Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detector de spire in scurt cu M741

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gheorghe_71

2

• miron1947

1

• validae

1

• VEF

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aici gasesti un tester care se bazeaza pe generarea unui impuls in bobina de testat si numararea oscilatiilor amortizate.Afisarea se face pe leduri, cu cat se aprind mai multe, cu atat mai bine.La o bobina in scurtcircuit, nu se va aprinde decat un led. Schema nu e greu de realizat, sunt date toate detaliile,trebuie doar sa cunosti ceva engleza,dar se poate rezolva si cu Google translator.

http://members.ozemail.com.au/~bobpar/k7205.pdf

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Buna ziua . Vreau sa mi fac un detector de spire in scurt am gasit si o schema mai complicata dar nu stiu daca masoara si bobine de deflexie cu rezistenta foarte mica am sa pun o pun pentru cine e interesat  . Va rog daca are cineva   schema de care era vorba la inceputul topicului cu 741 sau schema kit-ului de la Adelaida sa il puna aici        k7205.pdf  . Mai am si  o schema din revista Depanatorul pentru cine e interesat 

5aa2cd87141ca_spireinscurt.thumb.gif.7d5244718228221d5d33c20035f16d25.gif

Editat de VEF
Link spre comentariu

Schema aparatului de la Adelaida era tot k7205. La vremea respectivă nu știam această schemă dar am stat o seară să scot schema kit-ului și, desi avea integratele rașchetate, am dedus ce sunt dupa ce am avut schema în față. Oricum nici schema din Depannatorul cu TCA 105 și nici K7205 nu funcționează foarte bine. Le-am făcut eu pe amândouă după ce am vândut cuiva testerul de la Adelaida.

ns8dlJH.jpg

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări