Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scart to VGA

Vizitator ovyovi

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• menthorul

3

• Golem

1

• MifTy

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

pe mine mă interesează schema asta:

http://www.epanorama.net/circuits/vga2tv/circuit.html

pentru convenienţă e şi mai jos:

Posted Image

e o mică problemă... 74LS86 ( cu 74HC86 sau 74HCT86 indicate ca echivalente ) s-or mai găsi/fabrica???

dacă nu, se poate folosi o poartă cmos (şi atunci cam ce modificări se impun)???

mai scotocind, însă, pe net, dau peste următoarea adresă unde se susţine că schema (foarte simplă) de mai jos este perfect utilizabilă, însă în cazul în care folosim un Linux, cu Xserver... ceea ce este exact ceea ce vreau, planul meu fiind să folosesc un calculator mai vechi, cu GeeXboX instalat, ca player... multimedia, că ştie de mai multe, nu numai de DVD-uri :tonqe:

Posted Image

la cât este de simplă schema, ar merge ca montajul să fie făcut "în aer", cu lipituri direct pe mufa VGA... cu puţină atenţie nici nu e nevoie de o carcasă a mufei ceva mai mare...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

nu avea rost sa deschid inca un topic eu ma lupt cu o problema si anume S-video Am cumparat o mufa s-video si intre crominanta si lumina am lipit un condensator de 470 picofarazi apoi din lumina am luat semnalul video si l-am aplicat la modulatorul TV problema este ca se vede alb negru Din ce cauza?????Semnalul S-Video se vede alb negru apoi este post procesat ?????Apropo am facut rost de un adaptor original S-video RCA de la placa video FX5200 si am constatat ca lumina este impreuna cu crominanta conectata , am aplicat la modulator si metoda asta am conectat impreuna luminanta cu crominanta si se vede alb-negru intunecat :prayer: Deci musai trebuie un condensator de 470pico

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Schema aia merge numai daca placa video este programata intr-o rezolutie si frecventa identica sau f. aproape de semnalul tv standard, si cum placile video nu prea au 720x576 interlaced in lista de rezolutii...

Link spre comentariu

pai nu a spus @danb ca este nevoie si de explorare intretesuta?televiziunea are acelasi standard ca in anii aparitiei ei,probabil inainte de 1950limitarile tehnologice de atunci au impus acest standarddaca aveau componentele de acum standardul tv era direct vga

Link spre comentariu

Mai precis conectarea unui dispozitiv video cu iesire pe scart la un monitor LCD. Cu un Tv tuner Extern standalone (2,5-3,5 mil lei) se rezolva problema f usor. Dar cum DVD-Recorderul meu are si tuner m-ar interesa sa stiu daca se gaseste pe la noi cablu adaptor ca si http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?Mod ... ER%20CABLE dar la un pret de max 1 mil.

nu stiu bine engleza,incercati si traduceti;parca spune ca monitorul trebuie sa stie 15625hzIncorporates a full functional sync separator and amplifier All essential components built into one neat lead No additional power supply needed (for most applications)Please Note: Not suitable for monitors designed solely for computer use. (The screen must support a horizontal scan rate of 15.625KHz, most projectors, plasma and LCD panels do whereas CRT monitors don't)
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

pai nu a spus @danb ca este nevoie si de explorare intretesuta?televiziunea are acelasi standard ca in anii aparitiei ei,probabil inainte de 1950limitarile tehnologice de atunci au impus acest standarddaca aveau componentele de acum standardul tv era direct vga

am să încerc zilele astea montajul simplu cu Tranzistor iar pe calculator am să instalez Powerstrip ( modifică frecvenţele video )aici se poate descărca http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/PowerStrip.shtml
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări