gheorghe_71 Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Sa traiti, ma rugat un prieten sa ai caut o schema de detector de spire in scurt facuta cu operationalul M741Daca o are cineva il rog sa o posteze.Va multumesc anticipat Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Aici gasesti un tester care se bazeaza pe generarea unui impuls in bobina de testat si numararea oscilatiilor amortizate.Afisarea se face pe leduri, cu cat se aprind mai multe, cu atat mai bine.La o bobina in scurtcircuit, nu se va aprinde decat un led. Schema nu e greu de realizat, sunt date toate detaliile,trebuie doar sa cunosti ceva engleza,dar se poate rezolva si cu Google translator. http://members.ozemail.com.au/~bobpar/k7205.pdf Link spre comentariu
gheorghe_71 Postat Septembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2013 Am salvato in calculator , dar sa nu fiu nepoliticos el vrea cu acest operational( m 741).Am sa io arat si pe aceasta , poate mai ma ajuta cineva .Va multumesc din suflet.Stima Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 LM393 poate fi inlocuit cu doua 741, dar trebuie reproiectat cablajul. Link spre comentariu
VEF Postat Martie 9, 2018 Partajează Postat Martie 9, 2018 (editat) Buna ziua . Vreau sa mi fac un detector de spire in scurt am gasit si o schema mai complicata dar nu stiu daca masoara si bobine de deflexie cu rezistenta foarte mica am sa pun o pun pentru cine e interesat . Va rog daca are cineva schema de care era vorba la inceputul topicului cu 741 sau schema kit-ului de la Adelaida sa il puna aici k7205.pdf . Mai am si o schema din revista Depanatorul pentru cine e interesat Editat Martie 9, 2018 de VEF Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Martie 9, 2018 Partajează Postat Martie 9, 2018 (editat) Schema aparatului de la Adelaida era tot k7205. La vremea respectivă nu știam această schemă dar am stat o seară să scot schema kit-ului și, desi avea integratele rașchetate, am dedus ce sunt dupa ce am avut schema în față. Oricum nici schema din Depannatorul cu TCA 105 și nici K7205 nu funcționează foarte bine. Le-am făcut eu pe amândouă după ce am vândut cuiva testerul de la Adelaida. Editat Martie 9, 2018 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 Eu am un aparat de detectat spire în scurt cu indicator analogic.Mi l-a făcut un bobinator in urma cu vreo 15 ani și nu m-am fentat niciodată. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum