Vizitator ionelhummerx Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Exista cumva "platbanda de bobinat"? M-a rugat cineva sa ma interesez daca pot face rost de asa ceva, dupa caracteristicile1.1 mm latime,0.5 mm grosime, pentru a bobina un subwoofer. Daca exista, exista vreo sansa sa ma indrumati si pe mine catre un magazin, fie el online sau nu? Multumesc! Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Există, caută copper tape sau copper foil. Un exemplu găsit repede cu gogu: http://www.samargelim.ro/banda-de-cupru ... -4551.html Link spre comentariu
Vizitator ionelhummerx Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Si se poate bobina cu asa ceva? multumesc pentru timp! Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Evident ca se poate bobina, de fapt platbanda asta mai ales la sursele in comutatie este net superioara sarmei, chiar daca izolatia intre straturi trebuie asigurata de bobinator, este simplu de facut, exista folie termorezistenta si foarte subtire, se taie putin mai lata decat platbanda si se bobineaza deodata cu ea, eu am folosit pur si simplu folie transparenta retroproiector, e destul de rezistenta termic si izoleaza foarte bine, grosimea parca 0,2... Platbanda se foloseste mult mai eficient de spatiul de bobinat, ofera un cuplaj net superior ( deci inductanta de scapari mica ), si grosimea mica ofera imunitate la efectul pelicular asigurand totusi destul de usor cam orice sectiune este necesar, am bobinat cu asa ceva si am obtinut rezultate foarte multumitoare. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 În afară de faptul că e mai prietenoasă cu spaţiul, mai are un beneficiu, mai ales la surse: efectul pelicular e mult mai mic, datorită perimetrului mare al secţunii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum