danutz- Postat Septembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2013 si ce se intampla daca nu folosesc sarma ecranata la cea cu mos-uri? Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 Posturile de lucru sunt "Table1", respectiv 2, 3, 4 de pe schema, adica ceea ce se afla in fata fiecarui participant.Poti incerca cu cabluri obisnuite; observatia mea ca s-ar putea sa fie nevoie de cabluri ecranate este o precautie care s-ar putea sa nu fie necesara. Explicatia este ca in orice sarma de cativa metri intinsa printr-o camera se induce o tensiune alternativa de la reteaua electrica, care poate sa constituie semnal fals de declansare. Firele unui cablu ecranat au un invelis metalic care se leaga la masa si ecraneaza campul electromagnetic. Exemplu este cablul de microfon. Si cablul FTP (Foiled Twisted Pair) este ecranat. Link spre comentariu
danutz- Postat Septembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2013 mai am o singura intrebare in legatura cu schema cu 555 -uri cate leduri pot pune maxim in paralel la un singur integrat ? Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Vreo 10, asa cum sunt legate in schema. Link spre comentariu
danutz- Postat Septembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2013 e bn , voi pune 6 sau 8 (vreau sa fac un del de afisaj ) Link spre comentariu
danutz- Postat Octombrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2013 am facut schema cu 555 si functioneaza perfect dar am o intrebare : Cum fac ca sunetul produs de acel difuzor sa se auda ca cel de la "romani au talent " ? am si un mic difuzor piezo pe 12 v dar as vrea sa folosesc dif normal Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Eu as inregistra secventa sonora dorita si apoi as reda-o la nevoie. Un circuit pentru inregistrare-redare digitala de maxim 10 secunde este IDS1100. http://www.jameco.com/Jameco/Products/ProdDS/141671.pdf La pag. 2-33 ai schema montajului in care se utilizeaza circuitul si descrierea functionarii. Personal nu am facut asa ceva, poate sunt pe forum colegi cu mai multa experienta. Link spre comentariu
danutz- Postat Octombrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2013 revin cu o alta intrebare cum fac ca un difuzor piezo sa piuie doar o secunda de cand a fost alimentat Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Uite un temporizator de 1 secunda, tot cu 555.Se alimenteaza din montaj, in locul vechiului buzer (prin diodele respective). Nu uita sa legi si masa la masa montajului.Iesirea lui va fi la + timp de o secunda din acel moment, alimentand buzerul.Pentru a evita confuzia care se face uneori, precizez ca buzerul include si generatorul de audiofrecventa, nu numai traductorul sonor (piezoelectric sau nu). Link spre comentariu
danutz- Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 am modificat aparatul acum sa se poate aprinde toate ledurile o data scotand din circuit diodele . Dar acum cand se apasa pe buton inte linia butoanelor si masa (unde venea buzzeru ) am o tensiune de 0.70v (doar atunci cand este butonul apasat ceea ce nu ma dereanjeaza) . Cum as putea ridica tensiunea la 9v pt buzzer ? Link spre comentariu
danutz- Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 daca nu se poate rog sa puna cineva o schema similara cu aparatu celor de la " romanii au talent " Link spre comentariu
iuli09 Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 ce schema? aia au un buton care aprinde si stinge un bec !!! Link spre comentariu
danutz- Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 hahaha il legatura cu schema cu 555 cum ridic tensiunea ? Link spre comentariu
danutz- Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 am alimentat montaju la un traf de 9 v si am pe linia care trebuia sa fie buzzeru 1v Acesta tensiune vreau sa o folosesc alimentand montajul ca un releu (1v asta doar sa deschida un intrerupator ) Link spre comentariu
danutz- Postat Noiembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 am rezolvat cu buzzerul mai am o intrebare :Care este intensitatea maxima suportata in pinul 3 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum