Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare condensator

Georgefreerunner

Postări Recomandate

Amplitudinea unei sinusoide ( varful ) este cu radical din 2 mai mare decat tensiunea efectiva citita de multimetre, cand se redreseaza o sinusoida si i se aplica un condensator, acesta aduce tensiunea inapoi la varf care nu poate fi decat radical din 2 mai mult decat Vef ( adica sqrt2*Vca ).

Asta doar dacă nu are sarcină, că mai sînt care se miră că scade pe urmă pînă ajunge la RMS.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MaesTTro

5

• adicontakt

3

• Georgefreerunner

3

• Emil 1986

3

...tensiunea redresata si filtrata cu condesator creste cu tensiunea masurata in ac x 1,35...

Gresit, e sectiunea incepatorilor, asadar si prin urmare evitati sa oferiti sfaturi daca Dvs insiva sunteti in negura... A se studia marimile unei sinusoide, ce este frecventa, perioada, semialternanta negativa, semialternanta necativa, Vef, Vpp... Amplitudinea unei sinusoide ( varful ) este cu radical din 2 mai mare decat tensiunea efectiva citita de multimetre, cand se redreseaza o sinusoida si i se aplica un condensator, acesta aduce tensiunea inapoi la varf care nu poate fi decat radical din 2 mai mult decat Vef ( adica sqrt2*Vca )
hai lasa-ne frate cu toate formulele tale,aste sunt pentru ingineri electronisti nu pentru noi.formula aia tot pe net am gasit-o si este reala.fara suparare
Link spre comentariu

@Emil 1986 nu e nevoie sa ma crezi pe mine, n-ai decat sa testezi practic, nu-ti poate lua mai mult de cateva minute, si ai sa te lamuresti, acelea nu sunt formulele mele, ci este pur si simplu realitatea.

Link spre comentariu

si faza aia cu tensiunea maxima e tensiune nominala tot inginereasca e? nu mai profitati de faptul ca e sectiunea incepatori si aruncati sfaturi la plesneala luati aminte de la cei mai experimentati care au invatat lucrurile acestea in scoli nu pe internet sau din auzite

Link spre comentariu

Emil 1986:Şi eu v-aş sugera să căutaţi formule nu pe net, ciîn orice manual de electrotehnică de clasa a XI-a.Respectivul coeficient extrem de empiric (1,35) areabsurda pretenţie de a ţine cont (într-un mod ridicolde imprecis) de căderea de tensiune de pe diode şiprobabil (nu pot ghici, dar nici curios nu sunt) şi decea provocată în urma conectării unei sarcini. "Metoda" asupra căreia insistaţi este mai mult decâtnesatisfăcătoare. Pentru a vă convinge, faceţi calculul(mai întâi aşa cum "ştiţi" dvs. şi apoi după cum spuneteoria pe care o respingeţi cu atâta fermitate) pentruvalori ale tensiunii de 6 V şi 100 V (desigur, c.a. şi "îngol") şi apoi comparaţi între ele rezultatele obţinute.Poate ne comunicaţi şi nouă concluzia la care ajungeţi.

Link spre comentariu

si faza aia cu tensiunea maxima e tensiune nominala tot inginereasca e? nu mai profitati de faptul ca e sectiunea incepatori si aruncati sfaturi la plesneala luati aminte de la cei mai experimentati care au invatat lucrurile acestea in scoli nu pe internet sau din auzite

Wow, imi cer scuze maestrul electronicii!!!!!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări