Vizitator ALEX60 Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Va salut. As avea nevoie de un sfat. Am un pik-up cu doza ceramica si semnalul este foarte mare pentru amplificator cara are intrare electromagnetica. Am citit si eu despre asta si am gasit sa cumpar ATENUATOR SEMNAL AUDIO CAR AX 03. Acolo totusi spune despre atenuarea unui semnal de la difuzor. Credeti ca o sa faca treaba si la o doza ceramica ? Multumesc anticipat. O zi buna. Link spre comentariu
doru77 Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Folositi oricare alta intrare de linie a amplificatorului. Intre intrarea de PU cu doza electromagnetica si amplificator, se afla un preamplificator care amplifica semnalul de aproximativ 4 mV al dozei la nivelul cerut. Totodata efectueaza si corectarea curbei de raspuns specifica acestui tip de doza. Doza dumneavoastra scoate cam 1V si deci nu are nevoie de preamplificare. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Are nevoie doar de corectarea curbei, cel mai simplu se poate face asta cu cîte un cond de 470pF-2,2nF în paralel cu canalele dozei, după gust. Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 8, 2013 Partajează Postat Octombrie 8, 2013 Din cate stiu eu corectia RIAA nu se obtine cu un singur condensator pe intrare, e nevoie de ceva mai complex.Este adevarat ca o doza ceramica are un semnal de iesire mare dar tot are nevoie de o compensare a cubei de raspuns altfel utilizatorul nu o sa aiba bas deloc. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 8, 2013 Partajează Postat Octombrie 8, 2013 Ca sa functioneze corect, doza piezo are nevoie fie de un amplificator cu impedanta de intrare mare (>1M), fie (preferabil) de un convertor sarcina-tensiune (charge amplifier, de ex. http://user.faktiskt.se/RogerGustavsson/wurcersch.pdf ). Corectia caracteristicii de frecventa difera de cea aplicata dozei magnetice, traductorul piezo fiind mult mai putin sensibil la viteza de variatie a semnalului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum