Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oda Bucuriei sau Simfonia a 9-a de BEETHOWEN.

dalu

Postări Recomandate

Este una din piesele de muzica clasica pe care le ador :smt060 :smt054 :smt055 . De-a lungul timpului , am ascultat mai multe variante , care fiecare m-au impresionat profund , fiecare in felul sau. De curand m-am apucat sa colectionez diversele versiuni ale acestei capodopere si anume: Simfonia a 9-a , a titanului Ludwig Van Beethowen . Pana una alta am reusit sa fac rost doar de :- Simfonia a 9-a in interpretarea Operei din Viena;- o prelucrare superba a formatiei BZN si anume : Sing Of Love And Faith. Daca printre electronistii melomani, exista useri care au si alte versiuni sau prelucrari ale celebrei Ode a Bucuriei , ii rog foarte mult sa ma anunte . Daca este cineva interesat de cele doua piese de inceput ale colectiei mele , sa ma contacteze pe PM. :smt006 :drinkers:PS....pentru cei care nu stiu, Oda Bucuriei este imnul Uniunii Europene.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

3

• dalu

3

• Tavi

2

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator smokless

Eu il stiu de Beethoven. Daca si-o fi schimbat numele intre timp... (1770-1827). Daca totusi iti place asa mult zi-mi si mie macar o interpretare faimoasa ca "is tare saracan". Incearca si Furtwangler da' nu-ti spun ce orchestra a dirijat. Oricum a fost si a ramas cea mai buna din lume si a fost reformata, dupa al doilea razboi mondial de nimeni altul decat inegalabilul Celibidache. A urmat apoi Karajan!. Iti recomand s-o asculti!. Nu pot decat sa reproduc aci recomandarea lui Heliade Radulescu "scrieti baieti, numai scrieti". Eu as adauga "numai scrieti bine romaneste si fara dezacorduri".... muzicale. Nu stiu de ce titan vorbesti... poate de Prometeu.... ca de "Titanul din Bonn", in nici un caz. Nu fii snob man. By the way: Ludwig van Beethoven (16 decembrie 1770, Bonn - 26 martie 1827, Viena) a fost un compozitor german, recunoscut ca unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii. Beethoven este considerat un compozitor de tranziţie între perioadele clasică şi romantică ale muzicii. El a lăsat posterităţii opere nemuritoare, printre care:9 simfonii ( a 3-a Eroica, a 5-a a Destinului, a 6-a Pastorala, a 9-a cu finalul Oda bucuriei pe versuri de Friedrich von Schiller, adoptată ca imn oficial al Uniunii Europene) 5 concerte pentru pian şi orchestră (remarcabile al 4-lea şi al 5-lea Imperialul) un concert pentru vioară şi orchestră Missa solemnis 32 Sonate pentru pian (printre care a 8-a Patetica, a 14-a Clar de lună, a 23-a Appassionata) Sonate pentru vioară şi pian (mai cunoscută Sonata Kreutzer) 16 cvartete pentru coarde Opera Fidelio. Q.E.D. On the other hand, O fi facut grupul olandez BZN fo' prelucrare dar nu cred ca poate concura originalul, cu tot respectul pentru marea trupa care a implinit, de curand, 40 de ani de cariera artistica si de la care posed, toata discografia!. Imi place grupul BZN pe care il ascult, cu mare placere, de multi ani, inclusiv pe vinil, dar prefer infuzia de folclor scandinav a sa si nu o prelucrare kitsch a unei capodopere beethoveniene!. Salu'.

Link spre comentariu

Eu il stiu de Beethoven. Daca si-o fi schimbat numele intre timp... (1770-1827). Daca totusi iti place asa mult zi-mi si mie macar o interpretare faimoasa ca "is tare saracan". Incearca si Furtwangler da' nu-ti spun ce orchestra a dirijat. Oricum a fost si a ramas cea mai buna din lume si a fost reformata, dupa al doilea razboi mondial de nimeni altul decat inegalabilul Celibidache. A urmat apoi Karajan!. Iti recomand s-o asculti!. Nu pot decat sa reproduc aci recomandarea lui Heliade Radulescu "scrieti baieti, numai scrieti". Eu as adauga "numai scrieti bine romaneste si fara dezacorduri".... muzicale. Nu stiu de ce titan vorbesti... poate de Prometeu.... ca de "Titanul din Bonn", in nici un caz. Nu fii snob man. By the way: Ludwig van Beethoven (16 decembrie 1770, Bonn - 26 martie 1827, Viena) a fost un compozitor german, recunoscut ca unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii. Beethoven este considerat un compozitor de tranziţie între perioadele clasică şi romantică ale muzicii. El a lăsat posterităţii opere nemuritoare, printre care:9 simfonii ( a 3-a Eroica, a 5-a a Destinului, a 6-a Pastorala, a 9-a cu finalul Oda bucuriei pe versuri de Friedrich von Schiller, adoptată ca imn oficial al Uniunii Europene) 5 concerte pentru pian şi orchestră (remarcabile al 4-lea şi al 5-lea Imperialul) un concert pentru vioară şi orchestră Missa solemnis 32 Sonate pentru pian (printre care a 8-a Patetica, a 14-a Clar de lună, a 23-a Appassionata) Sonate pentru vioară şi pian (mai cunoscută Sonata Kreutzer) 16 cvartete pentru coarde Opera Fidelio. Q.E.D. On the other hand, O fi facut grupul olandez BZN fo' prelucrare dar nu cred ca poate concura originalul, cu tot respectul pentru marea trupa care a implinit, de curand, 40 de ani de cariera artistica si de la care posed, toata discografia!. Imi place grupul BZN pe care il ascult, cu mare placere, de multi ani, inclusiv pe vinil, dar prefer infuzia de folclor scandinav a sa si nu o prelucrare kitsch a unei capodopere beethoveniene!. Salu'.

Esti cu nasu` cam pe sus si chestia asta-mi displace. :axe: Puteai sa ma corectezi si pe un alt ton. Daca esti atat de bine pregatit in domeniul muzicii clasice, du-te tata pe un forum specializat si decarteaza acolo. Pana una-alta-ti recomand sa audiezi prelucrarea orchestrala a celebrei arii ,, Lasa-nee, lasa-neeeeeeeeeee !!!!!! '' in interpretarea inegalabila a Carcotasilor & Co. :smt025 :smt043 :smt043 :smt043 Rog moderatorul sa inchida topicul asta ca cine stie ce tampenii mai apar si nu vreau sa-mi fie puse indirect in carca. :smt003 :smt003 :smt003
Link spre comentariu

... coarde ai zis??? :weedman: vasile, eu zic să muţi de'acu threadul la "matrimoniale"... :smt005

......sau sa infiintam o sectiune noua : ,, Curve fara frontiere '' :smt025 :smt043 :smt042 :smt043
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări