Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Variere lumina led cu PIC12F629

Postări Recomandate

Salut sunt incepator in domeniul acesta si as dori sa ma ajutati sa controlez luminozitatea unui benzi cu leduri din telecomanda prin modificarea factorului de umplere din 10% in 10%. Am vazut pe internet un montaj care era alimentat direct la 220V curent alternativ si varia lumina cu ajutorul unui triac a unui bec cu filament, eu as dori sa fac acelasi lucru dar la 12V curent continuu si prin varierea factorului de umplere cu ajutorul unui mosfet tin sa precizez ca banda are un consum de 15W la 12V. Schema de care se foloseste la 220V este urmatoarea:

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu e greu. Sursa de 5V se face din 12V cu o rezistenta de 470 ohmi si un zener de 5V1. Iesirea de comanda este PWM. Cea mai simpla este comanda microcontrolerului cu un potentiometru. Trebuie folosit un 12F675, fratele geaman al lui 12F629, care are si ADC. Programul este elementar de simplu si se gaseste peste tot. Pentru telecomanda trebuie aflate codurile butoanelor, protocolul de transmisie si trebuie scris programul de decodificare si indexare a PWM, lucru mai greu pentru un incepator. Mult succes!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări