Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 0-30 v / 0-3 A cu 2n3055

briobit

Postări Recomandate

ma poate ajuta cineva cu o schema pe tranzistoare la care sa am parametrii urmatori 0-30v si curent reglabil 0-3A ... tranzistoarele de putere daca se poate 2n3055 si restul ce se foloseste bd bc ...Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

18

• mosfet

9

• briobit

7

• albasete

6

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

o schema care a circulat prin anii '80 si foarte fiabila, la care curentul de iesire poate ajunge si la 3A (desi in articol se specifica "doar" 2A)... cu protectie la scurtcicuit si suprasarcina (prag reglabil) si numai cu tranzistoare...PS: am scanat si reeditatat textul articolului original (in 6 ore :smt003 ) pentru ca e foarte util incepatorilor (si numai) avand descrierea functionarii, calculele componentelor, detalii de contructie..

Link spre comentariu

ca sa fie treaba treaba :yawinkle: am desenat si cablajul, ai si modul de asamblare al montajului si cum arata virtual....PS: in loc de cele 2 beculete (L1 si L2) am pus un LED inseriat cu rezistenta R13 care are o valoare de 4,7..5,6k

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări