Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator sony ta-n55es tranzistor darlington VS LAPT

Vizitator silviu2403

Postări Recomandate

Vizitator silviu2403

Salut,Am achizitionat de curand un amplificator Sony TA-N55ES, care are din fabrica 2 perechi de tranzistori LAPT:2SA1215 cu 2SC2921.Insa am descoperit ca in una din perechi tranzistorul 2sa1215 este inlocuit cu un SK B1560.Din ce am citit 2sa1215 este un LAPT iar B1560 este un darlington, nici pe la specificatii nu sunt chiar identici.Este grava aceasta inlocuire?, amplificatorul nu intra in protectie chiar si la volume mari.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sunt in principiu 2 variante:-depanatorul a inlocuit si tranzistorul prefinal si a conectat darlingtonul (2sb1560).-depanatorul a inlocuit doar finalul cu darlingtonul .In ambele cazuri aveti pe acest canal o putere mai mica si riscul ca la sarcini reduse (4 ohm) finalul sa cedeze si in plus la a doua varianta distorsiuni de crossover mai mari(finalul e mai "rece" in acest caz).Verificati prin comparatie intre canale in care caz va aflati;cu rabdare se mai gasesc 2sa1215.Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări