Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce parere aveti despre acest amplificator?

Postări Recomandate

va salut! am tot cautat pe net o schema de amplificator simplu, dar totusi indeajuns de puternic, si am ajuns la unul facut cu tda 7294. mai jos va atasez o arhiva cu tot ce am avut nevoie pt al realiza. in momentul de fata am facut doar cablajul. (este la corodat)as dori sa imi spuneti o parere despre el, daca este bun, bine realizat ori daca este o pierdere de vreme :sparge:

tda_90w_mono.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ar fi niste observatii de facut, daca maresti prin regula de trei simpla R4 si R6 poti lega circuitul de mut si temp la una din ramurile de 28V~. Amplificarea e prea mare x56, poate oscila ampliful. Foloseste valorile din pdf producatorului si C8 il poti pune mai mic, iar C1 mai mare.

http://www.st.com/st-web-ui/static/active/en/resource/technical/document/datasheet/CD00000017.pdf

Link spre comentariu

Pe intrare ai 5k1 cu 390p, asta presupune un pol pus la 80Khz, si deci atenuare de -20db/dec, adica un raspuns in frecventa destul de limitat chiar de catre intrare, nu mi se pare o ideie tocmai stralucita, apoi asa cum s-a mai zis, amplificarea in bucla inchisa e prea mare, nu e un radioreceptor ci un amplificator audio, nu vad pentru ce o asemenea amplificare, proiectantul probabil nu intelege prea bine cum afecteaza asta stabilitatea unui amplificator, si ar mai fi o chestie, electroliticul de la reactie la masa, 22u mi se pare totusi putin ( prea putin ), la 20Hz reactanta acestuia nu-i catusi de putin neglijabila comparativ cu R3 din schema, dimpotriva 36% din valoarea R3 adaugata la aceasta face ca la 20Hz amplificarea sa fie de 41x, fata de 55,6x la 1Khz spre exemplu, o neliniaritate destul de evidenta functie de frecventa semnalului... toate astea fac performantele acestui amplificator destul de limitate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări