zahariaiulian Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Buna ziua, Nu sunt electronist dar am incercat sa fac un "buton touch screen". Schema normala: Am luat schema de pe acest site am montat toate componentele pe o plata de teste, toate bune si frumoase. Am alimentat "butonul" si am observat urmatoarele probleme: 1. De aprins ledul nu pot sa il aprind decat sa ating firele intre ele, normal trebuia sa fac contact intre ele doar cu degetul. Il aprind prin atingerea firelor si de stins merge sa pun un deget pe + si unul pe 6 conform schitei. Tin sa precizez ca in schema arata sa alimentez cu 9V, eu am pus 12V ( am gresit cu ceva?). 2. La atingerea celor 2 fire - si cu 2 conform schitei, ledul ramanea aprins pana la urmatorul contact intre + si 6. Acum nu mai ramane aprins, nu stiu de ce. Am atasat cateva poze cu ce am facut ( bomba ). Ma puteti ajuta sa rezolv problema? Sau cu o schema alternativa, ceva mai usor sau mai sigur. In final eu doresc sa fac un buton "touch screen" prin care sa actionez un releu la 12v, 6V sau de cat este posibil. Multumesc frumos pentru atentie. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Incearca schema asta de senzor tactil (nu touchscreen, ca acolo e vorba de un ecran tactil) http://www.buildcircuit.com/ldr-engineer/ Pe site-ul indicat, se afla si un filmulet cu realizarea circuitului pe o placa de test breadboard si functionarea lui.Fiind vorba de acelasi circuit 555, va fi foarte usor de modificat si realizat de catre oricine. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Dar la schema pe care am aplicato nu gasim o rezolvare ? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Poti incerca prin marirea valorii rezistorilor de 3M. Daca ai o piele uscata cu rezistenta mare, se poate ca schema sa nu fie destul de sensibila.Cea pe care ti-am dat-o eu e capacitiva, nu depinde de rezistenta pielii sau de un contact ferm cu senzorul. Poate fi urmata de un circuit bistabil care sa basculeze succesiv On/Off la fiecare atingere a senzorului. Daca circuitul tau integrat nu mai basculeaza dintr-o stare in alta, e posibil sa-l fi defectat accidental in timpul probelor. Uite aici o colectie de scheme de senzori de atingere cu diverse integrate usor de gasit si ieftine : http://www.electroschematics.com/5996/t ... -circuits/ Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Da, mai mult ca sigur am busit circuitul. Astazi o sa refac butonul dupa ce achizitionez noile componente. Multumesc pentru ajutor, revin cu noutati. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Dupa cum am spus, m-am apucat si am refacut schita. Acum imi functioneaza cum ar trebui dar nici vorba de "touch" doar daca pun fir peste fir atunci imi actioneaza. In loc de rezistenta 3M am pus 2 x 5 si am facut una de 10M, nimic, nici vorba de touch, ce sa ii mai fac ? http://videobam.com/uGaxJ PS: Trebuie sa faci pe close to play validae : Poti incerca prin marirea valorii rezistorilor de 3M Sa ii inlocuiesc pe amandoi cu 10 M sau doar intre + si 2 ? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Incearca sa construiesti senzorul astfel incat sa aiba o suprafata mai mare de contact pentru deget.Te poti inspira din modelul folosit la cablajul telecomenzilor tv.Si am mai spus, e posibil sa ai o piele mai uscata, cu rezistenta mare.Incearca iar cu degetul putin umezit si ar trebui sa mearga. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Bine, astazi o sa fac testul. Multumesc! Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Cred ca am ceva piese gresite.Vreau sa ma lamuriti, in schema scrie 3M adica 3 Mega Ohms = 3000 Kilo OhmCe mi-a dat mie de la magazin imi apare asa pe aparat: 03.84 Kilo Ohm cea ce este gresit. Corect? Nu trebuia sa am ceva de genul: 3.000 ? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Au gresit valoarea, se mai intampla. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Oricum mie imi da cu virgula la masurat.Ma ajutati si pe mine sa inteleg cum se masoara ? :)Am 1 bucata de 3.201 ce inseama asta ? Si una de 2.645 Mai am una albastra de 04.99Cand le inseriez pe primele de 3.201 si 2.645 imi da : 05.81 asta semana Mega ohm sau Kilo Ohm ? Link spre comentariu
valentin23 Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Salut, e foarte simpla treaba, pune mana si invata codul culorilor.In cazul in care nu stii valoarea rezistentei pui aparatu pe scala ce-a mai mica , daca nu iti afiseaza maresti pana iti arata cu o singura zecimala. EX. daca esti pe scala de 200kohm si aparatul iti arata 180,5 inseamna ca ai o rezistenta de 180,5kohm. Bafta Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Multumesc Valentin pentru raspuns dar eu am acest multimetru si nu am asa ceva Multimetru Inainte sa pun aparatul pe rezistenta imi arata pe display M Ohm, pun pe rezistenta si imi apare K ohm Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 acela e un multimetru cu autoscalare , matre grisa sa nu atingi partile metalice ale testerelor cand ,masori , poate influenta valoarea masurata Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Am facut rost de um multimetru, bun, am dat pe 20K si imi arata 5.06 Kilo ohm, corect?Acum pe schema de mai sus vad 3M este buna ce am eu ? ce inseama 3M ala ?Si inca ceva, ca sa fac circuitul mai sensibil ce trebuie sa fac? sa maresc rezistenta de 3M sau sa o scad ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum