Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare sau ceva de genu!

Vizitator catalin_25

Postări Recomandate

Vizitator catalin_25

Salut la toata lumea..as avea si eu nevoie de ajutor....am un transformator care imi scoate 56V curent alternativ..as avea nevoie sa stiu dak as putea sa fac o punte ceva sa scot 12-14 volti curent continuu.Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

3

• paul14

2

• BUGHIU

2

• wally_gatter

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Stabilizator serie va fi greu.Este prea mare caderea de tensiune pe tranzistor de la 60 si ceva de V pana la 14V.Va disipa de numa.Solutia buna va fi cea de mai sus cu scosul spirelor din secundar.

Link spre comentariu
Vizitator catalin_25

mie imi trebuie sal pun pe un amplificator de masina..un majestic model p352swa.si ma gandeam..dupa capu meu..care deobicei ma duce doar la prostii..dupa cum stiu eu bateria de de masina are amperajul mare..deci asta inseamna k si ptr amplificator imi trebuie la fel..dak eu in schimb sai dau 12V si amperaj mare..ii dau 26V si amperaj mic..functioneaza?sau pot sa ma apuc sa fac gratar pe ea?:))

Link spre comentariu
Vizitator catalin_25

ba da am sa scot sarma din secundar..dar mai ramane problema puntii redresoare..caut o metoda simpla fara desene k nu prea le inteleg:)..dak ma poate ajuta careva..

Link spre comentariu
Vizitator catalin_25

Fara desene nu se poate in domeniul asta.Mai bine faci rost de o sursa pc zdravana, buna, de 500w si ai terminat treaba.

am incercat cu sursa...merge dar knd dau volum mai tare se inchide..
Link spre comentariu
Vizitator catalin_25

am puso pe un redresor de masina..knd ajung la jumatea volumui incepe sa se auda gajait...am pus aparatul de masura pe bornele de alimentare..knd dau volumu tare..gen pana la jumatate imi scade voltajul de la 13V la 7-6 volti....eu zic k gajaitul e din cauza alimentarii..prea putin voltaj..

Link spre comentariu
Vizitator catalin_25

Puntea redresoare si restul e simplu dupa ce traful scoate ce trebuie.

faza cu scosul sarmei o stiu am mai facut-o cand eram mic..la fel si puntea redresoare...doar k am ceva ani de pauza de knd miam schimbat domeniul de lucru..si mie cam greu sa-mi amintesc tot..de aceea am cerut o metoda mai simpla sa fac o punte redresoare..
Link spre comentariu

Solutia cea mai buna e cu o sursa de PC. Nu are voie sa se inchida, inseamna ca e defecta sau nu tine in sarcina (probabil model prea vechi).Puntea redresoare nu "o faci", se gaseste gata facuta :freaza: Daca alegi varianta cu traf, imparti toata sarma aia de acum in 5 bucati si le bobinezi pe toate in paralel, pastrand puterea trafului cam la fel. Nu uita sa pui si un condensator de filtraj de mare valoare (sau mai multi).

Link spre comentariu

Solutia cea mai buna e cu o sursa de PC. Nu are voie sa se inchida, inseamna ca e defecta sau nu tine in sarcina (probabil model prea vechi).Puntea redresoare nu "o faci", se gaseste gata facuta :freaza: Daca alegi varianta cu traf, imparti toata sarma aia de acum in 5 bucati si le bobinezi pe toate in paralel, pastrand puterea trafului cam la fel. Nu uita sa pui si un condensator de filtraj de mare valoare (sau mai multi).

O sursa de PC care se respecta si e sursa (ce mama ursului..) daca detecteaza o cadere mai mare decat un prag stabilit pe ramura de Power5V sau 12V neconcomitenta decupleaza automat. Daca legi la iesirea de 12V amplificatorul e necesar sa pui sarcina si pe cea de 5V !! dar cum amplificatorul trage curent neliniar din sursa.. nu ai cum sa sincronizezi cele doua consumatoare printr-o metoda cat de cat simpla.. deci se complica treaba. pentru asta eu as recomanda un traf solid care debiteaza un 13,2V -14V la vreo 25-30A!!!! urmat de o punte sau doua redresoare , pe care le pui pe un radiator maricel care sa sigure o racire buna , urmate de un filtraj generos de vreo 30.000uF , iar de sub filtraj trase cablurile de alimentare ale amplificatorului..
Link spre comentariu

am puso pe un redresor de masina..knd ajung la jumatea volumui incepe sa se auda gajait...am pus aparatul de masura pe bornele de alimentare..knd dau volumu tare..gen pana la jumatate imi scade voltajul de la 13V la 7-6 volti....eu zic k gajaitul e din cauza alimentarii..prea putin voltaj..

Prea putin ....voltaj?!?!?! Ia vedeti ce zice ''nenea Ohm'' cu legea lui legat de ...voltaj,curent si ...consumator!!Voltaj este ;dar lipseste ....curentul ;care e insuficient din redresorul auto...V-a explicat colegul wally_gatter ce sa faceti;un trafo cum v-a sugerat!!! :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări