Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masurarea pieselor

slashlinux

Postări Recomandate

Salutare lume,Dupa cum v-am mai zis sunt incepator in electronica... M-am apucat sa invat despre fizica cuantica, de ioni pozitivi si negativi, de miscarea electronilor intr-un atom, de straturile si substraturile pe care sunt asezati electronii, de deplasarea acestora de la un atom la altul, de golurile neocupate de electroni, am inceput sa invat si chimie, macar tabelul lui mendelev sa mai mi-l aduc aminte...bla bla bla.... dar.. nu am vazut pe niciunde un manual/tutorial cum sa masor o placa, cum sa masor piesele, ce valoare trebuie sa pun pe aparatul de masura ( unul la 50 de lei)...De exemplu, unele piese trebuie masurate in tensiune, unele nu...Unde se pune plusul unui ac de la aparat de masura si unde se pune minusul( banuiesc ca pe masa). Cand masor o rezistenta cu un aparat de masura, sa inteleg ca o data ce pun bornele + - pe anod/catod transmite un semnal electric...Cateva sfaturi daca sunteti amabili?Multumesc anticipat :nas: :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

• GEO 53 BN

1

• slashlinux

1

Top autori în acest subiect

Rezistentele nu au anod si nici catod,au doar terminale.La fel si condensatorii,varisatorii,termistorii, intr-un cuvint,toate componentele electronice pasive.Componentele electronice active,tranzistorii, diodele,tiristorii,triacele, diacele, etc se pot verifica cu un aparat de masura atit digital cit si analog.Sint aparate de masura cu care se pot masura ,verifica, atit componentele active cit si cele pasive.Daca nu stii cum se foloseste aparatul respectiv,poti cere ajutorul unuia care stie.De fapt nu e mare scofala.Ce i-ti trebuie? Aparatul si rabdare.Orice aparat cumparat din magazin are si instructiuni de folosire.Stii cum e cu sfaturile date de cineva fara sa vezi efectiv cum se face?Exact cum ti-ar explica cineva prin telefon, cum se merge cu bicicleta.

Link spre comentariu

Dupa parerea mea intai ar trebui studiat in detaliu comportamentul si modul de functionare pentru fiecare tip generic de componenta, daca stii exact ce trebuie sa faca atunci e lesne de inteles cum o si masori, sunt multe lucrari care descriu pentru incepatori componentele de baza, studiati-le si cu siguranta totul va parea mult mai simplu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări