Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat pentru un concurs

danutz-

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

27

• Ticu

10

• ratza

2

• moduino

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Posturile de lucru sunt "Table1", respectiv 2, 3, 4 de pe schema, adica ceea ce se afla in fata fiecarui participant.Poti incerca cu cabluri obisnuite; observatia mea ca s-ar putea sa fie nevoie de cabluri ecranate este o precautie care s-ar putea sa nu fie necesara. Explicatia este ca in orice sarma de cativa metri intinsa printr-o camera se induce o tensiune alternativa de la reteaua electrica, care poate sa constituie semnal fals de declansare. Firele unui cablu ecranat au un invelis metalic care se leaga la masa si ecraneaza campul electromagnetic. Exemplu este cablul de microfon. Si cablul FTP (Foiled Twisted Pair) este ecranat.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

am facut schema cu 555 si functioneaza perfect dar am o intrebare : Cum fac ca sunetul produs de acel difuzor sa se auda ca cel de la "romani au talent " ? am si un mic difuzor piezo pe 12 v dar as vrea sa folosesc dif normal

Link spre comentariu

Eu as inregistra secventa sonora dorita si apoi as reda-o la nevoie. Un circuit pentru inregistrare-redare digitala de maxim 10 secunde este IDS1100.

http://www.jameco.com/Jameco/Products/ProdDS/141671.pdf

La pag. 2-33 ai schema montajului in care se utilizeaza circuitul si descrierea functionarii.

Personal nu am facut asa ceva, poate sunt pe forum colegi cu mai multa experienta.

Link spre comentariu

Uite un temporizator de 1 secunda, tot cu 555.Se alimenteaza din montaj, in locul vechiului buzer (prin diodele respective). Nu uita sa legi si masa la masa montajului.Iesirea lui va fi la + timp de o secunda din acel moment, alimentand buzerul.Pentru a evita confuzia care se face uneori, precizez ca buzerul include si generatorul de audiofrecventa, nu numai traductorul sonor (piezoelectric sau nu).

post-29403-139829699317_thumb.png

Link spre comentariu

am modificat aparatul acum sa se poate aprinde toate ledurile o data scotand din circuit diodele . Dar acum cand se apasa pe buton inte linia butoanelor si masa (unde venea buzzeru ) am o tensiune de 0.70v (doar atunci cand este butonul apasat ceea ce nu ma dereanjeaza) . Cum as putea ridica tensiunea la 9v pt buzzer ?

Link spre comentariu

am alimentat montaju la un traf de 9 v si am pe linia care trebuia sa fie buzzeru 1v Acesta tensiune vreau sa o folosesc alimentand montajul ca un releu (1v asta doar sa deschida un intrerupator )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări