Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de laborator 0-30V 7A

csongore

Postări Recomandate

Salutare tuturor am terminat o sursa de laborator cu urmatoare performante:

Tensiune de iesire:0-30V

Curent de iesire:0-7A

Comutare plot la transformator la o tensiune de iesire>10V

Monitorizare temperatura tranzistoare 0-150C

Am ales schema pentru ca nu necesita sursa auxilila.

In loc de 2N3055 foosesc un modul facut cu 3X BD249+BD243 conexiune Darllington restul e ca la schema originala.

Filmulet cu functionarea sursei:

manual_k7200.pdf

VAmetru.pdf

post-11727-139829682775_thumb.jpg

post-11727-139829682789_thumb.jpg

cablaj.pdf

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mersi o sa fie completat cu 2 iesiri fixe de 5 si 12V max.500mA cu masa separata :freaza:Sa vedem daca mai incapa un mic traf sau pun in comutatie. Dar nu prea vreau in comutatie pentru ca nu place montajelor cu uControler

Link spre comentariu

Am terminat si sursa auxiliara care e construit cu un LM317 alegerea tnsiunilor se face cu nu comutator cu 4 pozitii: 3,3V;5V;9V;12V curent maxim 400mA atat am putut ingesui :rade: Cred ca e o alegere mai buna decat o sura gen 305D(made in china) +placerea de a construi icon_jook

post-11727-139829688246_thumb.jpg

Link spre comentariu

Frumos, bravo! Apreciez mai ales faptul ca ai pus intrerupatorul ON-OFF astfel ca la OFF sa il opresti cu cursa mainii de sus in jos. Multi il pun invers, este mai securitar asa, si mai logic sa opresti sursa in caz de urgenta.

PS: Daca poti reface panoul frontal, COURSE ar trebui sa fie COARSE.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Si din partea mea feleicitari.Vin cu o propunere.Daca PIC-ul stie sa citeasca si temperatura, nu poate avea si doua iesiri, dintre care una sa comande un ventilator cu turatie variabila in functie de temperatura si a doua iesire sa comande pt un prag maxim de temperatura oprirea sursei ( releu pe iesirea sursei sau blocarea TZ regulator) sau limitarea curentului debitat in functie de temperatura.Totodata mai recomand, pt toate sursele de laborator, un intrerupator/releu, din care sa putem sa oprim tensiunea pe iesire, dar fara sa oprim sursa. Am vazut din experienta ca este un lucru f util.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări