Vizitator ionica20 Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 .Vreu sa folosesc la o cabana sa-i zicem asa ,este o locuinta mica bucataria, livingul si dormitorul sunt la un loc. Bucataria si livingul sunt in aceiasi camera iar intre living si camera de dormit ne desparte o bolta. suprafata 55 m2 inaltime 2,45 m , as dori sa stiu daca cu 2 calorifere de 14 elemeti cu ulei reusesc sa obtin o temperatura ambianta de locuit iarna ? casa este izolata ,2 geamuri de termopan , nu prea sunt multe scurgeri de caldura.Am zis sa fie un calorifer de 2000 w , din cate am citit prizele noastre nu sunt concepute sa reziste la o tensiune mai mare de 2000W . de altfel as dori sa stiu care este diferenta dintre un calorifer de 2000w si unul de 2500w incalzeste mai tare sau mai repede? Link spre comentariu
cheluakame Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Din ce este construita cabana? Ce izolatie au peretii? Dar pardoseala si tavanul?Care este suprafata totala a geamurilor si usilor si ce tip sunt? Link spre comentariu
Vizitator ionica20 Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 bca ,izolatia de 8 ,tavanul din lemn ,izolat cu vata si rigips peste,pardosela izolata cu polestiren extrudat de 2 peste el parchet,geamurile si usile au o suprafata de 8 m patrati din termopan Link spre comentariu
cheluakame Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Ce grosime are BCA-ul si stratul de vata de la tavan? Link spre comentariu
Vizitator ionica20 Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 conteaza asa de mult ? de 20 este grosimea si stratul de vata este de 10 Link spre comentariu
cheluakame Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Daca eu as spune :"Am o bluza si o pereche de pantaloni. Imi va fi frig afara?", dumneata ai stii ce sa imi raspunzi?Acum, legat de subiect, am procesat datele. Pierderile de caldura ale cabanei dvs la o temperatura exterioara de -21*C si una interioara 22*C sunt de ~4.5 kw. Asta inseamna ca cele doua calorifere de 2 kw, respectiv 2.5 kw vor putea asigura 22*C in interior pana la o temperatura exterioara de -21*C. Sub aceasta temperatura mai conteaza inertia termica a casei, etc. Link spre comentariu
Vizitator ionica20 Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 ok ms mult de raspuns . Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Asta in condtiile in care acele calorifere electrice "trag" la maxim cateva zile.In situatia unei case de vacanta locuite doar in week-end, temperatura va ajunge "placuta" exact cand veti pleca...Pentru locuire sporadica (cum e cea a unei case "de vacanta", ocupata doar in week-end si nici acelea toate pe trimestru), mai eficienta e izolatia interioara. Nu ati facut aceasta mentiune (ca e casa de vacanta), insa am presupus din dispunere (compacta, gen garsoniera) si din solutia oarecum "improvizata" a incalzirii electrice. Aceasta e fie solutia pentru cine nu se uita la bani (genul acesta de persoana nu ajunge pe un asemenea forum), fie ca solutie disperata, fie ca solutie temporara. Am lasat deoparte pe cei care nu au notiuni de fizica/nu cred pe cei care le spun ca costul aceluiasi efect de incalzire (fara a lua in calcul investitia in instalatie) e triplu pentru energia electrica, fata de gaz. Si mai e si problema disponibilitatii, retea electrica e cam peste tot, ceea ce nu se poate spune despre gaz.Dar cu liberalizarea la gaz, in numai cativa ani "ajungem" Germania (la preturi, desigur!)Sanatate, sa mergeti in vacanta (probabil la munte)! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum