Vizitator Cosmin M Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Salutare tuturor, Am nevoie de ajutor in ce priveste filtrarea unor difuzoare. Detin 2 bucati Alesis M1Active eu le folosesc pentru auditie pe laptop, suna curat dar cand vine vorba de bass nu prea am mari asteptari din partea unui dif de 3" si m-am gandit sa-i adaug un subwoofer ce-l am prin casa, asa ca as vrea sa fac un HPF la difurile de bass undeva la 100Hz, iar pe subwoofer pasiv as vrea sa fac taierea LPF undeva la 150 Hz. Ma poate ajuta cineva cu o schema in privinta asta sau sfaturi, la ce frecventa ar fi cel mai bine sa fac taierea, cati dB pe octava, etc...?Poate pare o prostie sa ma implic in astfel de probleme, dar vreau sa vad ce iese pana la urma. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Pt filtre pasive vor fi necesare bobine f mari pt taierea la frecvente atat de joase.Mai bine faci filtrare activa si mai iei un amplificator. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Ce varianta de filtrare activa ar fi mai potrivita? Cu Un crossover activ de genul Behringer CX2310 ? sau? Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Da, ar fi excelenta - mai ales daca gasesti unul intr-o stare buna la SH.Insa daca tot te mananca degetele sa mesteresti poti incerca un modul de cross de pe net, si iesi (probabil) mai ieftin. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 la boxele active ajunge sa pui un condensator pe intrare. Din el reglezi valoarea la care sa se faca taierea. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Am gasit o solutie foarte "simpatica" pe net cu care se pot face multe chestii. Este vorba de MiniDSP 2x4 (costa 105 dolari) cu care se pot face setari direct din calculator exact dupa preferintele fiecaruia . Procesorul asta o sa-l folosesc si in alte aplicatii. Multumesc pentru sfaturi in special lui "shambala" pentru timpul acordat!STIMA! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum