Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Westwood 14C-01

raducioiu

Postări Recomandate

Buna dimineata,Am la reparat un TV Westwood diagonala 37cm (sasiu ST-V02-06), procesor ST92195C7B/MRP, memorie 24C16, care nu vede telecomanda. Am schimbat receptorul IR, am testat telecomanda la o statie pilot, cand apas un buton al telecomenzii pe pin-ul 1 al procesorului imi scade tensiunea de la 5V la 4,5V (banuiesc ca asta inseamna ca sesizeaza comanda primita) dar televizorul nu executa nicio comanda. Este posibil sa fie vinovat procesorul? si daca da, il pot inlocui cu un altul cu terminatia MSI (nu am unul identic cu cel din televizor) ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• raducioiu

6

• dan cod

3

• geoky

2

• tehtronics

1

Top autori în acest subiect

Am pus o memorie goala si simptomul s-a mentinut. Nu am incercat cu dump sau alta telecomanda, sau telecomanda existenta la alt tv, nu am avut posibilitate. Comenziile dupa panoul frontal sunt bune.

Link spre comentariu

Din cate am vazut practic procesorul st92195 figureaza in datasheet fara terminatie,prin urmare daca pun un procesor cu alta terminatie difera soft-ul,deci si meniul.Pun unul de pe sasiul 11ak30 cu memoria aferenta si tv-ul va trebui sa functioneze,bineinteles si cu telecomanda compatibila sasiului de pe care am luat procesorul si memoria.As vrea sa-mi spuneti daca am gresit gandind asa.Multumesc!

Link spre comentariu

Sant de acord cu dvs daca imi spuneti de ce nu va merge.Dati-mi un argument solid.Dca e sa va dau si eu o lozinca aceasta spune "niciodata sa nu spui niciodata".Nu tebuie sa ne bazam decat pe fapte concrete si vreau sa stiu daca e ceva gresit in ceea ce am afirmat referitor la inlocuirea procesorului si a memoriei.

Link spre comentariu

si tacerea e un raspuns!Dar nu aduce un argument!Daca nu aveti argumente concrete nu raspundeti,pt ca intotdeauna trebuie gasita o a alta solutie decat ca "altii au incercat si nu merge".Mersi,astept si alte argumente!America afost descoperita.Si cine credea?

Link spre comentariu

nu va merge pentru ca aceste procesoare sant scrise ,,programate,, si au continut diferit de soft,e ca si cum ai pune 2 caini sa traga o caruta,tot 4 picioare un cap si o coada au si ei,dar ei au fost invata ti sa latre in curte,pesemene ca au sa latre la caruta si caruta tot pe loc v a ramane,oricum nu strica sa schimba ti quartul tel ecomenzii cu toate ca ea emite e posibil ca quartul sa o fi luat rasna,si sa emita aiurea,in mare parte orice telecomanda va aduce schimbari de tensiune la senzorul tv ului dv,dar asta nu inseamna ca telecomanda e buna si procesorul defect,urmari ti traseul de la senzorul tv ului pana in pinul procesorului si vede ti daca a ve ti acolo impulsuri,eventual imprumuta ti o telecomanda identica cu cea originala a tv ului si deabea dupa ce schimba ti si un sof la tv dati vina pe procesor,success

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări