marian_hmm Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 MA POATE AJUTA CINEVA CU O SCHEMA A REGULATORULUI RK-2001AT?L-am gasit dimineata mirosind a ars si dupa ce l-am demontat am constatat ca partea electronica ce comanda cele doua relee e distrusa rau in sensul ca sunt condensatorii umflati ,rezistorii afumatii si traseele topite in parte.M-ar ajuta foarte mult niste imformatii despre acest regulator deoarece pretul la unul nou este in jur de 800ron.Am facut un artificiu si am folosit un termostat prin care am comandat PROVIZORIU pompa,electrovalva interna cit si ventilatorul de tiraj al centralei.Astept pareri sau imformatii! Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Pune o foto clara cu ... victima ( partea cu piesele ). Link spre comentariu
marian_hmm Postat Octombrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2013 revin cu poze pentru detaliere Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Nu am inteles!Despre ce regulator este vorba?Este cumva o placa din centrala sau termostat ambiental? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2013 Partajează Postat Octombrie 11, 2013 Este o automatizare pentru cazan cu lemn.Triacul primeste comanda prin optocuplorul(alb,posibil sa fie optotriac MOC3062,nu se vede bine din poza) si comanda ventilatorul cu turatie variabila in functie de cerinte la momentul respectiv.Merge si asa cum a-ti facut, doar ca turatia nu este variabila la ventilator. Link spre comentariu
marian_hmm Postat Octombrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2013 Componente avem: BT139, MOC3052, Transformatorul are 8,5v/0,5a iesire ,3xcondensatori:0,047uf/275v, 5xrezistori din care 2 afumati rau, mai avem 2x releeRM96P. Denumire completa a regulatorului [ pentru centrala FERROLI PROFI 35 ] este :RK-2001N PZ-88N V2.02.2006 . POATE ARE CINEVA O SCHEMA SAU DATE EXACTE DESPRE COMPONENTELE REGULATORULUI ASTUIA??? Link spre comentariu
marian_hmm Postat Octombrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2013 Vreu sa montez pe ventilatorul care face tirajul centralei un variator din acela de retea folosit in loc de intrerupator la becurile incandescente ma gindesc ca as putea sai reduc turatia care este prea mare in lucru .Ce spuneti am vazut la Mivarom unul care spun ei e de 600w? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2013 Partajează Postat Octombrie 11, 2013 Una din rezistente este inseriata cu un condensator si puse in paralel pe triac(BT139),iar cealalta este pusa din optotriac in poarta triacului pentru limitarea curentului de comanda.Am pus si o mica schema pentru orientare;din start trebuie schimbate opticul si triacul si refacute traseele.Nu va functiona corect cu alt variator deoarece optotriacele sunt proiectate sa comande sarcina la trecerea prin zero a tensiunii retelei,adica sincron cu reteaua electrica. Link spre comentariu
marian_hmm Postat Octombrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2013 multumesc! sa vad de unde iau moc-ul si bt139 si revin cu detalii.Despre variatorul care am amintit mai devreme ce parere aveti? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum