Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomanda IR hand made

moduino

Postări Recomandate

Am terminat telecomanda IR pentru amplificatorul meu "pe lampi". Amplificatorul este inca in lucru...Telecomanda foloseste protocolul RC5 si are 5 comenzi: on/off, vol+, mute, vol- si un canal auxiliar (sa fie) care corespunde cu data 14 in RC5. Am scos adresa din protocol, astfel este cam universala. Dupa ridicarea degetului de pe buton, uC intra in sleep si se "trezeste" la oricare apasare de buton.Partea cea mai laborioasa nu a fost partea electronica ci partea de "tamplarie". Practic am realizat-o din lemn si alama de la zero. Pentru prima incercare de acest gen sunt foarte multumit de rezultatul obtinut.Cateva poze din timpul "genezei" si fisierele pentru a putea fi realizata de doritori.

post-79176-139829682808_thumb.jpg

post-79176-139829682815_thumb.jpg

RC_1824.hex.txt

post-79176-139829682835_thumb.jpg

post-79176-139829682846_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• moduino

3

• fratello

1

• vcdec

1

• Toni Marginean

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc de aprecieri! Am uitat sa specific ca are 2 acumulatori si se incarca extern. Are pe spate doua contacte (tinte din alama pentru tapitat usi) si am prevazut pe carcasa amplificatorului un loc de "andocare" pentru telecomanda.Imi pare rau ca nu am facut-o dintr-un lemn mai "de soi". Am niste bucati de nuc prin casa, puse la uscat de ceva vreme, dar s-au cam crapat... Probabil ca din cauza caldurii din casa, nu stiu...

post-79176-139829683014_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Pai ce a fost asta  ?

Doar telecomanda ?

Cum ii faci volum+ si volum-  ?

Sper ca nu tot cu lampi ..:)

Ca daca pui TDA7318 deja ai stricat calitatea lampilor.

Sau zi ca e un motor care invarte butonul de potentiometru.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări