Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

centrala termica pe lemne model viadrus u22 7d

marios013

Postări Recomandate

va salut ,am o centrala termica pe lemne model viadrus u22 7d si a functionat bine ,dar acum am probleme cu termostatul care este aplicat in fata, pe cazanul de apa, deasupra ,deci initial mi s-a rupt piesa de testolit in forma cilindrica ce vine infiletata pe termostatul respectiv ,cea care tine tija, lantul ,usita ,care regleaza tirajul .mi-o comfectionat alta piesa ,un strungar si am montat-o la loc ,dar problema acum este ca nu-mi mai lucreaza termostatul ,deci am desfiletat din nou piesele ce vin pe termostat si am curatat piesa ,tip bulb (de cupru) care era ruginita,care intra in termostat ,dar cu toate acestea nu urca si coboara nici un centimetru .puteti sa-mi spuneti cam ce asi putea sa-i mai fac? pana sa cumpar un termostat nou ? multumesc fain

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop_ady44

2

• marios013

2

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

deci d-nul ady, in teava care vine prinsa in cazan intra o piesa tip bulb de cupru in care se mai afla o piesa mica ,pe care am putut-o numai roti ,deci pe acestea le-am scos si le-am degresat ca erau ruginite ,de fapt nu imi dau seama despre ce lichid vb . care ar misca tija,eu am crezut ca prin incalzire ,bulbul urca in sus in teava ,puteti sa-mi spuneti mai exact cum functioneaza?

Link spre comentariu

sunt mai multe modele printre ele este cel cu burduf umplut cu lichid termovolatil acel lichid da o crestere /scadere a volumului multi se cred mari meseriasi si forteaza acel burduf care este foarte subtirel in perete si implicit crapa scapand presiunea mai este si cu bimetal dar eu nu stiu exact cum lucreaza :jytuiyu

Link spre comentariu

Daca termostatul este altfel decat cu tub capilar (subtirel) intre capsula ("bulbul") care intra in teaca imersata (punctul de contact cu fluidul cald - apa) si piesa de actionare, aia care-i pe capacul cazanului, exista SANSE sa fie cu bimetal, insa eu nu am vazut termo-state decat cu fluid. La capatul "receptor" se afla un mic burduf metalic care se lungeste la cresterea presiunii prin cresterea temperaturii, si actioneaza parghia aia care coboara usita si reduce aerul la cresterea temperaturii. Odata ca burduful e din metal foarte subtire, a doua ca tot ansamblul e destul de subtire si coroziunea ("ruginirea") si/sau manipularea "energica" ii pot destul de usor compromite etanseitatea.Nu cred ca mai aveti ce-i face daca la incalzirea bulbului, burduful nu mai actioneaza parghia...Manipulati cu delicatete noul termostat (curatati teaca de oxizi), si daca pozitia permite (teaca verticala) puteti introduce niste ulei in acea teaca (ideal ar fi "termal", insa apa lucrand pana la maxim 90 de grade orice ulei mineral e OK), care opreste coroziunea si imbunatateste transferul termic."Progresul" tehnic ne permite realizarea de repere tot mai precise si fine, reversul fiind o fragilitate crescuta, gandirea actuala fiind ca orice produs trebuie sa se strice si sa fie inlocuit, sa "sustina" consumul...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări