Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator

Vizitator USuser

Postări Recomandate

Vizitator USuser

Salutare. Va rog un sfat, o lamurire: am o satie philips 606 am-fm, de 240w cu 4 iesiri pe care scrie 8 ohmi. Am legat la o iesire L&R 2 boxe Canton de 80w bucata tot de 8 ohmi. Problema e ca la un volum mai mare de jumatate statia decupleaza sunetul. Ce este defect? Ce nu ar putea sa fie ok? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ai schema statiei? Posibil ca protectia de pe iesire sa decupleze cand tensiunea de la borne depaseste un anumit nivel (varf-tensiune). Drept pentru care trebuie sa cuplezi boxe la toate cele 4 iesiri. O alta protectie ar fi pe boxa de 80w .... vrs. tensiune mare ... altfel cei 240/2=120W ar fi ars difuzoarele.

Salutare. Va rog un sfat, o lamurire: am o satie philips 606 am-fm, de 240w cu 4 iesiri pe care scrie 8 ohmi. Am legat la o iesire L&R 2 boxe Canton de 80w bucata tot de 8 ohmi. Problema e ca la un volum mai mare de jumatate statia decupleaza sunetul. Ce este defect? Ce nu ar putea sa fie ok? Multumesc.

Link spre comentariu

. Vezi sa nu fie si condensatorii din filtrele boxelor defecti.

Eu am avut doua perechi de boxe Canton si stiu ca au filtrele stufoase , cu multi condensatori si inductante , respectiv rezistori. Posibil si ca etajul final sa nu fie intr-atat de performant incat sa faca fata filtrelor , iar protectia sa decupleze iesirile. Mai este cazul in care intrarea este supramodulata si decupleaza. Dar cum nu am scheam amplificatorului in fata nu pot spune corect, doar am speculat.
Link spre comentariu
Vizitator USuser

Atasez manualul gasit pe net. Se pare ca e totusi de 2*60w si nu duce boxele de 80. Se poate sa leg boxele la toate 4 iesiri? Adica doua cu doua? O sa creasca puterea? Am incercat cu alte doua boxe si face la fel, deci nu e de la boxe, semnalul l-am incercat si de la calculator(dat la minim) si de la tv, de la dec Philips din aceasi generatie, pikup, aceiasi problema. Am incercat toate 4 boxe (80w), la fel. Intrerupre volumul cand trec de jumatate. Sa fie de la statie ceva? Oricum merci pentru raspunsuri. Am atasat si schema daca poate cineva sa "traduca" totusi cat scoate statia? 2x60 sau 4x30?

Link spre comentariu

Radio e stereo are doua canale si scoate 2x60W pe 8 ohmi, ori pe 2 boxe ori pe 4 cind le inseriaza doua cite doua.Verifica condensatoarelke electrolitice din etajul final si protectie 2415,2416,2431,2432. Verifica protectia asa cun scrie in pagina 2. Verifica si deriva la iesire. Jucaria e destul de veche, dinainte de 1980.

Link spre comentariu

Etajul final nu are condensatoare electrolitice pentru ca blocul de putere este alimentat cu tensiune dubla-simetrica +/-44V, poate ai vrut sa spui etajul prefinal (ex. 2510).Daca tot nu s-a umblat in amplicator-radio de ce sa refaca curentul de mers in gol? Doar nu a schimbat nicio componenta activa !!!Pentru ca-i un echipament relativ-vechi poate ar trebui sa verifice condensatoarele electrolitice de filtraj de pe puntea redresoare (2001, 2002).

...Verifica condensatoarelke electrolitice din etajul final si protectie 2415,2416,2431,2432. Verifica protectia asa cun scrie in pagina 2. Verifica si deriva la iesire. Jucaria e destul de veche, dinainte de 1980.

Link spre comentariu
Vizitator USuser

Deci sa inteleg ca totusi statia are probleme? Adica ar fi trebuit sa duca cat de cat doua boxe de 80w? Adica sa treaca lejer volumul de jumatate? Multumesc ca va implicati, dar va rog sa tineti cont ca nu sunt electronist, va trebui sa o duc la unul, si avnd in vedere ca sunt greu de gasit profesionisti, as vrea sa-i pot spune exect ce sa verifice la statie. Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări