ratza Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Amplitudinea unei sinusoide ( varful ) este cu radical din 2 mai mare decat tensiunea efectiva citita de multimetre, cand se redreseaza o sinusoida si i se aplica un condensator, acesta aduce tensiunea inapoi la varf care nu poate fi decat radical din 2 mai mult decat Vef ( adica sqrt2*Vca ).Asta doar dacă nu are sarcină, că mai sînt care se miră că scade pe urmă pînă ajunge la RMS. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 ...Asta doar dacă nu are sarcină...Bineinteles boss, pai credeam ca s-a inteles asta... Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Am zis că merită menţionat, sînt mulţi pe care-i cuprinde mirarea Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 ...tensiunea redresata si filtrata cu condesator creste cu tensiunea masurata in ac x 1,35...Gresit, e sectiunea incepatorilor, asadar si prin urmare evitati sa oferiti sfaturi daca Dvs insiva sunteti in negura... A se studia marimile unei sinusoide, ce este frecventa, perioada, semialternanta negativa, semialternanta necativa, Vef, Vpp... Amplitudinea unei sinusoide ( varful ) este cu radical din 2 mai mare decat tensiunea efectiva citita de multimetre, cand se redreseaza o sinusoida si i se aplica un condensator, acesta aduce tensiunea inapoi la varf care nu poate fi decat radical din 2 mai mult decat Vef ( adica sqrt2*Vca )hai lasa-ne frate cu toate formulele tale,aste sunt pentru ingineri electronisti nu pentru noi.formula aia tot pe net am gasit-o si este reala.fara suparare Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 @Emil 1986 nu e nevoie sa ma crezi pe mine, n-ai decat sa testezi practic, nu-ti poate lua mai mult de cateva minute, si ai sa te lamuresti, acelea nu sunt formulele mele, ci este pur si simplu realitatea. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 si faza aia cu tensiunea maxima e tensiune nominala tot inginereasca e? nu mai profitati de faptul ca e sectiunea incepatori si aruncati sfaturi la plesneala luati aminte de la cei mai experimentati care au invatat lucrurile acestea in scoli nu pe internet sau din auzite Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Emil 1986:Şi eu v-aş sugera să căutaţi formule nu pe net, ciîn orice manual de electrotehnică de clasa a XI-a.Respectivul coeficient extrem de empiric (1,35) areabsurda pretenţie de a ţine cont (într-un mod ridicolde imprecis) de căderea de tensiune de pe diode şiprobabil (nu pot ghici, dar nici curios nu sunt) şi decea provocată în urma conectării unei sarcini. "Metoda" asupra căreia insistaţi este mai mult decâtnesatisfăcătoare. Pentru a vă convinge, faceţi calculul(mai întâi aşa cum "ştiţi" dvs. şi apoi după cum spuneteoria pe care o respingeţi cu atâta fermitate) pentruvalori ale tensiunii de 6 V şi 100 V (desigur, c.a. şi "îngol") şi apoi comparaţi între ele rezultatele obţinute.Poate ne comunicaţi şi nouă concluzia la care ajungeţi. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 11, 2013 Partajează Postat Octombrie 11, 2013 si faza aia cu tensiunea maxima e tensiune nominala tot inginereasca e? nu mai profitati de faptul ca e sectiunea incepatori si aruncati sfaturi la plesneala luati aminte de la cei mai experimentati care au invatat lucrurile acestea in scoli nu pe internet sau din auziteWow, imi cer scuze maestrul electronicii!!!!! Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 11, 2013 Partajează Postat Octombrie 11, 2013 Wow, imi cer scuze maestrul electronicii!!!!!nu sunt maestru deloc dar cand auzi astfel de ineptii ce poti sa mai crezi , chiar si ca incepator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum