Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa D

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

Oricare din cele doua scheme sunt bune, mai ok este aceea proiectata pentru 6kw cica, are acele rezistente de 2k2 intre poarta si sursa care ajuta la o descarcare mai rapida a tranzistorului care imbunatateste functionarea tranzistorului la comutari rapide

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• George(sb)

18

• moro

12

• Tavi

6

• CATA2003

5

Top autori în acest subiect

Grija mare cand proiectezi cablajul la un amplif in clasa D, sunt sensibile la inductantele parazite. Trebuie sa iei in considerare inductantele traseelor, capacitatile parazite. Practic incearca pe cat posibil sa folosesti trasee cat mai scurte intre componente, sa aranjezi piesele in asa maniera incat traseele de semnal sa fie departe de traseele prin care circula curenti mari

Link spre comentariu
I already started a harness but was not really a time for testing ....[/ quote]

Please shown the copper side pcb. What transistor you choose for gate drive mosfet?

Every body please help me for the protection of thise amp.

Link spre comentariu

Seku incearca daca tot esti in stadiul de proiectare, sa scurtezi pe cat posibil traseele. Sa nu fie foarte lungi, vad acolo ca ai ceva colturi la 90 de grade, incearca sa eviti si unghiurile ascutite.Te-ai gandit eventual la o varianta smd?Insa sunt cateva inconveniente sa zic asa la schema alesa de tine, am observat ca sunt doua acolo, de ce nu incerci sa inlocuiesti cele doua tranzistoare pe post de drivere cu niste circuite integrate specializate, gen TC4420? Asa eviti unele complicatii, in sensul ca trebuie sa imperechezi cele 2 tranzistoare drivere din ramurile High si Low

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator ledproduction2009

multumesc ca ma bagati in seama.chiar am testat ceva amplificatoare de la texas instrument,am ramas stupefiat de calitatea sunetului,2-3 zile am povestit la toata lumea,cat de bine suna.apare o mica problema la filtrele de pe iesire,daca nu sunt de calitate,...numai belele,chiar distrugeri

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator yellowgreen

intrebare : de ce toata lumea foloseste driverul IRS2092 ?

in lista celor de la IRS apar mai multe drivere digitale audio clasa D.

ca si caracteristici - par a fi apropiate -

eu nu sunt un electronist ca sa imi dau seama prea clar desrpre diferente

- ci doar un amator care ar vrea sa isi faca 2-3 module amplificatoare audio care functioneaza in clasa D.

asa ca mai bine pun linkul unde sunt toate driverele :

https://ec.irf.com/v6/en/US/adirect/ir?cmd=eneNavigation&N=0+4294838188

a doua intrebare -

e mai bine sa folosesc o sursa facuta cu un transformator toroidal sau cu un transformator normal ? sau una in comutatie ?

aveam impresia ca cele in comutatie - nu sunt recomandate pentru amplificatoare audio.

aveam informatia ca trafurile toroidale au un randament mai bun ca cele cu tole - si asta se traduce intr-o greutate mai mica la o aceeasi putere emisa.

Link spre comentariu

Trebuie sa te uiti atent !Din cate vad driverul IRS2092 este atacat direct cu semnalul analogic deci e simplu de facut la nivel de amator.Celelalte pe care le arati tu au nevoie de semnale PWM pe intrare deci mai ai nevoie de un convertor analogic-pwm (ca sa zic asa ) suplimentar .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări