Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tabloul electric al instalatiei fotovoltaice

ioangigi

Postări Recomandate

Multumesc d-lui pustiu si eugenius pentru informatii. Am inteles valoarea sigurantelor si totusi pentru protectia bateriilo si a controler-ului cum si de ce valoare asez sigurantele? Mentione ca eu am un controler fabricat de un inginer este hibrid atat pentru fotovoltaic cat si pentru eoliana este pe 24V si duce pana la 40A incarcare. Sunt foarte multumit de el lucreaza eficient si foarte bine. Bateriile sunt 2 de 12V/230A inseriate cu posibilitatea ca in viitor sa mai inseriez alte 2 pentru stocare mai mare. Cu alese multumiri colegilor din acest topic care au oferit informatii acestui subiect,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ioangigi

20

• pusttiu

11

• eugeniusro

6

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

bn ziua, daca controlerul poate debita 40A atunci puneti o siguranta de 45A (ca sa aveti toleranta de 10%) de care tot discutam. sper ca, cablurile de la controler la baterie sa fie de min 16mm2. eu calculez cablurile cu cit le=a proiectat nemtul la panouri ( 4mm2 pt 8A = 2A/mm2 daca e litat )succes.si reventi cu pozeeeee. puneti controler mppt de firma o sa aveti min 30% in plus la baterie.

Link spre comentariu

"In pamant bagi electrozi din teava, teava neagra de doi toli, lungime 2 m, si turtesti capatul de jos ca sa se infiga mai usor, iti mai trebuie si un baros sanatos."De regula se bag la o distanta mai mare (unul de altul) decat lungimea, aici 2 m.

Link spre comentariu

D-lui pustiu, Controler-ul este executat de o firma specializata din Iasi, este un MPPT si functioneaza excelent, am sa revin cu cateva fotografii, sper sa le fac saptamna aceasta, va rog sa mai detaliati cu sigurantele. Deci am 3 sigurante:1. De la panou la controller.... ce valoare ar pute a avea.... (20A)? Nu am inteles rationamentul pentru a ajusta valoarea de la 40A la 20A. Puterea panourilor maxima este de 850W.2 De la controler la baterii .... ce valoare? Nu am inteles modalitatea de calcul cred ca ceva imi scapa...3 De la baterii la invertor ....4 Iesirea din invertor .... 10A BipolaraFelicitari d-lui eugenius pt tablou

Link spre comentariu

Nu am mai reusit sa fac tabloul de siguranta, timpul mi-a fost impotriva, am inceput de ceva timp sa asez un sistem de supravghere video si nu l-am terminat. Nu credeam ca o sa dureze atat de mult. Totusi materialele pentru tablou trebuie sa le procur stie careva sigurantele pentru curent continuu de ex de 40-50 A care sunt cele mai bune? Si unde le gasesc la preturi bune? Am observat pareri impartite. In legatura cu trasnetele si fulgerele tocmai am primit o oferta de la o firma producatoare http://www.schrack.ro/comenzi/descarcat ... 11110.html Poate o sa mai fie de folos cuiva...

Am atasat cateva fotografii cu instalatia pe care cu cinste o urmaresc!

post-70960-139829694381_thumb.jpg

post-70960-139829694388_thumb.jpg

post-70960-139829694395_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări