csongore Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Salutare tuturor am terminat o sursa de laborator cu urmatoare performante: Tensiune de iesire:0-30V Curent de iesire:0-7A Comutare plot la transformator la o tensiune de iesire>10V Monitorizare temperatura tranzistoare 0-150C Am ales schema pentru ca nu necesita sursa auxilila. In loc de 2N3055 foosesc un modul facut cu 3X BD249+BD243 conexiune Darllington restul e ca la schema originala. Filmulet cu functionarea sursei: manual_k7200.pdf VAmetru.pdf cablaj.pdf Link spre comentariu
csongore Postat Septembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Atasezi cablajul Volt Amper metrului. cablaj VAmetru.pdf Link spre comentariu
valica Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Frumos , se poate si hex-ul la VA-metru? Link spre comentariu
t_alex92 Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Foarte frumos. Daca ne poti da si noua Hex-ul la VA-metru ar fi excelent Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Ok numai sa ajung acasa icon_jook Link spre comentariu
cristal Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Felicitari. Frumoasa realizare. Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Mersi o sa fie completat cu 2 iesiri fixe de 5 si 12V max.500mA cu masa separata :freaza:Sa vedem daca mai incapa un mic traf sau pun in comutatie. Dar nu prea vreau in comutatie pentru ca nu place montajelor cu uControler Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2013 HEX ul Panelmetrului Bafta! Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2013 Am terminat si sursa auxiliara care e construit cu un LM317 alegerea tnsiunilor se face cu nu comutator cu 4 pozitii: 3,3V;5V;9V;12V curent maxim 400mA atat am putut ingesui Cred ca e o alegere mai buna decat o sura gen 305D(made in china) +placerea de a construi icon_jook Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 8, 2013 Partajează Postat Octombrie 8, 2013 Frumos, bravo! Apreciez mai ales faptul ca ai pus intrerupatorul ON-OFF astfel ca la OFF sa il opresti cu cursa mainii de sus in jos. Multi il pun invers, este mai securitar asa, si mai logic sa opresti sursa in caz de urgenta. PS: Daca poti reface panoul frontal, COURSE ar trebui sa fie COARSE. Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Mersi frumos.COURSE--- Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Felicitari si de la mine.Ai putea pune si schema voltampermetrului? Link spre comentariu
csongore Postat Noiembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Mersi frumos. Schema e postat in primul post, hex-ul la fel mai jos putin. Bafta! Link spre comentariu
radusa Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Si din partea mea feleicitari.Vin cu o propunere.Daca PIC-ul stie sa citeasca si temperatura, nu poate avea si doua iesiri, dintre care una sa comande un ventilator cu turatie variabila in functie de temperatura si a doua iesire sa comande pt un prag maxim de temperatura oprirea sursei ( releu pe iesirea sursei sau blocarea TZ regulator) sau limitarea curentului debitat in functie de temperatura.Totodata mai recomand, pt toate sursele de laborator, un intrerupator/releu, din care sa putem sa oprim tensiunea pe iesire, dar fara sa oprim sursa. Am vazut din experienta ca este un lucru f util. Link spre comentariu
csongore Postat Ianuarie 30, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Am modificat niste chesti minore:1-La VA-metru: masurarea mai corecta a curentului, inlocuit protectia cu zener cu diode Schottky.2-La sursa :am facut un cablaj mai compact cu 2Xrezistente de 5W in pararelBafta Schema Voltampermetru.pdf cablaj mai mic.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum