Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

curent gratis

Vizitator djviodasilva

Postări Recomandate

Vizitator djviodasilva

Salut ,am nevoie daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns pt un alternator de dacie.vreau sa fac o eoliana ,actiionata de un motor .intrebare 1:cati watii scoate alternatorul de dacie. 2:daca pun un invertor de 2000w si il folosesc la 1500 w -2000w ingreuneaza alternatorul [invertorul suge mai mult din alternator .precisez ca voi face alternatorul cu magneti permanenti .multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• Marian

2

• GEO 53 BN

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Cred ca trebuie sa citesti postarile de la sectiunea Energii Alternative.Generatoarele cele mai eficiente pentru eoliene sunt construite fara miez magnetic din cauza franarii pe care o produce la interactiunea cu magnetii permanenti.Practic o parte din energia vantului e irosita pentru a invinge franarea provocata de miezul magnetic, chiar si in gol.Mai este si randamentul alternatorului care e maxim la turatii mari, mult mai mari decat poti obtine de la o eoliana.Stiu ca e o varianta mai ieftina, se gasesc alternatoare usor pe la dezmembrari, dar nu asta e solutia.Merge doar pentru puteri foarte mici de ordinul sutelor de Wati, departe de ce doresti sa obtii.

Si n-am inteles ce vrei de fapt cu o ,,eoliana actionata de un motor" ???

Link spre comentariu

Salut ,am nevoie daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns pt un alternator de dacie.vreau sa fac o eoliana ,actiionata de un motor ............... .

Eoliana actionata de motor? Credeam ca vrei sa faci ca eoliana sa fie actionata de vint.Nu te mai chinui sa mai faci elicea.Leaga alternatorul modificat direct la motor si ai rezolvat problema,fara sa te mai complici. :ras:
Link spre comentariu
Vizitator djviodasilva

mai clar :vreau sa fac o sursa de curent pt unele iesiri pe munte.1:2 motoare de stergatoare de masina ,un alternator ,acumulator auto si un invertor .POT SCOATE VREO 500 DE WATII ?

Link spre comentariu

Alternatorul de Dacia da maxim 30A . Curent gratis nu exista, si energia eoliana, solara, geotermala necesita cheltuieli initiale de amenajare si alte cheltuieli ulterioare de intretinere a instalatiilor. Daca ai de gand sa incerci un Perpetuum Mobile prin cuplarea unui motor cu un generator, renunta !.

Cumpara un generator convenabil pe benzina/motorina si foloseste-l unde ai nevoie, poti incarca cu el bateriile auto din care sa alimentezi eventual ce doresti.

Link spre comentariu

Si motorul de unde-l alimentezi? Din bateria incarcata de generator, nu ? Si iar ajungem la Perpetuum mobile, fiindca din cauza pierderilor cauzate de frecari, rezistenta electrica a conductorilor si a randamentului care niciodata nu va fi de 100%, vei consuma mai multa energie decat produci.

De ce crezi ca ti-am dat link-ul catre wikipedia ?, mai documenteaza-te ca e netul plin de informatii utile. Dar evita filmuletele cu ,,inventii" amatoricesti de pe Youtube si cauta articole adevarate de stiinta.

Link spre comentariu

@djviodasilva Orice sistem care ar fi capabil sa se autosustina fara nici o sursa suplimentara de energie, se numeste Perpetuum Mobile si asa ceva nu exista, este universal valabil indiferent de configuratie, si poti considera ca sursa suplimentara de energie orice poate fi folosit pentru a genera lucru mecanic sau electric, fie ca este vorba de vant, fie ca este vorba de apa, fie ca este vorba chiar de gravitatie, orice. Sistemukl ala trebuie sa se autosustina permanent fara nici un fel de ajutor, si asa ceva nu exista, Retine nu am mentionat nimic despre un eventual surplus pe care sa-l folosesti, asa ceva ar fi mai mult decat o utopie pentru ca totul se reduce la randamentul acelui sistem ( randamentul este raportul dintre energia produsa si cea consumata ) care randament nu poate fi niciodata unitar ( adica 100% ), motivele au fost deja explicate foarte elocvent de catre @validae, dar chiar daca prin absurd s-ar realiza un sistem cu randament unitar, ar fi deajuns cat acel sistem sa se autosustina, nu se pune problema de surplus de energie pe care tu sa o poti consuma pentru ca asta ar insemna randament supraunitar ( adica sa produca mai multa energie decat consuma ) ceea ce este doar SF.

Toate cele bune.

Link spre comentariu
Vizitator djviodasilva

multumesc ,am inteles .sunteti niste domni .am gast la cineva sa cumpar un motor care are rotorul schimbat cu magneti permanenti .pare in regula .ce spuneti merita ?multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări