Vizitator donpetru Postat Aprilie 1, 2007 Partajează Postat Aprilie 1, 2007 Ultiboard este un program PCB facut in primul rand de ingineri si apoi de informaticieni. Asta e unul din marele atuuri ale companiei Electrocnisc Workbench pentru care si-a meritat premiul. Cat despre alte programe, in comparatie cu acesta, nu pot sa zic ca sunt mai "slabe" dar....Restul puteti deduce si voi. Link spre comentariu
Cristiano Postat Aprilie 1, 2007 Partajează Postat Aprilie 1, 2007 Ultiboard este un program PCB facut in primul rand de ingineri si apoi de informaticieni. Asta e unul din marele atuuri ale companiei Electrocnisc Workbench pentru care si-a meritat premiul. Cat despre alte programe, in comparatie cu acesta, nu pot sa zic ca sunt mai "slabe" dar....Restul puteti deduce si voi.Asta e pura vrajeala. Cine a acordat premiile alea? Pe ce criterii? Unde putem vedea o comparatie cuprinzatoare pe baza careia s-a stabilit ordinea? FYI, am testat Ultiboard (am primit la lucru un kit de evaluare) si nu m-a impresionat deloc. Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 1, 2007 Partajează Postat Aprilie 1, 2007 FYI, am testat Ultiboard (am primit la lucru un kit de evaluare) si nu m-a impresionat delocL-ai testat, bine, dar nu inteleg...ce anume doreai sa te impresioneze...? Iar chestia cu vrajeala...nu tine. Eu am testat peste 90 % din soft-urile de pe piata si am vazut facilitatile fiecaruia.Ultiboar este un program care contine toate uneltele de baza pentru realizarea unui PCB atat la nivel profesional cat si la nivel de amator fiind primul program care utilizeaza factori de pret pentru amplasarea componentelor pe placa cat mai corect minimizand aria de utilizare a placii si implicti raportul suprafata componente/ suprafata board. Mi-a trebuit ceva timp sa inteleg cum functioneaza acest lucru pt ca in mod implicit programul nu este corect optimizat de producator in aceasta directie. P.S. Nu am intalnit program proiectare PCB care sa fie perfect. Daca tu crezi ca ai unul....cred ca sigur te inseli. Premiile au fost acordate tinand cont de mai multe aspecte. Link spre comentariu
Cristiano Postat Aprilie 1, 2007 Partajează Postat Aprilie 1, 2007 Nu mai ocoli intrebarile. Repet: cine a acordat premiile alea? Pe ce criterii? Unde putem vedea o comparatie cuprinzatoare pe baza careia s-a stabilit ordinea?Cat despre testare, parerea fiecaruia e (mai mult sau mai putin) subiectiva. As zice ca mai conteaza si experienta (de preferat intr-o firma care vinde produsele proiectate cu softul respectiv), insa parerea tot subiectiva ramane. Obiectiva e insa cota de piata, iar aici nu cred ca Ultiboard poate emite pretentii. Daca tu crezi ca ai unul....cred ca sigur te inseli.Nu, nu cred asta si nici n-am spus asta vreodata, nu mai incerca sa fortezi concluziile. Link spre comentariu
aghora17 Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 sa moara Bibi dar spune si mie ce placa faci tu cu 20k piese sau daca ai vazut vreuna cu atitea piese ca nici placa de baza a PC-ului nu are atiteaplaca de baza a PC-ului e un jeg de placa. ai acolo doar un procesor, 2 sloturi de memorie si 3 carduri PCI, plus inca cateva periferice, si se face in 6 starturi de obicei, ca sa iasa ieftin.gandeste-te la o placa mai mare decat marimea unei coli A3, plina cu piese, si facuta in 12 straturi de exemplu. Ai idee cati condensatori de decuplare se pun la un BGA cu 1000 de pini?sau, ca sa pun problema altfel, cate piese intra intr-o schema care are 100 de pagini A3? Dar 300 de pagini? Link spre comentariu
aghora17 Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 ...N-as recomanda PADS, Allegro, chiar si Protel unui incepator. Cine de aici are nevoie de 20k piese ?de acord cu tine, dar comentariul meu a plecat de la afirmatia ca pentru profesionisti se preteaza nu's ce soft, de care auzise numai cel care postase.totusi pads si protel sunt foarte prietenoase si accesibile unui incepator. allegro si boardstation in nici un caz.ei 20k de piese mai au nevoie cei de pe la freescale, qualcom, hp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum