Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptor satelit

Ovidanie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

3

• japan

3

• ggi

2

• uvas

1

Top autori în acest subiect

O intrebare: Cunoasteti receptoare satelit ieftine care au implementata functia ''scan'' sau ''auto search'' atat pentru radio cat si pentru TV?

Cat de serioasa este aceasta intrebare Ovidiu....??? ;toate receptoarele satelitare au scanare satelit auto scanare si mai putine au cautare manuala ( trebuie sa bagi .frecv,polarit .SR-FEC manual )
Link spre comentariu

Altul... YU-MA-TU (digital, autoscan, manual). Dar problema in ziua de azi se pune in felul urmator: care stie sa decodeze programele emise de televiziunile romanesti? nici unul, pentru ca au ramas foarte putine programe "la liber", fara codare. Chiar si cu "decodarea" facuta la cumparare nu pot fi folosite mai mult de 6 luni (pana se schimba iar codarea programelor) iar dupa aproximativ 1 an raman sub 10 programe necodate care pot fi vazute. Testat pe un satelit care transmite si de la focussat printre alte programe din tarile vecine.Cat despre radio, doar cateva le-am gasit codate pe satelitul firmei de tvsat de care am mentionat, restul sunt in majoritate functionale (cam 40-50), asemanator ca la video, in mai multe limbi.Parerea mea este ca nu se merita unul, este prea limitat ca si programe receptionabile.S-ar parea ca programele necodate sunt imprastiate pe mai multi sateliti (probabil exista liste detaliate pe net) si fara DiSeq si polarotor nu prea se face nimic cu o antena fixa...

Link spre comentariu

Penultimul receptor, un Humax parca, nu avea cautare automata. Trebuia sa introduc vreo cinci parametri daca doream sa receptionez un program nou. Ultimul receptor e de la Dolce, nici macar nu intra in discutie. Am o antena cu diametrul 120cm si montura fixa, vreau sa cumpar un receptor second, ieftin, intentionez sa le montez la tara si chiar nu ma intereseaza programele romanesti. Adevarul e ca nici nu mai stiu ce se poate receptiona la liber. Acum zece ani ma enervam cu programele ''partial'' codate. Pe TV5 vedeam stirile apoi cand incepea filmul, meciul sau concertul...pauza, era codat. Oricum ar fi tot o sa gasesc un program convenabil. Am sperante mari cu programele radio.

Link spre comentariu

Teoretic toate receptoarele DVB au functia de cautare automata (scan), insa doar teoretic... Asta pentru ca aceasta cautare se face in baza unei liste de transpondere preincarcate manual (sau din fabrica), adica o lista ce cuprinde mai multe pozitii cu frecvente, polarizari, SR (rata de corectie a erorilor transmisiei) si un grup de PID-uri (identificatori de program); asta inseamna ca atata timp cat nu sunt in lista parametrii Antenei 3, de exemplu, receptorul va cauta pana va ameti ca nu va gasi canalul. Exista in schimb receptoare din zona mid-hi care au implementata functia "blind scan"; abia acestea sunt capabile sa caute efectiv asa cum ar face-o un tuner TV spre exemplu; asta inseamna ca se acceseaza functia "blind-scan" (cautare oarba) si se seteaza cativa parametri cum ar fi pasul de schimbare a frecventei (step), limitele SR-ului (de ex. intre 22000 si 27500) si eventual polarizarile pe care sa caute (vertical, orizontal, etc...) iar receptorul cauta singurel pana gaseste tot ce misca; de obicei un astfel de blind scan pe un satelit mai serios (Astra 19*, de exemplu) poate dura si 5-6h. Programele receptionate prin satelit sunt caracterizate de mai multi parametri de transmisie, asta pentru ca pe o singura frecventa se pot transmite mai mult de 10 canale media sau date; in aceste conditii nu se poate vorbi de o scanare "clasica" a benzii de frecvente.

Link spre comentariu
http://www.lyngsat.com/Eutelsat-Hot-Bir ... C-13D.html

Penultimul receptor, un Humax parca, nu avea cautare automata. Trebuia sa introduc vreo cinci parametri daca doream sa receptionez un program nou. Ultimul receptor e de la Dolce, nici macar nu intra in discutie. Am o antena cu diametrul 120cm si montura fixa, vreau sa cumpar un receptor second, ieftin, intentionez sa le montez la tara si chiar nu ma intereseaza programele romanesti. Adevarul e ca nici nu mai stiu ce se poate receptiona la liber. Acum zece ani ma enervam cu programele ''partial'' codate. Pe TV5 vedeam stirile apoi cand incepea filmul, meciul sau concertul...pauza, era codat. Oricum ar fi tot o sa gasesc un program convenabil. Am sperante mari cu programele radio.

Buna ziua. La ce serie de receptor Humax, va referiti. :jytuiyu La Dolce nu se pune problema sa fie transformat in receptor de programe libere. :sparge: Eu stiu ca daca renunti, la abonament si a fost cumparat de om (al 2 receptor) nu ai ce face cu el. Pentru o antena de 120 cm cu montura fixa, eu va recomand receptia satelitului Hotbird (aveti Pro Tv International, TVR Romania International si multe programe straine la liber). :dahttp://www.lyngsat.com/Eutelsat-Hot-Bir ... C-13D.html
Link spre comentariu

Nu mai stiu modelul dar era printre primele Humax care stiau sa comande montura H-H. Tin minte ca modificasem ceva in receptor pentru a mari intensitatea curentului livrat catre LNC si implicit catre montura H-H."Blind scan", asta-mi doresc. Nu ma ajuta cu nimic daca am scanare doar in bancul de memorie. Un receptor accesibil care sa aiba functia "blind scan" care ar fi?

Link spre comentariu

Tot ce exista acum pe piata in materie de receptie satelit stie si protocol USALS (comanda montura H-H, ceva mai avansat); asta ajuta foarte mult la fixarea antenei, pentru ca se fixeaza antena pe orbita, se stabilesc coordonatele geografice ale locatiei, iar receptorul impreuna cu montura H-H fac singure detectarea si memorarea satelitilor vizibili si a programelor, precum si asezarea acestora in liste. Blind scan se gaseste cam la toata gama Opticum, Amiko in jurul pretului de 120-160 lei (nou); v-as recomanda totusi ceva cu slot Connax pentru ca acestea accepta si carduri smart de Focus sau TVR oficial; diferenta de pret nu e semificativa (20-30 lei) insa functiile in plus merita; sau se gasesc SH receptoare chiar foarte bune (cred ca am si eu pe acasa doua-trei asemenea ). Observ ca sunteti din Suceava, incercati la Genius (sunt cam scumpi, ce-i drept) sau daca aveti drum la Falticeni, este acolo un magazin unde gasiti ce va trebuie destul de ieftin (AF Cristri Ileana, vis-a-vis de blocul turn).

Link spre comentariu

"Blind scan", asta-mi doresc. Nu ma ajuta cu nimic daca am scanare doar in bancul de memorie. Un receptor accesibil care sa aiba functia "blind scan" care ar fi?

Buna dimineata. Un exemplu, Echosmart. :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări