Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie gordak 952, nu stiu ce sa mai cred

caris

Postări Recomandate

am si eu o statie gordak 952 scrie in partea din fata a statiei,si pe spate scrie 852, dar nu asta e problema. Problema e ca nu imi functioneaza partea de suflanta , adica imi da aer cald , dar nu sufla, desi am gasit niste rezistente arse , chiar si un potentiometru de 500k dus. Problema fiind ca nu stiu ce valoare au niste rezistente care le-am gasit prajite, de ce s-au prajit nu stiu. Acuma am dat de 2 rezistente de vreo 5 wati cred, si nu stiu ce valoare au , din ce am reusit sa citesc pe ele ar fi ceva de genul , verde-maro-rosu(portocaliu) apoi negru dar sunt tare sterse , sunt R2 si R4 cele doua cu problema. Schema nu o gasesc nicaieri, Si mai sunt cele doua rezistoare R19, R20.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• caris

6

• bratueduard

3

• Depanatoru

1

sunt un pic dezorientat, in primul rand de ce trebuie de 10k , cand eu pe oricare din cele doua am prin codul culorilor scris pe ele verde si la sfarsit negru, cu negru nu prea are cum sa inceapa un cod al culorilor, apoi R4 l-am gasti pe schema trecut de 2 ori, odata la valoarea de 100 ohmi, si inca odata unde ziceai langa R2 de 10k, unde e si asta tot de 10k. Deci pana la urma ce sa mai cred, sa fie oare de 5,1k?

Link spre comentariu

sunt un pic dezorientat, in primul rand de ce trebuie de 10k , cand eu pe oricare din cele doua am prin codul culorilor scris pe ele verde si la sfarsit negru, cu negru nu prea are cum sa inceapa un cod al culorilor, apoi R4 l-am gasti pe schema trecut de 2 ori, odata la valoarea de 100 ohmi, si inca odata unde ziceai langa R2 de 10k, unde e si asta tot de 10k. Deci pana la urma ce sa mai cred, sa fie oare de 5,1k?

Link spre comentariu

ok le-am inlocuit cele 2 rezistente de 5w, problema cu ele este ca de ce se incalzesc foarte tare cand statia este oprita. Apoi ce am mai observat dupa ce opresc suflanta cu aer cald din butonul din fata cel mare, ar fi trebuit sa mai mearga afisajul , dar si pompa de aer pentru a raci suflanta, ceea ce nu se intalmpla , cum opresc din buton cum se intrerupe tot.

Link spre comentariu

Evident ca nu e aceeasi schema la statia ta cu ce te-au indrumat colegii , sau sunt gresite notatiile . R2 si R4 sunt rezistente de mica putere 0,25W in schema si nu au cum sa se arda fiind prin reactia operationalelor ... Daca nu te descurci pune eventual poze clare cu circuitul imprimat unde e defectul , scheme calumea sunt greu de gasit la aparatele tovarasilor chinezi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări