Vizitator Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Daca rezist este marcata cu inele spune toate culorile acestora.S-ar putea sa-ti fi dat una cu toleranta 1% si asa a incurcat citirea inelelor.Sau pune o paza cu rezol. mare. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2013 1: portocaliu, alb, rosu si auriu.2: rosu, albastru, rosu si auriu.3: portocaliu, portocaliu, rosu si auriu. Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Pentru 3 mega trebuie asa: portocaliu, negru, verde si auriu. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Deci sa inteleg ca mi-au dat gresit de la magazin, imi poti spune te rog ce am mai sus ? Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Pai am scris, o rezistenta de 3 megaohmi; asa am vazut in prima schema. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Scuze, am postat eu mai sus astea:1: portocaliu, alb, rosu si auriu.2: rosu, albastru, rosu si auriu.3: portocaliu, portocaliu, rosu si auriu. Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Calculeaza singur http://www.csgnetwork.com/resistcolcalc.html Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2013 lorik199 sa iti dea Dumnezeu sanatate! Este mai interesant acest site Link spre comentariu
BCF Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 uite aici un calculator usor de folosit, introduci culorile pe care le vezi pe rezistor si iti arata valoarea rezistorului +toleranta. http://www.dannyg.com/examples/res2/resistor.htm 1. 3,9 Kohms +/-5% 2. 2,6 Kohms +/-5% 3. 3,3 kohms +/-5% cel mai bine este sa le masori cu multimetrul, nu te lua niociodata dupa cod cand te apuci sa construiesti un montaj, verifici fiecare componenta, este posibil sa fie gresit marcata din fabrica (am patit-o o data) , dupa cod le sortezi mai usor ,apoi cand te apuci sa plantezi piesele le masori ca sa fi sigur de functionarea corecta a montajului. bafta ! Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2013 BCF, multumesc frumos. Dar la magazinul asta de unde le-am luat nu trebuia sa faca greseala asta. Ce sa mai zic. Probabil ca din cauza asta nu functioneaza la atingerea firelor cu degetul. Multumesc inca o data! Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Salut, am revenit cu noutati. Am inlocuit vechile rezistente Kilo ohm cu cele de 3Mega ohm, ce trebuia sa verific de la inceput. In video de mai jos am pus peste 2 placute de metal un fel de hartie si face chiar foarte bine contact ( cu toate ca in schema imi arata clar ca trebuie sa fac contact intre cele doua trasee, la mine este de ajuns doar sa ating unu dintre cele doua fire (galben (off) si verde(on). Daca imi puteti explica, ce material sa folosesc ca un geam sa zic sau altceva mai lucios sa pot face in continuare contact, sau ce trebuie schimbat? Doresc sa fac ceva de genul : Imi trebuie ceva de genul: http://www.adafruit.com/products/1309 ? Video: circuitul in actiune PS: apasa pe close to play. Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Acolo, in video este senzor capacitiv, al tau este rezistiv; cu niste modificari se poate face si cum e in video. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Bun, ma ajutati cu modificarile pe care trebuie sa le fac ? Sau cel putin vreau sa achizitionez un senzor, de unde il iau. Va multumesc pentru timpul acordat! Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Mai am o intrebare, am scos ledul din schema si am pus un releu la 6V, cand apasa pe ON se aude releul "clanc" si de oprit incepe si face de 2-3 ori "clanc", apoi daca las pe off sistemul ceva timp peste 10sec. il aprind face doar "clanc" cand vreau sa il opresc face bobina incontinu "clanc,clanc,clanc" pana fac bine de tot cateva secunde contact. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Mai am o intrebare, am scos ledul din schema si am pus un releu la 6V, cand apasa pe ON se aude releul "clanc" si de oprit incepe si face de 2-3 ori "clanc", apoi daca las pe off sistemul ceva timp peste 10sec. il aprind face doar "clanc" cand vreau sa il opresc face bobina incontinu "clanc,clanc,clanc" pana fac bine de tot cateva secunde contact. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum