Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte HIFI pentru Monitorizare

Vizitator Cosmin M

Postări Recomandate

Vizitator Cosmin M

Buna tuturor! De ceva timp ma ocup cu productia audi,o insa la un nivel inferior sa zic asa. Momentan detin o pereche de Monitoare "Nearfield", dar acestea nu sunt de ajuns cand vine vorba de auditia la un volum mare. In acest caz ma gandeam daca s-ar putea face o clona dupa configuratia "Adam S5X-V", desigur cu alte difuzoare. Sincer nu detin 10 000 euro pentru achizitia unui astfel de setup, investitie care nu este decat pentru "hobby". Camera de auditie corespunde cotelor de 6 metri /4 metri si 2,4 metri inaltime. Propunerea mea ar fi ca incintele sa fie echipate cu:- Beyma 12B100-R - Bass- Beyma 5MP60N - Medii-bass- Beyma MC115 - Medii-inalte- Beyma T2030 - Inalte Problema mea e ca nu cunosc softuri de simulare a incintelor dupa parametrii TS (in acest caz daca ma poate ajuta cineva la configurarea incintei, Volum, Forma, Tip Incinta,porturilor de reflex in cazul unei incinte BR), iar cea mai mare problema este care ar fi cea mai buna solutie pentru a fi amplificate. Separarea frecventelor post-amplificare printr-un crossover pasiv pe 3 cai sau procesat sunetul pre-amplificare pe 3 canale stereo cu procesor de sunet. Astept cu placere multe pareri. Cu stima,Cosmin M!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

2

• ahegyes

1

• dj_bryz

1

Top autori în acest subiect

La ce vrei sa te bagi tu ai nevoie de multe cunostiinte.Iti pot spune din ce scrii ca in final nu va iesi mare lucru.Nu merge sa cauti ceva SH? Sansele de reusita sunt mai mari.Acest proiect cere experienta.

Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M

Referitor la Second Hand, nu stiu ce sa zic. Majoritatea detinatorilor de incinte cer pe o pereche de genul asta "Pasive" chiar, in jur la 1000 de euro. P.S.Daca aveam experienta in construirea boxelor HIFI nu mai ceream ajutor! :P Consider ca pe acest forum sunt destui oameni priceputi care daca isi pun toti mintea la contributie o sa iasa ceva.Mersi de sfat!

Link spre comentariu

O sa iasa ceva, cam acelasi lucru ca si cum ai incerca sa aterizezi un avion dupa sfaturi date pe forum.Trebuie si ceva practica.Plus ca s-ar putea ca si daca faci totul ok, difuzoarele sa nu se potriveasca scopului propus.Daca vrei SPL mare, eu cred ca 2 cai cu ceva difuzoare pro bune poti scoate ceva decent.Daca pretul de 1000E te sperie, poate ar trebui sa nu incepi acest proiect.Mergi si asculta pe la unul altul si vezi ce ti s-ar potrivi. Momentan cred ca nici asta nu stii cu exactitate.

Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M

Nu ma sperie 1000 de euro pe un proiect care sa-l incepi de la zero, deoarece un asemenea proiect necesita "resurse", de toate tipurile, ma sperie sa dau 1000 de euro pe ceva second nestiind in ce stare sunt, si pe ce dau banii plus ca mai trebuiesc amplificate. Fapt ce ma scoate la 2000 de euro, poate chiar mai mult.Ceea ce vreau e sa am un sunet liniar si de calitate, nu am eu urechile chiar atat de avansate sa pot sa fac distinctia intre o pereche de 10 000 de euro si una de 3000.Totusi am sa iau in calcul ahizitia unor incinte SH.

Link spre comentariu

Salut Cosmin M.

Ceea ce vrei tu nu se poate face din 1000euro - si nici difuzoarele alese de tine nu sunt cea mai fericita solutie.

Totusi - din 1000euro - se pot face niste monitoare pe 3 cai care sa socheze.

Eu am construit boxele acestea:

http://diy-audio.ro/boxe/severus-bookshelf-2-cai.html

Incredibil de rezolute, in acelasi timp fara sa fie obositoare, ideale pt monitoare de studio. Se poate face ceva similar dar pe 3 cai cu un dif de bas de 8" sau 10" daca bugetul este un pic maleabil. Pt. 12" pe bass se ajunge spre 1300-1500 euro.

Daca doresti mai discutam - si eventual colaboram la un astfel de proiect.

Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M

Buna Adrian,Interesante (superbe) lucrari! Foarte fin realizate si profi, jos palaria! Referitor la acest proiect "Severus" la ce pret ajunge cu "stand-uri" (standurile avand cota maxima 1-1,2 metri, adica la nivelul urechilor in pozitie pe scaun de birou)!Mersi de informatii,Stima!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări