Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie Schema receptor telecomanda comanda releu

Vizitator johnbucuresti

Postări Recomandate

Vizitator johnbucuresti

Buna ziuaAm nevoie urgenta de o schema de emitator si alta schema pentru receptor radio RECEPTORUL RADIO VREAU SA INCAPA INTR-O BRICHETA Acesta este problema mea ( am gasit tot felul de montaje gata facute , din prize cu telecomanda, din sonerii comandate radio , din tot felul de lucruri inconjuratoare care sunt comandate radio ) Dar eu am nevoie de un montaj care sa poata cupla un releu iar acest receptor radio neaparat trebuie sa incapa intr-o bricheta .Va rog frumos sa ma ajutati cat mai repede cu putinta MULTUMESC !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• pinky

2

• Spitfire

1

• eugeniusro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Lasand la o parte ca o asemenea cerinta de miniaturizare poate fi atinsa doar de un amator bine experimentat, presupun ca releul va fi afara "brichetei" altminteri putine relee sunt atat de micute...

Pe infrarosu, avand drept emitator orice telecomanda TV, iata o schema foarte simpla, si care functioneaza de la prima incercare, fara reglaje.Cu putina indemanare, incape intr-o bricheta.

Posted Image

Link spre comentariu

Nu ai specificat sursa de alimentare a receptorului si cel mai important, despre ce fel de bricheta vorbesti. Eu am o bricheta lunga de 16cm, lata de 4,5cm si groasa de 1,8cm. In urma cu cativa ani, mi-am cumparat un intrerupator telecomanda pentru 2 becuri. Dimensiunile receptorului sunt: 6cm x 6cm x 2,5cm. L-am luat de la un magazin online din Oradea. Iti trimit mp cu site-ul magazinului.

Link spre comentariu
Vizitator johnbucuresti

AM NEVOIE DE UN RELEU COMANDAT PRIN UNDE RADIO ! NU CU IR nu cu ultrasunete sau cu RFID !!!Dimensiunile in care trebuie sa imi incapa receptorul de radio comanda trebuie sa fie de 1,5Cm inaltime 2Cm latime si maxim 5Cm lungime !Atentie am nevoie sa il pot alimenta intr-un final la 220V ( adica in acest spatiu trebuie sa ii pun si o sursa care va face din 220Vca 12 v de exemplu din care voi alimenta atat un releu de 12v cat si receptorul de telecomanda )Va rog sa nu mai faceti mistoruri cu brichete gigantice pentru ca eu sunt in urma cu acesta lucrare Am apelat la voi pentru ca am mare nevoie urgenta de ajutor !Emitatorul trebuie sa fie neaparat pe o frecventa radio ca sa poata trece printr-un perete de beton !trebuie neaparat comandat de la o distata de 10 metri minim !Multumesc !

Link spre comentariu

Daca nu ai experienta in domeniul radio sau al proiectelor cu SMD nu ai nicio sansa sa realizezi lucrarea asta, mai ales ca trebuie sa bagi si alimentarea in bricheta aia. Ce sarcina comanda releul?

Link spre comentariu

Nu vad alta solutie rapida decat sa cumperi o dulie cu telecomanda RF pe 433MHz si sa-i adptezi usor cablajul astfel incat sa se potriveasca in spatiul mic pe care il ai.Avand in vedere ca respectiva dulie e destul de mica, si are tot ce-ti trebuie, eu unul asa as proceda.Cautand dupa ,,dulie cu telecomanda" vei fi directionat pe site-ul din Alexandria care-l vinde, nu pot sa-l numesc aici fiindca se considera reclama.

post-21106-139829685649_thumb.jpg

Link spre comentariu

Va rog sa nu mai faceti mistoruri cu brichete gigantice pentru ca eu sunt in urma cu acesta lucrare Multumesc !

Nu am facut "mishtouri". Daca aveai de la inceput inspiratia sa citesti regulamentul forumului, poate dadeai toate datele necesare. Vrei ajutor, te zgarcesti la informatii, nu te obosesti sa citesti ceea ce ti se da si tot tu faci bot gros. Ti-am trimis mesaj privat ( aia inseamna mp ) cu multe telecomenzi care ti-ar satisface cerintele. Te-ai obosit sa citesti mesajul? Daca doresti sa ti-l construiasca cineva, da anunt la sectiunea servicii.
Link spre comentariu
Vizitator johnbucuresti

"Dulia cu telecomanda" da ar fi o ideie foarte buna dar toate piesele din ea depasesc spatiul pe care eu pot sa il aloc.O alta ideie ar fi sa gasesc o schema foarte mica si simpla eventual cu CIRCUIT INTEGRAT pentru un receptor FM ( MF ). Iar de la acest receptor FM as lega un tiristor care sa comande releul !? Prin apropiere trec cabluri de curent de 380v ! ( credeti ca o sa il bruieze ? ) Poate aveti o schema cu un circuit integrat pt receptionat FMEmitatorul poate sa fie si cat un telefon, nu deranjeaza pe nimeni marimea emitatorului ci doar marimea receptorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări