor care scoate 24V. Primarul transformatorului il conectez la intrarea de 220V de pe placa iar 24 volti ii lipesc pe pinii condensatorului de filtraj din secundarul sursei in comutatie, bineinteles cu respectarea polaritatii. Am reparat astfel destul de multe si nu am avut reveniri. Redresorul nu este nevoie sa fie stabilizat, din el se alimenteaza releele iar microprocesorul are stabilizator separat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum