Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomote ciudate cuptor microunde

andreas

Postări Recomandate

Am nevoie de un sfat va rog, cuptor de vreo 5 ani vechime putin folosit, a inceput brusc sa vibreze/descarce in timp ce functioneaza, ca un brum puternic, desi pare sa incalzeasca normal, sau aproape normal, nu-mi pot da seama. Verificat siguranta de inalta ok, verificat dioda ok, relee ok, conectica peste tot ok, trafo pare sa se incalzeasca cam tare dupa 2-3 minute de functionare. Daca lipesc o surubelnita de miez vibreaza puternic. Scurt partial intr-una din infasurari ? Am gasit magnetron identic nou, schimbat, face fix la fel, nu e el problema. ... Alt cuptor ... ? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreas

4

• validae

2

• jozsef46

1

• electron49

1

Top autori în acest subiect

Transformatorul e construit economic la cuptoare si functioneaza in regim fortat, cu mari pierderi.Nu are scurt, daca avea o singura spira in scurt, sarea siguranta.Fereastra de mica de la iesirea din ghidul de unda cum arata?. Daca e murdara de grasime arsa sau innegrita, schimb-o imediat.

Link spre comentariu

Mica e in stare perfecta. Ghidul de unda curat. Am vazut transformatoare cu infasurari in scurt la viata mea, asta nu se incinge chiar asa tare si nu miroase aboslut deloc a izolatie arsa. Sau poate are ceva spire in scurt pe infasurarea de inalta, in afara de brum apar uneori si zgomote de arc electric - greu de spus din ce zona, pare sa fie zona trafo.Condensatorul are 1.16 micro pe capacimetru dar n-am cum afla cum se comporta cand primeste inalta pe borne. Banuiesc ca e ok. Mi-a mancat ficatii cuptorul asta dar parca nu l-as arunca la remat, sper ca poate fi salvat. Am inlocuit magnetronul doar pentru ca l-am gasit cod perfect identic la 40 lei, am riscat o suma mica.

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru sfaturi, am abandonat incercarile de reparare, sunt 99 la suta sigur ca e trafo de vina si nu am gasit pe nicaieri de schimb, deci basta. Pacat ca e un cuptor de inox de 21 litri, merg toate celelalte 'organe' la el, acuma am si doua magnetroane bune, o sa le bag gramada la vanzare poate folosesc cuiva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări