alex1002ro Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Buna seara doamnelor si domnilor.Ma vad nevoit sa va deranjez cu o intrebare tehnica (care ma depaseste)Am un calorifer electric (cu ulei) mai vechiut. Se incalzeste (bagat in priza, bineinteles) dar cand decupleaza reostatul, "sare" si siguranta de pe circuitul cu pricina.Un pic de "istorie":"Calofirelu' " a fost la bunica mea, care a reclamat acelasi defect. Sare siguranta dupa ce se incinge.Dupa ce l-am luat, am schimbat reostatul si stecherul.Am incercat mai multe circuite, inclusiv cel de bucatarie cu 25A si fire de 2.5.Si in noua confiruratie, se declanseaza disjunctorul cand deschide reostatul prima oara.V1. M-am gandit la rezistenta, dar nu am gasit de schimb pe nicaierea. V2. cumpar altul, dar asta vechiu' dpdv. al materialelor cred ca mai rezista 50 de ani. Unul nou probabil rugineste in doi. Mai ales marcile "consacrate" Vortex si alte No.1 locale...Va astept cu idei proaspete. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Ala e termostat. Problema pare a proveni de la el...Sigur apuca sa deconecteze, inainte de a sari siguranta? Link spre comentariu
alex1002ro Postat Septembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Termostat.Eee, daca tot vine iarna, mai incerc inca unul nou... Desi, cel pe care l-am incercat, acum locuieste intr-un alt calorifer si functioneaza de vreo doi ani...P.S. Asta vechiu' avea termostat din acele cu lamele la vedere, in care se putea insuruba si un bec. Termostatul probat de mine era din acela din plastic alb. Posibil sa fie de curent mai mic? si d'aia sa omoare sigurantele?Pe cel original evident ca nu mai scrie nimic.. Link spre comentariu
blazeu Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Sa inteleg ca "noul" termostat l-ati mutat pe alt calorifer si functioneaza normal?Singura explicatie pe care o "vad" eu e ca in momentul decuplarii termostatul va facea un mic scurtcircuit (desi normal ar fi fost sa aiba doar 2 fire...)Ca sa produca un curent mare la deconectare ar mai fi teoretic posibil in cazul unei componente reactive foarte mari=>autoinductie, bla, bla, insa nu cred ca se poate asta.O intrebare: daca in timpul functionarii (rezistenta e parcursa de curent) scoateti stecherul din priza, ce se intampla, sare siguranta?Asta ca sa elimin o eventuala cablare gresita a celui care a ...umblat pe-acolo cu sarmele! Link spre comentariu
alex1002ro Postat Noiembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Buna ziua,Intradevar, termostatul "nou" functioneaza foarte bine de vreo doi ani in alt calorifer.Din cate imi amintesc, parca si cand il scoteam din priza in timpul functionarii se decuplau sigurantele..O sa mai fac o proba (cu aer cald) sa vedem ce si cum e cu termostatul si sa verific legaturile?Multumesc Link spre comentariu
lyka Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 ceva nu este in regula -sa decupleze siguranta cind declanseaza termostatul?eu as verifica rezistenta de izolatie imediat dupa declansare as verifica siguranta [sau inlocuita cu una noua] poate circuitul este prea 'incarcat' consumatorii cu putere de 2kw vor avea circuit separat [cu siguranta 16 a] reveniti cu detalii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum