Vizitator mihgeo Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Salut baieti am 3 intrebari daca puteti sa ma ajutati la toate 3.am un dvd player eboda mai vechi si nou un tv led vortex.ambele au o gramada de iesi si intrari intrebarea 1:la iesirea de la dvd player compozit scrie in spate: Y,U/PB,V/PR la intrarea de la tv scrie:YPBPR am conectat cele 3 cabluri(albastru,verde,rosu) si nu vede tv semnalul transmis de dvd???2.dvd-player are si iesire VGA la fel cum si tv are intrare VGA la fel nu-l vede (scrie acolo pt pc probabil vede doar semnalul daca il conectez la pc)....???am cumparat si cablu degeaba :(3 dvd player scart si tv scart; doar aicea merge sa aud si sa vad...iara cablu asta scart(tata-tata)pe care l-am cumparat nu inteleg de ce pini.2-1,3-6,17-18,19-20 sunt legati intre ei.am pus si o poza cu schita scart...restul pinilor i-am verificat si sunt legati corect???Va multumesc Link spre comentariu
japan Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Buna seara. Legat de intrebarea 3. dvd player scart si tv scart; doar aicea merge sa aud si sa vad...iara cablu asta scart(tata-tata)pe care l-am cumparat nu inteleg de ce pini.2-1,3-6,17-18,19-20 sunt legati intre ei.am pus si o poza cu schita scart...restul pinilor i-am verificat si sunt legati corect??? Schema aste te lamureste mai bine de ce. http://e-cablu.ro/schema%20cablu%20scart.html Anumiti pini de la dvd pleaca la tv cu out, iar la tv intra la pinii marcati cu in. De exemplu audio output (right) pin 1 la dvd iar la tv audio input (right) pin 2. Citeste schema de mai sus. Link spre comentariu
Vizitator mihgeo Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 japan multumesc a mai ramas intrebarea 1 si 2 Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 In legatura cu punctul 1: este setat atat dvd-playerul cat si tv-ul din meniu sa scoata/receptioneze semnal pe acele iesiri/intrari ?Ca nu se face automat ca in cazul conexiunii SCART. Link spre comentariu
Vizitator mihgeo Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 In legatura cu punctul 1: este setat atat dvd-playerul cat si tv-ul din meniu sa scoata/receptioneze semnal pe acele iesiri/intrari ?Ca nu se face automat ca in cazul conexiunii SCART.multumesc mult modoran asta a fost problema(am crezut ca le ia automat dar a fost din setarii) .merge si pe vga si pe ypbpr.observ ca pe ypbpr vede mai bine ca pe vga curios...modoran acuma cu video am rezolvat dar mai am o problema nu am sonor...la iesirea de la dvd este rosu cu alb(R+L)am conectat la fel si la tv dar nu are (unde scrie for pc-audio)mai este o conexiune coaxial pt audio si iesire casti.cablu coaxial pt audio nu am am pus un cablu rca dar tot nu am sonor...??? Link spre comentariu
japan Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 Buna dimineata.la iesirea de la dvd este rosu cu alb(R+L)am conectat la fel si la tv dar nu are (unde scrie for pc-audio)mai este o conexiune coaxial pt audio si iesire casti.cablu coaxial pt audio nu am am pus un cablu rca dar tot nu am sonor...???Sa lamurim problema. La cablul vga numai partea de imagine este transmisa. Pentru sunet se foloseste un cablu rca stereo. La ypbpr se asigura numai imaginea, partea de sunet se asigura tot cu un cablu separat rca stereo. Avantajul la cablul cu mufe scart-scart, este transmiterea semnalului audio, video plus alte comenzi la tv. Link spre comentariu
Vizitator mihgeo Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 @japan da ai dreptate cu scart-ulam pus ypbpr 3 cabluri dealea rca nu cabluri dedicate ypbpr si se vede un picut mai bine decat scart probabil cele 20 de lite subtiri infasurate in scart nu poate sa faca semnal video asa bun ma gandesc : .dar cu audio nam rezolvat :cry: la audio are iesiri tv compozit(galben vere rosu)"coaxial -habar nu am cei asta"? si ce cablu trebe si iesire casti Link spre comentariu
japan Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Buna dimineata. Eu de exemplu, cablurile scart-scart, au fost facute de mine. Am cumparat mufe scart, iar cablul a fost luat de la un vga lung de 5 metri.(din el au rezultat 2 cabluri scart) Am facut comparatie, un cablu scart de 5 lei si un cablu facut de mine (diferenta mare). De atunci pentru mine personal, nu mai cumpar cabluri scart. Prefer sa muncesc la el si sa fac unul durabil. :10120 de lite subtiri infasurate in scart nu poate sa faca semnal video asa bun ma gandescAsta asa este.De ce nu faci o poza cu mufele de la tv. O poza face cat 1000 de cuvinte. Vorba unui coleg de forum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum