feri.visky Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Aici am putea discuta despre diverse piese vechi: utiliizare, parametrii, evolutia lor prin prisma tehnologiei...etc.Prezint in poze un comutator... daca stie cineva de el... Link spre comentariu
Depanatorul Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Generatiile de astazi nu mai sunt interesati de tehnologiile vechi. Acum avem i-Phone, tablete, .......Comutator 1x19 pozitii - la comutarea bruta a frecvente pe infasurarile unei bobine (cu prize) de acord. Cred ca avea si un buton de revenire. Folosit la statii radioamatori mai vechi. Aici am putea discuta despre diverse piese vechi: utiliizare, parametrii, evolutia lor prin prisma tehnologiei...etc.Prezint in poze un comutator... daca stie cineva de el... Link spre comentariu
feri.visky Postat Septembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Inca o precizare (nu prea se vede bine in poza)... Sub "geamul" de celuloid s-a aflat, candva, un carton cu diverse inscrisuri... iar acel buton actiona probabil un contact de test... Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2013 Inca o piesa din anii '20... Un fel de potentiometru dublu... Rezistorul cilindric are circa 10 kOhm si cel conic circa 500 Ohm...N stiu la ce s-a folosit... Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2013 O piesa interesanta care are functia de selctor... un fel de registru de deplasare mecanic... Unele mai mari au fost folosite si in centralele telefonice... Link spre comentariu
jack Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Sper ca postez unde trebuie , un difuzor vechi care functioneaza inca bine Reclama este din " Radio si Radiofonia " din Ianuarie 1930 http://www.radiomuseum.org/r/telefunken ... _4_4z.html Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 2, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2014 Mecanismul este cu "paleta libera" atasata unei membrane de sprafata mare formata din doua sectoare cilindrice... Se spunea de catre audiofilii de atunci ca acest difuzor reda mai bine muzica simfonica... Aveau si ei audiofilii lor...Foarte interesant... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum