Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Copiere partitie de pe un HDD pe alt HDD.

Cilibiu

Postări Recomandate

Salut tuturor. Am o mica problema.Am un HDD 200gb SATA pe care este creata doar o partitie de 200gb si windows-ul instalat pe ea, fisierele ocupa doar 10gb din tot spatiul. Am un alt HDD de 40gb tot SATA si vreau sa mut windows-ul de pe hdd-ul de 200gb pe acesta, hdd-ul de 200gb sa ramana doar pentru stocare.Problema este ca nu stiu ce soft sa folosesc.Foloseam si mai folosesc EaseUS DiskCopy Home dar acesta merge doar daca hdd-ul destinat este mai mare decat de pe cel care se copi, problema mea este ca eu vreau opusul, sa mut 10gb de pe un hdd de 200gb pe un hdd de 40 gb.Ce parere aveti, exista asa ceva?Daca ar fi butabil ca si EaseUS DiskCopy Home de pe stik ar fi si mai ok.Cu respect pentru elforum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

15

• elmar

5

• Dr4g0n

3

• Voltus

3

Top autori în acest subiect

Merge Acronis True Image 2011 Home edition . Faci un stick bootabil ( din interfata Acronis ) , bootezi de pe el si faci imagine la Hdd-ul de 200G pe care o salvezi pe stick . Apoi scoti stickul si butezi de pe el cu cealatla masina ( cea cu HDD-ul mai mic ) si dai restore la imaginea tocmai salvata pe stick alehand ca destinatie Hdd-ul de 40G .

Link spre comentariu

Am tot cautat si am gasit ce cautam , se numeste AOMEI Backupper, problema este ca nu merge de pe stik, dar miam adus aminte ca am un program Hiren's.BootCD.15.2 care are si MINI WINDOWS XP, asa ca lam bagat pe stick si am instalat kitul cu AOMEI pe mini windows, functioneaza perfect si nu tine cont de dimensiunea partitiei ci de doar dimensiunea datelor din partitie.Am testat acum si functioneaza perfect, iar treaba cu MINI WINDOWS este foarte utila pe pc-uri care nu ai conturi de administator si vrei sa rulezi un program ca si aici de CLONAT.....Multumesc tuturor, sper sa fie de ajutor ce am gasit, impreuna cu postul precedent poate mai ajuta si pe alti.Multumesc pentru sfat .Cu respect.Problema mea este ca am un stik de 2gb si nu cred ca merge sa salvez o imagine de 10gb.Mini windows ocupa 200mb si cu toate fisierele undeva la 500mb, restul e liber pentru a instala si alte programe.

Link spre comentariu

faci imaginea la ala de 200 si o salvezi pe ala de 40 , dupaia formatezi(sau nu, cum vrei) ala de 200 si muti imaginea de pe ala de 40 pe el , Rulezi hirens cu ce soft ai facut back-up ,dai restore la imagine si ca destinatie alegi ala de 40Simplu si usor

Link spre comentariu

Am incercat sa clonez cu softul ce rula de pe stik, si acum imi apare eoare AOMEI 4140 parca, si de mam documentat pe net , eroare apare din cauza ca e rulat de pe stik, am instalat softul in alt pc si nu face probleme. Alt soft care sa nu tina cont de capacitatea partitiei si sa tina cont doar de datelele de pe ea nu am gasit, iar treaba cu imaginea sunt un pic bulversat, nu face imagine de 200gb la fel de cat e hdd-ul? Multumesc de raspuns.

Link spre comentariu

In general softurile de backup ( GEN ACRONIS) sunt capabile sa faca backup la o partitie tinand cont numai de datele care sunt pe el , adica daca datele de pe disc ocupa 10GB iar partitiea este de 200GB , imaginea va avea mai putin de 10GB . Este bine sa stergi/muti inainte datele gen filme / poze /muzica etc . care sporesc dimensiunile imaginii .

Link spre comentariu

poti sa faci imaginea cu Ghost32 , eu asta l-am folosit de fiecare data , tutoriale gasesti pe youtube o gramada . Softul e pe hirens 15.2 . rulezi miniXP , rulezi hbcdmenu si la backup gasesti Ghost. La partea cu datele cum a zis si colegul mai sus , iti face imaginea exact cat ai date pe partitia respectiva ( poate ceva mai mica dar nu cu mult) . Poti face restore pe orice partitie cel putin egala ca si capacitate cu imaginea . . In cazul tau , ai 10Gb ocupati sa zicem , imaginea o sa aiba 10 sau mai putin . iti trebuie un hdd de minim 10Gb pe care sa faci restore , de preferat mai mare Daca mai ai si date pe partitia de 200Gb pe langa windows sa zicem 50% ocupat atunci e mai complicat , ai nevoie de un hdd mai mare pentru imagine , 100GB , la fel si pentru restore

Link spre comentariu

De ce nu imparti hardul de 200 in doua partiti C si D una pentru programe alta pentru date pe care poti sa faci un back -up pentru C.Iar daca vrei sa folosesti hardul de 40 ca sistem de ce nu instalezi pe curat programele.

Link spre comentariu

Asa am luat pc-ul si nu vreau sa modific integritatea windows-ului, contine conturi care nu vreau sa le sterg. Am incercat varianta de mai sus dar se pare ca nu este instalat GOST, imi arata in lista GOST (optional) si cand rulez GOST32 imi apare fereastra CMD cu o informatie ca GOST.exe nu este instalat sau gasit...ceva de genu.Cred ca cel mai bine iau cele doua HDD-uri si le bag in alt pc, de pe care sa rulea AOMEI si gata.Cu respect.

Link spre comentariu

Am instalat softul pe pc-ul care are hddul de 200, am instalat AOMEI pe partitia de 200gb si am dat sa cloneze pe hdd de 40, totul a mers ca uns.Dupa ce am scos hdd de 200 si lam lasat sa buteze de pe cel de 40gb imi da DISCK FAILURE, INSERT THE BOOT CD.Ce poate sa aibe? am incercat de mai multe ori, am facut si imagine si iam dat restore pe hdd de 40 si la fel. Sa fie cauza ca AOMEI rula de pe partitia cu pricina? sa necesite sa bag hdd-urile in alt pc?Cu respect.

Link spre comentariu

AOMEI a clonat doar datele nu si MBR-ul hardului . Fie folosesti un soft de restaurare/clonare a MBR-ului fie tot la Acronis ajungi . Poti eventual boota de pe cd-ul winxp in restore mode si dai ''fixmbr'' de acolo (apesi tasta R cand booteaza de pe cd ).

Link spre comentariu

AOMEI a clonat doar datele nu si MBR-ul hardului . Fie folosesti un soft de restaurare/clonare a MBR-ului fie tot la Acronis ajungi . Poti eventual boota de pe cd-ul winxp in restore mode si dai ''fixmbr'' de acolo (apesi tasta R cand booteaza de pe cd ).

Am incercat asta si nici un rezultat.

foloseste tot de pe hirens driveimageXML ruland windows de pe ala de 200 , ii dai back-up drive to drive pe ala de 40Gb

O sa incerc varianta asta si daca nu merge o sa incerc si cu Acronis.Multumesc de sfaturi.
Link spre comentariu

foloseste tot de pe hirens driveimageXML ruland windows de pe ala de 200 , ii dai back-up drive to drive pe ala de 40Gb

Am incercat si da eroare COULD NOT LOCK DESTINATION DRIVE.....Acum incerc acronis sa vad ce iese.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări