Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator la 5V

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Puterea depinde si de impedanta difuzoarelor tale....Din foaia de catalog reiese ca nu trece de 500mW/8ohmi alimentat la 5V.Oricum cred ca e suficienta puterea, boxele alea din comert tot cam aceeasi amplificare o au in ele.Eu as fi pus potentiometru de volum pentru ca amplificarea in tensiune este fixa si are o valoare destul de mare (40dB). Parerea mea este ca e neplacut sa umbli cu un amplificator care este tot timpul la maxim, chiar daca poti seta volumul din PC.Pentru simplitate si economie de spatiu poti incerca sa faci amplificatorul fara reglaj de volum.

Link spre comentariu

Poti folosi fara stres si conzi ceramici, e zobelul de pe iesire, nu prea conteaza la puterea asta ce pui acolo atata timp cat este ceva la valoarea asta. In alta ordine de idei nici eu nu recomand sa se mearga fara potentiometru de volum, n-ar nici o treaba ca poti regla volumul din PC, mergand pe amplificarea maxima de 40db, orice semnal de orice fel care se aplica la intrare, este amplificat de 100 de ori si livrat la iesire, nu e deloc o ideie stralucita sa mergi fara potentiometru de volum, ma indoiesc ca te poti bucura de sunet clar indiferent de nivelul semnalului de la PC. Si apoi cat de scump este un potentiometru stereo de 50 sau 100k? sau cat de mult spatiu poate sa ocupe?...

Link spre comentariu

Foloseste valorile din schema, eventual daca ai dubii compari cu schema din datasheet, acolo valorile sigur sunt bune.Schema din link este corecta, condensatoarele C1 si C2 sunt ambele legate cu minusul la masa, doar ca sunt desenate mai ciudat. E aceeasi schema ca aia din datasheet doar ca ai si potentiometru de volum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări