attic Postat Septembrie 7, 2006 Partajează Postat Septembrie 7, 2006 Cine imi poate recomanda un program simplu si bun, pentru proiectarea cablajelor in afara de Protel?Merci Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 7, 2006 Partajează Postat Septembrie 7, 2006 eagle. http://www.cadsoft.de Link spre comentariu
Bala Postat Septembrie 12, 2006 Partajează Postat Septembrie 12, 2006 Daca ai rabdare cu invatatul unui soft (probabil ca ori inveti Orcad - Layout sau Eagle este in mare acelasi lucru) si daca ai o placa complexa insa la care nu este obligatoriu sa ti cont de regului EMC etc... poti folosi si Orcad fiindca are, autoplace, autoroute... si pot fi de mare ajutor (salvezi ceva timp). Rezultatul este de cele mai multe ori : mediu. Dac vrei un cablaj "profi" trebuie sa plasezi si sa routezi cu manual. Link spre comentariu
Vizitator Todyman Postat Decembrie 7, 2006 Partajează Postat Decembrie 7, 2006 Cine imi poate recomanda un program simplu si bun, pentru proiectarea cablajelor in afara de Protel?Mercisalutare !daca vrei ceva profesional http://www.altium.com/files/training/invata protel deoarece e cel mai tare mediu CAD Soft pentru realizare de Schematic & Layout "intra aici http://www.altium.com/files/training/PC ... Manual.pdf"Desi recunosc ca cele mai de finetze lucrari le fac cu DXP, restul le fac in OrCAD (pt ca lucrez la manual si dau export Protel PCB :smt003 ) Link spre comentariu
kablu Postat Ianuarie 1, 2007 Partajează Postat Ianuarie 1, 2007 Poti incerca si cu sprint layout ... este foarte simplist .... eu am reusit destul de multe cu el , insa cablajele mele contin doar citeva componente ( 3 , 4 integrate si cam atit ....) .Pimul meu cablaj l-am facut cu creonul pe caiet de matematica :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator psyclone Postat Martie 19, 2007 Partajează Postat Martie 19, 2007 Eu la facultate am facut cu PADS de la Mentor Graphics Link spre comentariu
aghora17 Postat Martie 21, 2007 Partajează Postat Martie 21, 2007 Eu la facultate am facut cu PADS de la Mentor Graphicssubsriu, la pads. exista o versiune demo pentru cablaje mici, este compatibil cu orcad capture, si este foarte usor de folosit. Link spre comentariu
andiy Postat Martie 21, 2007 Partajează Postat Martie 21, 2007 Cine imi poate recomanda un program simplu si bun, pentru proiectarea cablajelor in afara de Protel?Merci daca vrei ceva profesional http://www.altium.com/files/training/invata protel deoarece e cel mai tare mediu CAD Soft pentru realizare de Schematic & Layout "intra aici http://www.altium.com/files/training/PC ... Manual.pdf"Desi recunosc ca cele mai de finetze lucrari le fac cu DXP, restul le fac in OrCAD (pt ca lucrez la manual si dau export Protel PCB )Protel=DXP=AltiumEagle e suficient (ti-a dat Blind un link) pentru nevoi medii si e destul de usor de utilizat (pentru asta exista help-uri). Daca esti incepator, nu cred ca ai nevoie de mai mult. Link spre comentariu
aghora17 Postat Martie 21, 2007 Partajează Postat Martie 21, 2007 eagle e handicapattreceti si voi la profesionisti sau semiprofesionisti Link spre comentariu
andiy Postat Martie 21, 2007 Partajează Postat Martie 21, 2007 eagle e handicapattreceti si voi la profesionisti sau semiprofesionistiMi-ai stricat placerea de a ma bucura cat mai mult de cifra rotunda (500 posturi). :smt003 E corect ce spui tu, dar e valabil doar pentru tine. Normal ca daca lucrezi toata ziua cu PADS, ti se face rau doar sa te gandesti la Eagle. PADS are o gramada de functii, pe care poate nici tu ca profesionist nu le folosesti (sau poate nu la maximum). La ce i-ar folosi lui zeci de functii, pe care nu v-a apuca vreodata sa le invete si sa le foloseasca. Nevoile lui nu sunt ale unui profesionist. Daca ai nevoie sa ajungi de la brasov la poiana, nu iti iei elicopter. Din acest punct de vedere, Eagle nu mai e atat de handi cum spui tu. Unde mai pui ca in Romania se poate sa folosesti soft de mii de para/euro si altfel decat cumparand licenta. Nu stiu de ce nu vrea protel, pentru ca din punctul meu de vedere e un superCAD pentru un amator. Link spre comentariu
aghora17 Postat Martie 21, 2007 Partajează Postat Martie 21, 2007 hm, as spune ca deja am ajuns in punctul in care chiar si pads mi se pare naspa, dar ca simplitate de lucru il recomand. Uneori, este foarte important ca incepator sa poti intelege usor interfata, chiar daca nu folosesti toate functiile, rapoartele si facilitatile.hai sa fac o paralela.Copii, cand invata sa joace tenis, folosesc aceleasi marimi de racheta, minge si teren precum adultii.asta ca sa nu aiba deprinderi gresite.iar cand esti mic, nu te apuci sa manaci mancare naspa, pentru ca apoi cand cresti, sa te bucuri mai mult de mancarea buna.asa ca ascultati un profesionist, si incercati pads sau allegro. Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Martie 31, 2007 Partajează Postat Martie 31, 2007 PREMII "OSCAR": Cel mai bun SOFT proiectare PCB: Ultiboard de la Electronics WorkBench; Cel mai buna platforma pentru proiectare PCB cu suport FPGA: DXP-Altium Designer; Cel mai simplu program dedicat elaborarii PCB-urilor la nivel de amator: TCI (tracee circuit imprimé) si Eagle; Link spre comentariu
aghora17 Postat Martie 31, 2007 Partajează Postat Martie 31, 2007 PREMII "OSCAR": Cel mai bun SOFT proiectare PCB: Ultiboard de la Electronics WorkBench; sa moara Bibi, dar:1. N-am auzit in viata mea de softul asta 2. N-am auzit de nici o firma serioasa care sa foloseasca alt soft pentru PCB in afara de cele produse de MentorGraphics sau de Cadence. in schimb am auzit scuze de genul "nu ne permitem un soft atat de bun, asa ca stoarcem tot ce se poate din OrCAD", hahaha. 3. Am incercat pana acum mai multe softuri, si astea sunt singurele care pot face fata unui board serios, cu 20k de piese, 10k neturi/40k conexiuni, 20 de layere, sute de proprietati si clase care interactioneaza reciproc, rutare interactiva adevarata, snap, control pentru absolut orice parametru al boardului, constraint manager, High speed design, Test points si multe alte caracteristici. Pentru ca spui ca stii ce scule folosesc profesionistii, si pentru ca banuiesc ca le-ai incercat e toate, spune-ne si noua ce stie sa faca Ultiboard si nu stiu sa faca Board Station, Allegro, Spectra sau Pads. Link spre comentariu
sofian Postat Martie 31, 2007 Partajează Postat Martie 31, 2007 sa moara Bibi dar spune si mie ce placa faci tu cu 20k piese sau daca ai vazut vreuna cu atitea piese ca nici placa de baza a PC-ului nu are atitea Link spre comentariu
Cristiano Postat Martie 31, 2007 Partajează Postat Martie 31, 2007 ...La fel ca orice unelte, si softurile de proiectare PCB se gasesc pentru toate "buzunarele", cu capabilitati si functionalitate (aproximativ) direct proportionale cu suma platita pentru achizitionarea lor. La fel ca in orice alt domeniu, cine are de facut niste cablaje trebuie sa-si aleaga si unealta potrivita. Pentru cablaje relativ simple (suficiente pentru 99% din utilizatorii de pe acest forum) Eagle este suficient. N-as recomanda PADS, Allegro, chiar si Protel unui incepator. Cine de aici are nevoie de 20k piese ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum