turcu_dan Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Salutare, aveti idee cum as putea incarca un acumulator de telefon li-ion daca nu mai detin tel? Acumulatorul vreau sa-l folosesc in alte scopuri. Leg incarcatorul direct la borne si astept 2 ore? Exista vre-un pericol? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 In cazul acesta e mai bine sa inseriezi doua becuri de 2,5V/300mA(legate in paralel intre ele) cu acumulatorul pentru limitarea curentului de incarcare.Ele vor servi si la indicarea sfarsitului incarcarii, atunci cand se vor stinge.Fara limitarea curentului, se scurteaza viata acumulatorului fiindca la inceputul incarcarii, curentul e mai mare si poate arde si incarcatorul.Telefoanele au o limitare de curent inclusa in schema, in afara decuplarii automate a incarcarii.Aceasta este realizata si de protectia inclusa in acumulator, la atingerea tensiunii de 4,2V deci asigurand limitarea curentului, acumulatorul se va decupla singur la sfarsitul incarcarii.Se poate lega in serie si o simpla rezistenta de 4,7 Ohmi de exemplu, dar se pierde indicatia vizuala a terminarii incarcarii pe care o dau becurile.In timpul incarcarii becurile se vor aprinde slab. Link spre comentariu
bugytech Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Exista incarcatoare universale pentru acumulatori telefoane si camere foto care functioneaza cu acumulatori de 3,7v. Se gasesc la majoritatea magazinelor GSM si nu sint f scumpe. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Da, exista, dar sunt niste pocnitori ordinare si incarcarea unui acumulator de 800mA cu unul din ala dureaza toata ziua.Vorbesc din experienta mea si a altora, am desfacut un astfel de incarcator si da un curent foarte mic de incarcare, cateva zeci de miliamperi.Eu folosesc unul din asta doar pentru clemele de prindere si l-am combinat cu un incarcator de telefon clasic, care da un curent suficient. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Pentru test am inseriat o rezistenta de 20ohm pe care o aveam la indemana :1. cu rez de 20 ohm aveam un curent masurat de aprox 150mA2. cu rez de 10 ohm aveam un curent masurat de aprox 300mA3. fara rezistenta aveam un curent de 700 mAPt a conecta 2 fire la bornele acumulatorului pot purcede cu pistolul de lipit asa rapid? Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Nu te sfatuiesc sa faci asta!Fa-ti o cutiuta sau cauta una adecvata si ataseaza-i niste contacte elastice gen lamela sau arcuri. Link spre comentariu
crispus Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Ce acumulator e? Incearca sa gasesti datasheet-ul. Acolo iti spune care e curentul maxim de incarcare.Incarcarea unui acumulator LiIon se face in CC-CV (curent constant, tensiune constanta). Curentul de incarcare nu trebuie sa depaseasca 1C, de obicei producatorii recomanda 0.5C. Tensiunea nu trebuie sa depaseasca 4.2V si nici curentul maxim.Folosirea necorespunzatoare a bateriilor LiIon poate duce la efecte nedorite (explozii, incendiu, etc).Daca stii engleza, un tutorial interesant pentru incarcarea bateriilor LiIon gasesti aici:A6mKd5_-abk Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Am reusit sa incarc acumulatorii inseriati cu un bec de 3.5V 0.5A. Astfel, am un curent de incarcare la momentul initial de 270mA si spre final scade la 200mA. Acumulatorii cred ca la sfarsitul incarcarii decupleaza singuri . Am gasit beculetul stins ci curentul masurat era 0 dupa aprox 2.5 ore. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 De la ce tensiune ai facut incarcarea?Adica ce tensiune era inaintea becului cand a inceput incarcarea si ce tensiune era la sfarsit. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Incarcarea am facut-o cu un incarcator de sony ericsson (5V, 550mA). U la inceput era undeva la 3.7V iar spre sfarsit cred ca 4.2-4.3V. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Deci este un incarcator dedicat, avand tens de 4,2v nu mai este nevoie de bec. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum