Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA 2030 A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• L1001LOG

5

• zal

2

• modoran

1

• tepesa

1

Top autori în acest subiect

Da, acum am văzut şi eu că greşisem şi am modificat mesajul! Scuze!Am atins eu, cu vârful aparatului de măsură (vârful fiind pe pinul 4, măsuram tensiunea de ieşire cu volumul la maxim, pe un ampilificator) ambii pini! Doar câteva milisecunde. A urmat o "micro-scânteie" şi... Se pare că "l-a luat dracu"! :cry:

Link spre comentariu

Nu, vroiam să văd dacă scoate semnal. Unul valid scoate între 3,7 şi 1,3 v (pe sistemu´ ăsta de amplificare). Măsurat cu un Multimetru Digital UNI-T Model: UT33D, pe secţiunea de 200 Vca. Nu aveam la îndemână un difuzor sau o boxă, am înlocuit cu o mică bobină cu impedanţă de 4 ohmi/1000 Hz. Nu am mai stat să măsor exact, cu semnal constant la intrare, de un anumit nivel şi... Nu, am vrut doar să văd dacă scoate semnal, dacă amplifică. Asta e, altu´! 5 Lei şi gata! :)

Link spre comentariu

În lipsă de altceva, foloseai o cască telefonică, un bec de 12V/5W auto (la ăsta atenţie cu volumul, la maxim rez filamentului poate scădea mult sub cei 4 Ohmi minimi ptr 2030), un led înseriat cu o rez de 1-2,2k... etc.Ptr semnale sinusoidale, inclusiv bandă audio, foloseşte un multimetru cu ac, nu digitale.

Link spre comentariu

Da, aveţi dreptate, "interesant" mod de a verifica... Ştiu, aţi vrut să spuneţi primitiv şi aveţi dreptate! Atunci, pe moment n-am avut altceva la îndemână. Am şi un multimetru "cu ac", dar nu-l aveam atunci la îndemână... :d

Link spre comentariu

un bec de 12V/5W auto (la ăsta atenţie cu volumul, la maxim rez filamentului poate scădea mult sub cei 4 Ohmi).

Filamentul unui bec are rezistenta minima atunci cind filamentul este RECE. Odata cu aducerea filamentului in stare de incandescenta, rezistenta filamentului becului va CRESTE. Pentru becul mentionat, "la cald" vom avea o rezistenta R=U^2/P= 28,8 ohmi.
Link spre comentariu

Corect, mă gîndeam în acelaşi timp la asta dar şi la folosirea becului ca expandor dinamic (vezi G.D. Oprescu) şi am scris total pe dos. :nebunrau: Oricum nu prezintă un pericol ptr integrat, limitînd curentul prin trz finali.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări