Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa D

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

• Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• George(sb)

18

• moro

12

• Tavi

6

• CATA2003

5

Top autori în acest subiect

Hai sa punem punem putin punctul pe i.Driverul IR2010 e sigurul driver pentru amplif class D care se poate gasi in Bucuresti ?Magazinul HiEnd se afla cumva in Magazinul Unirii (P-ta Unirii) ?Eu cum fac sa il cumpar ?Imi puteti raspunde si pe PM, daca nu poate fi postat aici.Sincer nu am citit PDF-ul. Nu am reader. Daca ar putea cineva sa-l posteze ca .jpg ar fi super.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator NewClassD

Vasile: Cool project you have going! Are you aware that you have one of the world's leading experts on Ferrite materials in Bucuresti? If you want to lift your product to the top level, you might want to talk with him.Are you going to make a product from your X1? And what will be the price?All the best fromLars Clausen

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

m-am gandit sa dezgrop acest subiect, si sa vedem ce se poate face, ma gandeam in primul rand la o varianta full smd, dar cu ceva modificari, in primul rand as dori sa stiu ce pot pune in loc de LM6361, din ce pot gasi la TME si ce as putea sa ii fac sa il alimentez la +/-100-120v mai pun o data link catre schema originala download/file.php?id=3534&mode=view

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

finali ma gandeam la irfp460 una sau doua perechi pe canal, mi se pare cel mai bun raport pret-performanta

Nu o sa mearga , irfp460 are capacitatea grila sursa uriasa , e crima curata pt ir la frecventa mare , nu o sa sedchida cum trebuie , uite-te la ce capacitate au tranz din proiectarea originala a schemei , aceia ii foloseste/folosea si tripath in amplificatoarele de putre datorita capacitatii foarte mici comparativ cu celelalte caracteristici , cauta pe diyaudio , acolo se dicuta mult despre clasa d ,si o sa vezi ce pungi de tranzistori au testat baietii aia pana au gasit uni buni ca performanta , faza rea ca nici acolo nu au postat numele lor, nu-si vand usor munca .....si ce e cu tensiunea aia asa mare , vrei sa faci sonorizari in aer liber? ajungi la kw pe usor cu asa tensiune , poate la cativa kw , apoi bobina de filtru.....
Link spre comentariu

Nu o sa mearga , irfp460 are capacitatea grila sursa uriasa , e crima curata pt ir la frecventa mare

Corect, storage time e prea mare, in schimb rise time e super, ar avea si SR mare( posibil sa se transforme amp-ul in radioreceptor, ca pe vremea lampilor :85 ), pe scurt IRFP460 o fi bun pt surse in comutatie...
Link spre comentariu

Salve am si eu o intrebare: cu acest gen de amp (configuratie D) la ce puteri se poate ajunge? ideal ar fi de ex. 2x 2000w/canal la 4 ohm sa zicem si avind in vedere randamentul cred in jur de 80-85%..si cu o alimentare in comutatie ...pt ca in final sa avem cca 400-450w/Kg .......si dimensiuni nu mai mari de 2U de rak ...ar fi ideal si de viitor... cred ca s-ar merita crearea unei echipe pt proiectarea si realizarea unui prototip (la cit orgoliu avem noi romani)........pt ca de unul singur nu sunt sanse mari....eu as fi disponibil la o asociere (colaborare) atit financiar cit si pt a dezvolta si pune in practica ceva legat de acest proiect de viitor...

Link spre comentariu

Nu e deloc de viitor, e de prezent(chiar trecut) solutia. Nu se merita constructia in regim diy, deoarece este o solutie pro(sa nu-mi spuna cineva ca vrea sa faca amp in comutatie de 2X2kW pt auditii personale sau de hobby) si mai ales pt ca solutiile comerciale sunt foarte bune ca pret(spre deosebire de hi-fi) si nu pot fi batute la acest capitol(si nici la altele, pt ca aici nu primeaza calitatea sunetului cat stabilitatea si fiabilitatea).

Link spre comentariu

Nu e deloc de viitor, e de prezent(chiar trecut) solutia. Nu se merita constructia in regim diy, deoarece este o solutie pro(sa nu-mi spuna cineva ca vrea sa faca amp in comutatie de 2X2kW pt auditii personale sau de hobby) si mai ales pt ca solutiile comerciale sunt foarte bune ca pret(spre deosebire de hi-fi) si nu pot fi batute la acest capitol(si nici la altele, pt ca aici nu primeaza calitatea sunetului cat stabilitatea si fiabilitatea).

E clar ca la aceasta putere si chiar mai mult nu ma interesa pt hi-fi.....ci sonorizari profesionale .....eu iau ca referinta de ex: seria de amp. Camco (am vazut cum sunt facute mi-au trecut multe prin mina la majoritatea le-am curatar cu aer comprimat de praf atita tot ........)si astea costa o gramada de bani chiar si aici (Italia)....unele modele de ex .: fac 2x 2600w si cintaresc numai 12Kg...........
Link spre comentariu

E clar ca la aceasta putere si chiar mai mult nu ma interesa pt hi-fi.....ci sonorizari profesionale .....eu iau ca referinta de ex: seria de amp. Camco (am vazut cum sunt facute mi-au trecut multe prin mina la majoritatea le-am curatar cu aer comprimat de praf atita tot ........)si astea costa o gramada de bani chiar si aici (Italia)....unele modele de ex .: fac 2x 2600w si cintaresc numai 12Kg...........
cel mai puternic amplificator in clasa d era in rack 1u si avea vreo 12kw sau mai mult ...... modula direct semnalul inaintea trafului ....practic era un smps modulat , daca bine imi aduc aminte ... +filtrele de iesire ....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări