Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

magnetofon philips

hifihifi

Postări Recomandate

Ok dar referitor la digital este numai pentru amatorii niciodata nu se va auzii ca un magnetofon sau mai ales ca un Vinyl si cand spun vinyl numai ce pick-upuri au iesit la ora actuala de la AUDIO-TEHNICA !!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hifihifi

14

• zal

9

• hpavictor

4

• nationalistu

4

Top autori în acest subiect

Ok dar referitor la digital este numai pentru amatorii niciodata nu se va auzii ca un magnetofon sau mai ales ca un Vinyl si cand spun vinyl numai ce pick-upuri au iesit la ora actuala de la AUDIO-TEHNICA !!!

Aşa, şi... ? Ce discuri asculţi la ele, înregistrate acum 30-60 ani şi superioare unui cd, de exemplu? Eu îţi recomand să cauţi pick-up-uri mono cu doza avînd două ace (unul ptr 16-33-45 şi al doilea ptr 78) ca să poţi asculta şi plăcile de patefon cu Enrico Caruso de acum 100 ani.Iar apare mitul ăsta, că discul e superior de-a pururi, ce datează din vremea cînd pick-up-urile şi magnetofoanele erau contemporane şi o bandă se auzea mai prost.Iar la digital, dacă exemplul e un mp3...P.S. Prin anii 70 apăruse conceptul quadro, ai ideie ce insemna asta ptr canalele din spate? Au fost şi discuri înregistrate quadro, dar nu prea existau doze specializate.
Link spre comentariu
Vizitator alexandrum

Ca sa sa nu te mai ia colegii in balon asa des, fii baiat destept si ia-ti un magnetofon nou nout, piesa de piesa, uite ce ti-am gasit "o bijuterie grea de tot" are si cd player/recorder, or sa-si muste degetele de invidie toti forumistii, au sa mormaie in barba cuvinte nedeslusite, dar tu, tu o sa fii regele:

http://www.htmart.com/files/images/EMG_ ... 4155_l.jpg

http://www.worthpoint.com/worthopedia/s ... -173511812

http://molotok.ru/cd-katushechnyj-centr ... 95227.html

si ce daca e made in china, cati de aici de pe forum nu scriu sau se exprima de parca ar fi chinezi veritabili.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Motoarele la acel Philips sunt cu perii colectoare ca cele de cass , se uzeaza repede , cred ca sunt deja schimbate. Capetele aveau corpul din plastic verde sau maro se umpleau foarte repede de pulbere/praf de pe banda si trebuiau curatate extrem de des . Plus ca se uzau repede .

Mecanica pe plastic , curele subtiri .

In concluzie era cam ca un casetofon cu mec din plastic ca fiabilitate.

De inreg si redat era modest nici inalte nici basi sa te impresioneze.

Orice rusesc din generatia lui suna mai bine.

Vorbesc de semnal scos si bagat in statie.

In nici un caz nu merita cumparat pt reconditionare. Un cass deck bun suna mai bine ca el pe 19.

Este aspectuos arata bine , muuult mai bine decat ce stie sa faca.

Cred ca asta este un raspuns care ar trebui sa te lamureasca asupra acelui mag.

Si o problema pe care o aduc intodeauna magurile: benzile.

De unde faci rost de benzi noi . Nu NOS. Banda veche, chiar daca e NOS iti da inegalitati intre canale ca nivel sau frecvente. Si ai sa te enervezi tot timpul.

Gata ,magurile trebuie sa stea pe dreapta daca nu ai sursa de benzi fabricate recent si capete.

Digitalul le-a inlocuit, asa cum ele inlocuiau cass-urile daca vroiai calitate asa le-a venit si lor randul.

Aceasta este parerea mea. Nu incerc sa o impun sau sa o demonstrez .Nu spun ca este corecta. Doar o prezint si nu comentez asupra ei.

PS .Parodia aia de mag de mai sus e doar pe 4,75 cm/sec .Alta panarama care arata bine dar e varza...

Link spre comentariu

Oricum nu te descuraja,incepe cu un magnetofon uzual,gen TESLA B115,CM130...Sau un ROSTOV ,SOIUZ...etc.Dupa ce te edifici de calitatea sunetului,poti avansa in functie de finante,la maguri mai de soi facute de firme consacrate,exclus PHILIPS.Bineinteles trebuie sa ai si ceva benzi cat de cat bune,ca sa poti sesiza microdetaliile audio :rade: care fac diferenta intre analogul tern si dijitalul actual.
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

am avut eu un Philips de prin anii 60' EL3556. Un Dezastru. Motor pe duca, iar curelele au ajuns pe fundul cutiei. Au curs pur si simplu si au naclait tot. Rola presoare nici nu o aduc in discutie. In rest circuitele erau ok si functionau absolut perfect fara sa fi intervenit cineva vreodata in el. Am salvat doar partea electronica si cutia de la el cand eram in liceu si vroiam sa fac un amplificator de chitara din el :rade:

Link spre comentariu

Philips-urile erau recunoscute pt "calitatea" asta a cauciucariei din ele. Maguri sau cassuri. Role care aveau suprafata de frecare din cauciuc, role presoare,curele se transformau in pasta. Si cauciucurile din cassurile rusesti Elektronica 302 aveau aceeiasi meteahna.Cum si unele tipuri de maguri Grundig pe lampi care aveau turnat sasiul dintr-un" zamac" ,parca asa ii zice , care dupa mai multi ani devenea sfaramicios. Pur si simpli daca il strangeai in degete se rupea. Se prabusea mecanica care era din metal in cutia din lemn, sasiul turnat se rupea/distrugea sub greutatea pieselor.Complet irecuperabil.

Link spre comentariu

Ehee... am avut un casetofon Philips la care s-a topit răşina ce ţinea piesele capului universal, distracţie mare cu aliniatul lor, ca să se audă muzica cum trebuie. :ras:Plus cîte roţi dinţate am meşterit la mecanicile ''soft-touch'' prin lipirea de plastic şi pilirea unor came corespunzătoare comenzilor. Azi nu aş mai face aşa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări