Bitza85 Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Salut,am gasit in piata de vechituri din Oradea ,o pereche de boxe nemtesti pe spatele lor scrie asa: Space Sonic ASS 180 3 Weg-BoxNennbelastbarkeit 100 WMusikbelastbarkeit 180 WImpedanz 4 ohmiMade in Germany 222062 52595Acum nedumerirea mea este urmatoarea de ce nu gasesc absolut nimic despre ele pe internet, tin sa va spun sa boxele se afla intr`o stare exceptionala, Difuzorul de woofer cat si de de medii au membrana de cauciuc care nu este deteriorat in nici un fel, iar la inalte au un fel de driver.Pretul lor este de 250 ron ,au si plase de protectie , iar greutatea unei boxe este aproximativ 25 de kg pe putin,incintele fiind foarte solide , sunt modelul inchis(fara bass reflex)!Memtionez ca nu a fost umblat in ele ,iar din cate vad eu sunt destul de vechi anii 90 pe putin ,avand mufa stil pick`up sa zic asa ....cea cu 2 "pute" stiti voi.Intrebarea mea este,mertia cumparate? Link spre comentariu
Bitza85 Postat Septembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Pana la urma le`am cumparat,pun cateva poze cu ele.Suna frumos si cald, mult peste Pionner`urile care la detin (Cs 646 ),si chiar si de decat Canton karat 930.Am tot cautat noaptea trecuta pe site`uri vintage de boxe si difuzoare dar din pacate nu am gasit chiar nimic.....dar pe cat de noname sunt ,va spun sa suna destul de bine . Link spre comentariu
tepesa Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Felicitari! Ai pus mina pe boxe bune, difurile de bas sînt Nokia dupa eticheta, sau mai bine zis, cine le facea ptr Nokia le-a facut si pe astea. Singura problemă ar putea fi de la filtre, cond electrolitici folositi in ele trebuie inlocuiti cu unii moderni cu folie, mpp sau mkt. Link spre comentariu
Bitza85 Postat Octombrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Multumesc foarte mult pentru sfat, sa stii ca si pe difuzoarele de medii este aceeasi eticheta,difuzoarele pot fi ori Nokia ori ITT ...dupa lungi cautari am gasit ceva ceva pe internet.Legat de partea cu filtrele ,daca ma poti ajuta mai mult ,sa imi dai mai multe detalii, in sensul cu ce ma ajuta aceasta modificare , care ar fi plusurile si chiar si minusurile daca sunt,deoarece nu prea as vrea sa "umblu" in ele.Mersi mult Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 In acest caz, schimbarea condensatorilor ofera doar avantaje teoretice, practic nu cred ca vei simti ceva acustic.Condensatori de tip film mkp (sau chiar mkt) de valorile celor din filtre te vor costa cam cat ai dat pe boxe; in plus sunt mari si nu vor incape pe cablaj.Se pot folosi condensatoare pt motoare (mai iefitni dar si mai mari) insa trebuie montati la baza boxei si trase fire lungi pana la cablajul filtrului.Singurul condensator care merita schimbat este cel serie cu tweeterul - daca nu cumva este deja pus unul mkp (sau mkt).Eventual se poate adauga un C = 1uF mkp in paralel cu C-ul serie de pe medii.(Valorile mici sunt accesibile ca pret.) Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Electroliticii ăia sînt foarte slabi calitativ, mai toţi au rez de izolaţie mică şi scapă tensiune, plus toleranţă în pom.Eu am adunat condensatori cu folie metalizată din tîrg cu cîţiva lei bucata, i-am măsurat, împerecheat şi i-am băgat în filtre. Dacă îmi trebuie un cond de 47uF, pun 3x15uF selectate să dea 47uF, sau mai adaug un cond mic. Nu cumpăr piese noi, indiferent de producător, toate sînt sub pretenţiile mele. Exemplu de înlocuire a doi cond de 47+33uF(80uF)/63V cu 5x15uF/100V(circa 16uF fiecare). Ceilalţi au fost înlocuiţi doar ptr precizia împerecherii celor două filtre. Link spre comentariu
tepesa Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 sa imi dai mai multe detalii, in sensul cu ce ma ajuta aceasta modificare , care ar fi plusurile si chiar si minusurile daca sunt,deoarece nu prea as vrea sa "umblu" in ele.Mersi multCum s-a spus mai sus, cond aceia sint cam slabi calitativ, si ca sa nu ai surprize, in sensul de a se face sirma vreunul si sa arzi bunatate de difuri, e bine sa-i schimbi din principiu. E posibil sa se auda mai corect boxele dupa asta. Nu trebuie sa pui cond scumpi, se gasesc valori de pina la 22uF ieftini, chiar daca sint chinezesti, important e ca toti sint la tensiune mai mare decit cei din filtre si trebuie doar sa-i sortezi si sa-i imperechezi. Poti face asta la magazin, daca vinzatorul e amabil sau il cinstesti. Link spre comentariu
Bitza85 Postat Octombrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Domnilor ,spre rusine mea nu prea stiu cu ce se mananca electronica.Dar intrebarea mea este ,daca nu ii modific chiar asa mari sunt sansele sa prajesc boxele? eu le folosesc doar pentru "uz casnic" ,ce`i drept cam la 25 % din potential, cateodata chiar si mai mult Link spre comentariu
Vizitator Andrei Dj Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Imi plac boxele,si pretul la care le-ati gasit foarte bun. Eu va pot oferi 400 lei pe boxe daca sunte-ti de acord, un pret corect dupa parerea mea. Link spre comentariu
Vizitator Andrei Dj Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Boxe cu difuzoare de la acelasi producator ITT, sunt pe 4 cai si un sunet impecabil, echilibrat, clar si puternic. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Basii sunt de 10inch? Sunt frumoase rau Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum