Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O scurta intrebare

Vizitator ionelhummerx

Postări Recomandate

Vizitator ionelhummerx

Exista cumva "platbanda de bobinat"? M-a rugat cineva sa ma interesez daca pot face rost de asa ceva, dupa caracteristicile1.1 mm latime,0.5 mm grosime, pentru a bobina un subwoofer. Daca exista, exista vreo sansa sa ma indrumati si pe mine catre un magazin, fie el online sau nu? Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

2

• Marian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Evident ca se poate bobina, de fapt platbanda asta mai ales la sursele in comutatie este net superioara sarmei, chiar daca izolatia intre straturi trebuie asigurata de bobinator, este simplu de facut, exista folie termorezistenta si foarte subtire, se taie putin mai lata decat platbanda si se bobineaza deodata cu ea, eu am folosit pur si simplu folie transparenta retroproiector, e destul de rezistenta termic si izoleaza foarte bine, grosimea parca 0,2... Platbanda se foloseste mult mai eficient de spatiul de bobinat, ofera un cuplaj net superior ( deci inductanta de scapari mica ), si grosimea mica ofera imunitate la efectul pelicular asigurand totusi destul de usor cam orice sectiune este necesar, am bobinat cu asa ceva si am obtinut rezultate foarte multumitoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări