hpavictor Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Creste cu mult rejectia generatorului de curent si se mareste si se liniarizeaza spectrul de frecventa in care rejectia este mai mare ( peste banda audio ) .Nu trebuie sa te grabesti cu partea practica la varianta urmatoare a amplificatorului MP100 , mai strange cateva idei de ici , de colo ... Link spre comentariu
laur_77 Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Mi se pare ca pecebeul are 2 mici erori: colectorul Q7 (2n5551) pare ca nu este legat unde trebuie Rezistenta R29 nu pare legata la emitorul Q23. Pina aici atit ,as vrea sa-l fac si eu cu un rind de finali de proba. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Asa este, ai dreptate in ambele observatii, si-ti multumesc pentru interventie. Imi propusesem atunci sa-l iau la verificat ulterior dar au intervenit niste chestii si a 2-a zi n-am mai avut timp de el, apoi pur si simplu am uitat sa-l mai puric... o sa corectez erorile azi sper eu ( daca am timp ) si revin. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Revin asa cum am promis cu varianta corectata de cablaj ( inca o data multumiri @laur_77 pentru observatii ), am luat la verificat si mai gasisem o eroare la diferential pe care am corectat-o, am profitat de spatiul liber pentru a adauga acei conzi, si alte cateva mici chestii, am ajuns la asta: http://img819.imageshack.us/img819/3053/mnu4.png In caz ca mai observati totusi erori nu ezitati, e foarte posibil sa-mi fi scapat unele detalii. Toate cele bune. Link spre comentariu
George Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Condensatorii electrolitici C16 si C18 se vor afla cam aproape de radiator. Cu timpul, caldura degajata de radiator o sa le cam dauneze. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Acei conzi se afla la cca 1,5cm de marginea placii, si deci de partea plata a radiatorului unde se vor fixa tranzistorii, apoi voi avea o buna ventilatie fortata pentru ambele placi, deci nu-mi fac griji cu privire la incalzirea condensatorilor acelora. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Mai e de lucru la cablaj.Poate ar fi mai bine scoaterea alimentatilor din spatele tranzistorilor in fata.Cu rezistentele din emitor poti sarii peste alimentari si poti duce semnalul prin spate pentru bazele tranzistorilor.Mai spatiaza putin tranzistorii de putere.Te-ai aglomerat tare pe partea dreapta si ai spatiu mort in stanga.De ce ai pus ghiulele alea de condensatori pe placa nu prea inteleg.Stiu ca tu esti fan SMPS asa ca acei conzi nu se justifica.Sigurantele? Nu se mai poarta in iarna asta. Mi-a placut solutia protectiei tale din SMPS.Bobina de iesire cam aproape de VAS.Rupe circuitul de masa si .... e de lucru acolo.Spor Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Sunt constient ca nu e un cablaj "profi" dar in acelasi timp nici nu am pretentii de asa ceva devreme ce nu-i un proiect comercial, estetica conteaza mai putin. Daca ar fi sa merg cu semnalul prin spatele tranzistorilor ar trebui sa inghesoi rezistentele din baze pe un spatiu mic in spatele lor, sau eventual sa le pun vertical, nici una din variante nu ma atrage. Nu are cu ce sa dauneze daca alimentarea este pe acolo, deci asa va ramane. Nu pot mari spatiul dintre tranzistori penca ar trebui sa maresc si mai tare placa in lungime, nu vreau asta, spatiile "moarte" ar fi si mai accentuate, si iarasi nu vreau. M-am "aglomerat" acolo penca simetria nu a fost un factor ( pentru mine cel putin ), ci trasee de semnal cat mai scurte, ceea ce este mai important decat estetica. Nu stiu daca am mentionat sau nu dar o fac acum ( daca am mai spus atunci ma repet ), alimentarea se face dintr-un traf de retea pe care eu il voi bobina undeva in perioada urmareata cand gasesc timpul si pentru el, momentan am doar pachetul de tole caruia tre sa-i fac un suport apoi sa fac rost de sarma si... in fine. Am o schema de SMPS tare frumoasa pusa la punct cu ajutorul lui @Smilex, dar pur si simplu nu am bani sa o pun in practica, poate pe viitor... cine stie. VAS este la cativa cm buni de bobina aia, ar trebui sa fie deajuns. PS: Nu sunt sigur ca am inteles la ce va referiti cu ruperea circuitului de masa... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 E o sugestie.Masa de semnal si masa de putere pot fi tratate diferit. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Pai am separat traseele de masa daca la asta va referiti, am acea borna unde va fi adusa masa de la sursa si de la ea pleaca separat traseu de masa pentru fiecare punct... sa inteleg ca sugerati sa fie mai multe borne de masa unite toate undeva la sursa, sau nu pricep eu?...PS: Interesanta sugestia cu noua dispunere la etajul final, desi cel mai probabil ar insemna sa o iau de la capat cu cablajul, poate ca totusi merita. Link spre comentariu
George Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 sa inteleg ca sugerati sa fie mai multe borne de masa unite toate undeva la sursa, sau nu pricep eu?Cred la asta se refera Mircea Crisan. Ideea ar fi sa fie pe pcb cel putin 2 borne de la care sa plece 2 fire separate spre punctul comun de masa de la condensatorii mari de filtraj. Cred ca se refera la separarea masei de semnal mic fata de masa de putere. Un exemplu e in poza de mai jos. Am incercuit cu galben cele 2 borne cu pricina. Link spre comentariu
laur_77 Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Seamana cu un amplif. "DX blame hx MKIII "(fara partea de protectie si nr. de finali). Acela suna bine , dar avea "un pic" de brum peste semnal, la mine. Scuze daca sunt pe afara din topic , dar pare sa se ajunga pe acolo: separarea masei de semnal de cea de putere , rezistentele de 15K din sursele de curent impartite pe din doua~(8k2/8k2) si filtrate fata de plus cu un condensator...Stergeti-mi postul daca bat campii , oricum il fac si eu spre comparatie! http://www.diyaudio.com/forums/solid-st ... ad-92.html Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 31, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Orice schema seamana la un momentdat cu o alta, macar superficial si asta deoarece nu prea se mai reinventeaza roata, asta insa nu inseamna ca se copiaza acea schema, eu am dorit sa pastrez arhitectura asta clasica si am ales cateva solutii constructive menite sa o optimizeze cat de cat, nu am copiat nimic de nicaieri, daca schema mea seamana cu altele este normal deoarece solutiile constructive folosite sunt inventate de altii mai demult, schema este definitiva si nu va mai suferi nici o modificare de nici un fel. Link spre comentariu
laur_77 Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Nu am spus ca cineva a copiat ceva. "seamana" am spus . Probabil foarte multe scheme seamana ; eu doream sa stiu daca va suna cel putin la fel de bine pe medii-inalte ca si cea amintita . Modificarile , imi era teama , ca vor duce la ceva similar cu aceea. Scuze , nu am vrut sa intelegi ca eu ma gindesc cumva la o schema "copiata",chiar iti respect munca . Nu as putea sa realizez volumul adevarat de munca , atit timp cit eu nu stiu sa calculez o asa schema , nici sa identific solutiile constructive ce fac diferente intre scheme care par asemanatoare , dar nu prea sunt/suna la fel. Mai am de plantat vreo 4-5 piese si o sa ii fac proba , daca o sa-l reusesc din prima. Mai caut prin cutii o dioda de 2v4(zener) si t1 ok1... http://i42.tinypic.com/fb0215.jpg Link spre comentariu
laur_77 Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Functioneaza d-le din prima.Toate componentele active pina la prefinali stau reci.Suna placut chiar si cu 2n5401 (Q1,2).Pe iesire 5,7 mV. Personal NU am plantat si protectia pe cablaj , dar functioneaza si fara. Merita incercat!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum